فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۷۲۲۴۵۰

تجارت‌نیوز گزارش می‌دهد:

کاربران توییتر به دنبال پلتفرم جدید/ Mastodon چیست؟

کاربران توییتر به دنبال پلتفرم جدید/ Mastodon چیست؟

به نظر می‌رسد که کاربران توییتر از تغییرات ایلان ماسک برروی این پلتفرم ناراضی هستند و قصد دارند پلتفرم جدیدی به نام ماستودون را جایگزین توییتر کنند.

به گزارش تجارت‌نیوز ، به نظر می‌رسد که از زمانی که ایلان ماسک صاحب شبکه اجتماعی توییتر شده‌ است، برخی از کاربران این پلتفرم به دنبال جایگزینی برای توییتر هستند. یکی از پلتفرم‌های انتخابی ماستودون (Mastodon) بوده است.

کاربران توییتر نقل مکان کردند

به نقل از بی‌بی‌سی، پلتفرم شبکه‌های اجتماعی که تا حدودی شبیه توییتر به نظر می‌رسد، اخیراً یک جهش تصاعدی در دانلودها گزارش کرده است. ماستودون (Mastodon) می‌گوید که این شبکه اجتماعی اکنون بیش از 655 هزار کاربر دارد که بیش از 230 نفر از آن‌ها طی هفته گذشته به آن پیوسته‌اند.

این پلتفرم شش سال است که فعالیت خود را آغاز کرده است. اما این روزها با حجوم تعداد زیادی از کاربران روبه رو است که در برخی از ساعات باعث توقف فعالیت آن می‌شود.

در ظاهر Mastodon شبیه توییتر است، کاربرانی که در توییتر پست‌های خود را با نام توییت، منتشر می‌کردند، در این پلتفرم پست‌ها توتز نام دارند. همانند توییتر نیز می‌توان به آنها پاسخ داد، لایک کرد و دوباره پست کرد.

با این حال، این پلتفرم دارای تفاوت‌ها و قابلیت‌هایی نسبت به پلتفرم توییتر است که کاربران را به خود جذب می‌کند. اما نحوه ثبت‌نام در این شبکه اجتماعی کمی کابران را سردرگم می‌کند.

ماستودون چگونه کار می‌کند؟

اولین کاری که کابر باید هنگام ثبت‌نام انجام دهد انتخاب سرور است. تعداد زیادی سرور وجود دارد که مضمون آن‌ها براساس کشور، شهر یا علاقه‌مندی‌ها است.

سروری که توسط کاربر در ابتدای ثبت‌نام انتخاب می‌شود، بخشی از نام کاربری می‌شود. این سرور برای جستجوی کاربر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

همچنین، اگر کاربران جزو همان سرور باشند، می‌توانند فقط با استفاده از نام شخص حساب کاربری او را جستجو کنند. اما اگر آنها در سرور دیگری باشند، به آدرس کامل آنها نیاز است.

نکته دیگر اینجاست که برخلاف توییتر، Mastodon افراد جدیدی که ممکن است محتوای آن‌ها را مورد پسند باشند را مانند توییتر به کاربر پیشنهاد نمی‌کند.

براساس این گزارش، Mastodon یک پلتفرم که متعلق به شخص یا شرکت باشد، نیست. در حقیقت همه سرورهای مختلف به یکدیگر متصل می‌شوند و یک شبکه جمعی را تشکیل می‌دهند که آنها متعلق به افراد و سازمان‌های مختلف هستند.

به این حالت که غیرمتمرکز می‌گویند و طرفداران پلتفرم‌های غیرمتمرکز دقیقاً همین به دلیل آنها را دوست دارند. چرا که نمی‌توان آنها را به میل یک نهاد واحد اجرا کرد، خرید یا فروخت.

با این حال، نقطه ضعف غیرمتمرکز بودن این است که کاربران متعلق به شخص یا سازمانی که سرور آن‌ها را اداره می‌کند، هستند. یعنی اگر آن‌ها تصمیم به رها کردن آن بگیرند، حساب کاربری از دست می‌رود. البته Mastodon از صاحبان سرور می‌خواهد که در صورتی که تصمیم به بستن آن گرفتند، سه ماه قبل به کاربران خود اطلاع دهند.

بنیانگذار اصلی توییتر، جک دورسی، در حال کار بر روی شبکه جدیدی به نام BlueSky است. او گفته است که می‌خواهد آن را غیرمتمرکز ارائه کند.

تبلیغاتی وجود ندارد

آنطور که بی‌بی‌سی نوشته است فعلا هیچ تبلیغی در این پلتفرم وجود ندارد. اگرچه هیچ چیزی مانع نوشتن پستی برای تبلیغ شرکت یا محصول کاربران آن نمی‌شود.

Mastodon همچنین از نظر نحوه مشاهده پست‌ها مانند توییتر تجربه مدیریتی ارائه نمی‌دهد. کاربران به طور کلی آنچه را که دنبال‌کنندگان آن‌ها می‌گویند، بدون تغییر ترتیت و همانطور که هست مشاهده می‌کنند.

استفاده از ماستودون رایگان است؟

استفاده از این پلتفرم بستگی به سروری دارد که روی آن هستند. اما برخی از آن‌ها درخواست کمک مالی دارند، چرا که تهیه آن‌ها نیاز به هزینه دارند، با این حال مشاهدات نشان می‌دهد که سرورهای زیادی اکنون رایگان هستند.

به نظر می‌رسد تصاحب توییتر توسط ایلان ماسک، خسارت‌های زیادی را برای توییتر به دنبال داشته باشد. اما از سوی دیگر باتوجه به اقداماتی که ایلان ماسک برای توییتر در چند روز اخیر انجام داده‌ است، شاید این فرد قصد سازمان‌دهی این پلتفرم را دارد نه تخریب آن.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.