فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۷۴۱۱۲۹

تجارت‌نیوز گزارش می‌دهد:

آخرین وضعیت اینترنت کشور از زبان وزیر ارتباطات

آخرین وضعیت اینترنت کشور از زبان وزیر ارتباطات

وضعیت ارتباطات کشور با وجود اینکه در سه ماه گذشته مورد رضایت کاربران اینترنت و کسب‌وکارها قرار نگرفته است و خسارت‌های فراوانی را به بار آورده است، اما وزیر ارتباطات، وضعیت را به دلایلی مثبت تلقی کرد.

به گزارش تجارت‌نیوز ، در حالی که در سه ماه اخیر، قطعی‌ها و اختلالات مکرر اینترنت موجب خسارت‌ها و آسیب‌های اقتصادی و اجتماعی به بسیاری از کسب‌وکارها و کاربران شد، اما در کمال تعجب وزیر ارتباطات و فناوری دولت سیزدهم از پیشرفت ارتباطات کشور سخن می‌گوید.

«بساط سیستم اداری، با پنجره ملی خدمات جمع می‌شود»

وزیر ارتباطات از همان ابتدای فعالیت خود، در مجلس اعلام کرده برای کاهش کاهش مراجعات مردمی به دستگاه‌های اجرائی و نهادهای عمومی، پنجره ملی خدمات واحد در دولت سیزدهم پیشرفت 100 درصدی خواهد داشت. حالا به نظر می‌رسد که این وعده برخلاف دیگر وعده‌ها که هنوز به سرانجام نرسیده‌اند، تاحدودی عملی شده است.

عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در تلویزیون اعلام کرد: راه‌اندازی پنجره ملی خدمات دولت هوشمند مقدمه‌ای است برای هوشمندسازی ارائه خدمات که امسال انجام گرفت و تا الان بیش از ۹۰ درصد دستگاه ها به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند متصل شده‌اند و مابقی نیز تا پایان دی ماه امسال متصل می‌شوند.

«در کنار پلتفرم‌های داخلی تمام قد ایستاده‌ایم»

از سوی دیگر با وجود اینکه تجربه‌‌های اخیر و پیشین نشان داده‌ است که با فیلترینگ کاربران به سمت استفاده از پلتفرم‌های داخلی نمی‌روند و به عقیده کارشناسان این حوزه پلتفرم‌های داخلی نتوانسته‌اند در جلب اعتماد کاربران خوب عمل کنند، اما وزارت ارتباطات دولت سیزدهم بر توسعه پلتفرم‌های داخلی تاکید دارد.

شب گذشته، وزیر ارتباطات با بیان اینکه در شبکه‌های اجتماعی ظرفیت‌های بسیار خوبی ایجاد شده، اظهار کرد: «در ایام اخیر با محدودیت ناخواسته که بر اثر تصمیم نهادهای مراجعه امنیتی بوده، مواجه شدیم و می‌توانستیم کاری نداشته باشیم و مانند سال ۹۷ که مردم هنگام فیلترینگ تلگرام به پلتفرم‌های داخلی مراجعه کردند و پاسخ نگرفتند، رفتار کنیم. اما همه همکارانم تمام قد در کنار پلتفرم‌های ایرانی ایستادند و کمک کردند تا کار مردم زمین نماند و کسب‌و‌کارها در پلتفرم‌های داخلی به فعالیت خود ادامه دهند.

این در حالیست که در سه ماه گذشته اینترنت آزاد با محدودیت‌های شدید روبه رو شد؛ اما همچنان کاربران استفاده از پلتفرم‌های خارجی را حتی با اینکه به سختی به آن‌ها متصل می‌شوند، به پلتفرم‌های داخلی ترجیه می‌دهند. آیا بهتر نبود که بودجه و هزینه‌های کلان از جمله وام‌های میلیاردی که به پلتفرم‌های داخلی اعطا شد و بی‌نتیجه ماند، صرف مدیریت پلتفرم‌‎های خارجی شود تا زیان‌ جلوگیری شود؟

از طرفی هم، تشدید فیلترینگ باعث کاهش درآمد اپراتورهای کشور از جمله رایتل و ایرانسل شده است، آیا با توسعه پلتفرم‌های داخلی خسارت‎ این اپراتورها هم جبران خواهد شد؟

پلتفرم‌های داخلی باید بهم متصل شوند

همچنین، یکی از مشکلاتی که بسته حمایتی دولت برای کسب‌وکارهای آسیب دیده تدارک دیده است، اختصاص بودجه 2 هزار میلیاردی برای صدا‌وسیماست. شورای رقابت طی نامه‌ای خواستار اطلاعات دقیق‌تر از وزارت صمت شد، چراکه این رویه موجب انحصار یک نهاد می‌شود. حالا نیز وزیر ارتباطات خواستار اتصال همه پیام‌رسان‌های داخلی به یک‌دیگر است.

زارع‌پور با اشاره به اینکه تعدد پیام‌رسان‌های داخلی هم فرصت است و هم تهدید، افزود: «تنوع پیام‌رسان ها فرصت است چون هرکسی حق انتخاب دارد. تهدیدش این است که همه مردم نمی توانند در همه آنها حضور داشته که بتوانند با همه ارتباط داشته باشند.»

وزیر ارتباطات در ادامه گفت: برای رفع این مشکل کار ویژه‌ای در حال انجام است که در تلاشیم تا انشالله همه پیام‌رسان‌ها تا دهه فجر یا نهایت تا پایان سال به هم متصل شوند.

این درحالیست که اگر پیام‌رسان‌های داخلی به یکدیگر متصل شوند، اطلاعات آن‌ها باید در یک بستر و زیرساخت ثبت شود و زیرساخت هم طبیعتا به متعلق به نهاد یا سازمانی ویژه خواهد بود. در نهایت روش انحصارگرا در پیش گرفته شده است.

با شبکه ملی اطلاعات، اینترنت قطع نمی‌شود

وزیر ارتباطات با رد این ذهنیت که با تحقق شبکه ملی اطلاعات، اینترنت قطع می‌شود، گفت: «شبکه ملی اطلاعات یک شبکه پرسرعت و باکیفیت در گستره جمهوری اسلامی ایران است که بر بستر آن خدمات باکیفیت ارائه می‌شود و اینترنت هم یکی از خدماتی است که بر این بستر به مردم عرضه می‌شود.»

او افزود: «هرچه سرعت این شبکه بیشتر و کیفیت آن بالاتر باشد، اینترنت با سرعت و کیفیت بیشتری به مردم ارائه می‌شود.»

زارع‌پور همچنین با اشاره به گزارش اخیر سایت اسپید تست در مورد وضعیت سرعت اینترنت در ایران خاطرنشان کرد: «بر‌اساس این گزارش، اگرچه سرعت اینترنت موبایل دو پله نسبت به ماه گذشته کاهش داشته است، اما نسبت به یک سال گذشته سرعت اینترنت همراه در ایران نسبت به کشورهای دیگر ۳۴ پله بهبود پیدا کرده است.»

زارع پور با اشاره به مخاطرات استفاده از فیلترشکن و نقش آن در ایجاد اختلال و کاهش سرعت، افزود: «بخشی از تجربه کاربری نامناسب هموطنان در استفاده از اینترنت مربوط به روشن بودن فیلترشکن‌ها است که باعث کاهش سرعت و حتی ایجاد اختلال در استفاده از خدمات داخلی می‌شود.»

اگر هدف طراحی شبکه ملی اطلاعات، افزایش کارآمدی، سرعت و بالا بردن امنیت زیرساخت اطلاعاتی کشور باشد، قابل دفاع است و جنبه اقتصادی دارد. اما اگر هدف از اتخاذ این تصمیم ایجاد یک شبکه داخلی در کشور باشد که هر زمانی که اراده کردند، ارتباط کاربران داخل کشور با جهان خارج قطع شود، در این صورت این یک استفاده نابجا از یک ابزار درست محسوب می‌شود.

همچنین، وضعیت ارتباطات کشور و نارضایتی‌هایی که درباره اینترنت وجود دارد، بر هیچکس پوشیده نیست، اما با این حال به نظر می‌رسد که وزارت ارتباطات مسیر دیگری را انتخاب کرده است. چراکه حتی بسته حمایتی کسب‌وکارها و وضعیت کنونی اینترنت مورد نقد بسیاری از کارشناسان است.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.