تجارتنیوز گزارش میدهد:
دلایل کاهش چشمگیر فروش فروشگاههای اینترنتی چیست؟
این روزها فیلترینگ و از بین رفتن بستر تبلیغات، تنها مشکلی نیست که صاحبان کسبوکارهای اینترنتی با آن دست و پنجه نرم میکنند. اما چه عواملی بر کاهش فروش محصولات و گرفتن خدمات از فروشگاههای اینترنتی تاثیرگذار بوده است؟
به گزارش تجارتنیوز، حدود دو ماه از اعمال محدودیتهای اینترنت و فیلترینگ اینستاگرام و واتساپ میگذرد. طی این مدت، خسارتهای زیادی به صاحبان کسبوکارها وارد شد، بسیاری از آنها به تعدیل نیرو روی آوردند و بعضی نیز برای همیشه با کسبوکارشان خداحافظی کردند. اما بررسیها نشان میدهد، فیلترینگ و از بین رفتن بستر تبلیغات برای کسبوکارها، تنها مشکلی نیست که صاحبان کسبوکارهای اینترنتی با آن دست و پنجه نرم میکنند. به نظر میرسد اکثریت مردم نیز حال خرید ندارند؛ مهمترین عاملی که این روزها بر کاهش فروش محصولات و گرفتن خدمات از فروشگاههای اینترنتی تاثیرگذار بوده است.
کاهش ۵۰ درصدی فروش در پی اختلال اینترنت
روز گذشته دبیر سازمان نظام صنفی یارانهای استان تهران در یادداشتی به تحلیل اثرات محدودیت و قطعی اینترنت بر اقتصاد کشور پرداخت و اعلام کرد که 48 درصد شرکتها در پی اختلالات، فیلترینگ و قطعی اینترنت 50 درصد کاهش فروش داشتهاند.
او همچنین در ادامه توضیحات خود درباره ضرر و زیان شرکتها اعلام کرد که حدود نصف کسبوکارها روزانه بالای 50 میلیون تومان ضرر داشتهاند که ناشی از کاهش فروش بوده است. چیزی حدود یکپنجم از آنها نیز اعلام کردند که بین 100 میلیون تا 500 میلیون متضرر شدهاند.
مردم حال خرید ندارند
اما مسائل دیگری نیز بر کاهش فروش شرکتها تاثیرگذارند که نشان میدهد فیلترینگ تنها مشکلی نیست که صاحبان کسبوکارها با آن مواجهاند.
یکی از این مسائل، شرایط و جو جامعه است. بسیاری از صاحبان فروشگاههای اینترنتی میگویند این روزها کسی حال خریدکردن ندارد و میزان فروش به شدت کاهش پیدا کرده است.
مدیرعامل فروشگاه اینترنتی لینت، که یک آنلاین شاپ فروش کفش و لباس است، به تجارتنیوز گفت: اوایل اعمال محدودیتهای اینترنت میزان بازدیدها و لایکها به شدت پایین بود. زیرا اغلب کاربران به فیلترشکن دسترسی نداشتند. اما اخیرا میزان بازدیدها تا حدودی افزایش یافته است.
این مسئله نشان میدهد مشکل دسترسی مردم به فیلترشکن رفع شده اما بازار همچنان در رکود به سر میبرد و میزان فروش بسیار پایین است.
او با اشاره به کاهش ۶۰ درصدی فروش محصولات این فروشگاه ادامه داد: انگار این روزها کسی دل و دماغ خرید کردن، به خصوص خرید لباس و سایر کالاهای غیرضروری را ندارد.
محکومیت فروشگاههایی که فعالیت تبلیغاتی میکنند
مشکل دیگری که فروشگاههای اینترنتی و شرکتهای استارتاپی با آن مواجه هستند، موج به راه افتاده در شبکههای اجتماعی مبنی بر تحریم و محکومیت بعضی شرکتها و آنلاینشاپهایی است که فعالیت تبلیغاتی میکنند.
علیرضا پیر، مدیرعامل استارتاپ نورولند، چندی پیش به تجارتنیوز گفته بود: طی این مدت ما در اینستاگرام روند معمول پستگذاری را نداشتیم.
این روزها افکار عمومی به هیچ استارتاپی اجازه نمیدهد که فعالیت معمولی خود را در فضای مجازی داشته باشد. این اتفاق هم یکی از چالشهاست که باعث شده روند طبیعی پست گذاشتن و فعالیت تبلیغی در فضای مجازی را دنبال نکنیم.
امروز با یک جامعه بحرانزده مواجهایم
اخیرا حامد بیدی، مدیرعامل پلتفرم کارزار، نیز در نشستی درباره مهاجرت استارتاپها پیرامون علت فعالیت نکردن بسیاری از کسبوکارهای کوچک و متوسط در شبکههای اجتماعی گفت: ما امروز با یک جامعه بحرانزده مواجهایم. علت اینکه بسیاری از کسبوکارهای کوچک و متوسط در شبکههای اجتماعی فعالیت ندارند، تنها فیلترینگ نیست. در جامعه بحرانزده کسبوکارها در حال جان دادن هستند. تمام این موارد، یعنی فیلترینگ، زیرساخت اینترنت و جامعه بحرانزده، منجر به از بین رفتن این اکوسیستم در ایران شده است.
نظرات