تجارتنیوز گزارش میدهد:
تحریم کاربران جزو قوانین نبود! / راهحل دور زدن تحریمهای گوگل پلی
گوگل پلی در اقدامی جدید علیه کشورهای لیست تحریم ایالات متحده مانند ایران، دسترسی کاربران این کشورها را محدود کرد و امکان دانلود بسیاری از اپلیکیشنها را برای شمار زیادی از کاربران سلب کرده است.
به گزارش تجارتنیوز ، در روزهای اخیر کاربران برخی از کشورها به ویژه ایران در هنگام دانلود اپلیکیشنها از پلتفرم گوگل پلی با خطای «عدم امکان دانلود در منطقه کاربر» و به نوعی با تحریم گوگل پلی مواجه شدند.
طبق گزارشهای ضد و نقیض، عدهای از کارشناسان معتقدند که گوگل نحوه شناسایی کاربرها را از آیپی و موقعیت جغرافیایی، به فعالیت حسابکاربری مثل زمان تعیین شده برای موبایل، جستجوهای صورت گرفته توسط کاربر و… تغییر داده است.
اقدام گوگل پلی غیرقانونی بود؟
سیاوش علی احمدی، کارشناس فناوری اطلاعات در این رابطه به تجارتنیوز میگوید:«کاربران ایرانی هر روز با یک محدودیت از یک سمت جدید روبه رو میشود. یک از محدودیتهای داخلی روی پلتفرمهایی که محل کسب و کار آنها است. روز دیگر محدودیتهای خارجی و گسترده جغرافیایی.
این بار کاربران ایرانی، تانزانیا، روسیه و کوبا مورد هدف محدودیتهای گوگل پلی قرار گرفتند. بند دوم قوانین گوپل پلی برای مصرف کنندگان، اشاره به این دارد که همه محتوا و امکانات گوگل پلی ممکن است در داخل کشور شما قابل استفاده نباشند. همچنین، یکی دیگر از موارد به تفاوت سن قانونی در کشورها اشاره میکند. به این شکل که ممکن است محتوا به صورت متفاوت در دسترس کاربران قرار بگیرد.
با این حال، در جایی به این سطح گسترده از محدودیتها اشاره نشده است. توسعهدهندگان جهانی هدف تحریم وزارت اقتصاد و دارایی آمریکا قرار میگیرند اگر با کشورهای هدف تحریم همکاری کنند. اما اینکه به چه دلیل و برهانی کاربران معمولی تحریم شدند، مشخص نیست.
پیش از این، هم گوگل پلی و اپاستور به اپلیکیشنها و توسعهدهندگان اجازه میدادند که خودشان کشورهای مجاز را برای دسترسی کاربران انتخاب کنند. ان موضوع باعث میشد که برخی از اپلیکیشنها به علت ترس از تحریمها، وارد این بازی نشوند.»
راه حل کاربران ایرانی چیست؟
این کارشناس فناوری درباره چگونگی دسترسی کاربران ایرانی به اپلیکیشنهای گوگل پلی اینگونه توضیح میدهد:«ابزارهای داخلی فراوانی وجود دارد که میتواند جایگزین بعضی از سرویسهای اپلیکیشنهای خارجی شود. ولی تعداد زیادی از اپلیکیشنها نظیر تلگرام از بسترهای داخلی حذف شدند و در واقع کاربر برای استفاده و دانلود این اپلیکیشنها سردرگم میشود و راهی جز رجوع به منابع ناامن ندارد.
یک راه دیگری که وجود دارد این است که کاربر از طریق وب سایتهایی مانند آرورا که امن هستند، برای دانلود اپلیکیشن استفاده کند. اما در اینجا احتمال اینکه بدافزارها به دستگاه کاربر حمله کنند، زیاد است. همچنین اگر از ویپیانهای (VPN) ناامن و بدون کدگذاری استفاده کنند، احتمال سواستفاده از اطلاعات و حمله فیشینگها دو برابر میشود.
استفاده از ویپیانها و فیلترشکنهای رایگان نیز به دلیل اینکه دفعات زیادی اقدام به تغییر آی پی (IP) کاربر میکنند، او را با مشکلات زیادی مواجه میکنند.
به عقیده من راهحل دیگری که کابران را از این حجم از آسیب دور میکند، این است که در خلاف جهت طرح صیانت و امثال آن، عمل کنیم. به این صورت که دسترسی امن روی ابزارهای داخلی به همه اپلیکیشنها(خارجی و داخلی) بدهیم. با اقدامات مناسب میتوانیم کاربر را از صدماتی که متوجه او هست، دور کنیم.»
هنوز بهطور دقیق مشخص نیست که تحریمهای گوگل پلی تا چه زمانی ادامه دارد. اما این محدودیت هنوز برای از کاربران اعمال نشده و برخی از حسابهای محدود امکان دانلود اپلیکیشنها را از این بستر دارند. در حال حاضر این محدودیت فقط به برنامه و بازیهای جدید مربوط میشود و کاربران میتوانند بدون مشکل برنامههای نصب شده از قبل را از این فروشگاه بروزرسانی کنند.
نظرات