تجارتنیوز گزارش میدهد:
نحوه عملکرد استارتاپهای کاهش پسماند غذا چگونه است؟
پسماند مواد غذایی و دور ریختن آنها همراه با دیگر زبالهها، باعث انتشار متان در جو زمین و افزایش گرمای زمین میشود. اما تبدیل این ضایعات به کمپوست راهی برای استفاده مفید از آنهاست که برخی استارتاپها در سراسر جهان در این زمینه فعالیت میکنند تا هم میزان دورریز مواد غذایی را کاهش دهند و هم در مرحله بعدی تفکیک و کمپوست کردن آنها را آسانتر کنند.
به گزارش تجارتنیوز ، استارتاپهای ویژه مواد غذایی و با هدف کمک به کاهش پسماند غذا یکی از ایدههای مراقبت از زمین، صرفهجویی و کاهش پسماند هستند.
به نقل از یورونیوز ، یکی از این استارتاپها به نام Snikkers دستگاهی را معرفی کرده است که میتواند مواد غذایی و به طور خاص میوههای مشکلسازی که رسیده یا خام بودن آنها در ظاهر مشخص نیست، اسکن کند.
مارکو اسنیکرز، کارآفرین هلندی، قصد دارد این مشکل را با اسکنری که این هفته در نمایشگاه فناوری CES در لاس وگاس رونمایی شد، حل کند.
این اسکنر که برای استفاده در سوپرمارکتها طراحی شده است، به وسیله حسگر نوری و فناوری هوش مصنوعی میزان رسیده بودن میوه را تعیین میکند و روی صفحه نمایش میدهد میوه آماده خوردن است یا نه. این دستگاه فعلا برای میوه آووکادو طراحی شده است.
اسکنر آووکادو، دستگاهی برای تشخیص رسیده بودن میوه
کاهش پسماند غذا با کمک تکنولوژی
طبق گزارش سازمان ملل متحد، حدود یک سوم مواد غذایی در سراسر جهان هدر میرود. این به آن معناست که تمام کربن منتشر شده برای رشد، حمل و توزیع آن غذا بیهوده است و فقط زمین را آلودهتر و گرمتر کرده است.
اسنیکرز گفت: «این یک مشکل بزرگ و یک مسئله چند هزار میلیارد دلاری برای جهان ما است و تأثیر زیادی بر انتشار کربندیاکسید و مصرف آب دارد».
استارتاپ اسنیکرز یکی از زیرمجموعههای OneThird ، یکی از چندین شرکت نوپا در نمایشگاه CES امسال است که برای حل مولفههای مختلف این مشکل، از کمک به صنایع غذایی برای محدود کردن آنچه که دور ریخته میشود تا ارائه راهحلهای کمپوستسازی سریع برای کمک به دور نگهداشتن ضایعات مواد غذایی تولیدکننده متان از محلهای دفن زبالههای تلاش میکنند.
OneThird در حال حاضر با تولیدکنندگان، توزیعکنندگان و سایرین در طول زنجیره تامین برای پیشبینی ماندگاری آووکادو، گوجه فرنگی، توت فرنگی و زغال اخته کار میکند. کشور هلند در حال افزایش توانایی خود برای تعیین میزان رسیده شدن برای محصولات بیشتر در اواخر سال جاری است و هدف آن کمک به کاهش مقدار مواد غذایی است که در سراسر جهان هدر میرود. و این ماه در حال آزمایش اسکنر آووکادو، به عنوان یک دستگاه دوستدار مصرفکننده در سوپرمارکتی در کانادا است.
بررسی پسماند غذا پیش از دور ریختن
یکی دیگر از کارآفرینان هلندی، اولاف ون در وین، در تلاش است تا رستورانها را برای کاهش پسماند غذا توانمند کند، که اکثر این موارد در آشپزخانه قبل از سرو غذا برای مشتریان اتفاق میافتد.
دستگاه او که Orbisk نام دارد از دوربینی استفاده میکند که روی سطل زباله قرار دارد تا هر غذایی را که قرار است دور ریخته شود اسکن کند. ون، گفت: علاوه بر تشخیص نوع غذا، مقدار و تعداد روزها، ما میتوانیم ببینیم که آیا این غذا داخل یک بشقاب قرار دارد یا در ماهیتابه یا روی تخته برش که اطلاعاتی در مورد علت دور ریختن آن بدست میدهد».
Orbisk این نگرش را با رستورانها سازماندهی میکند و به اشتراک میگذارد تا بتوانند الگوهای دفع زباله را درک کنند، به آنها کمک میکند در هزینهها صرفهجویی کنند و پسماند غذا و همراه با آن، انتشار گازهای گلخانهای و مصرف آب را کاهش دهند.
دستگاههای استارتاپ اربیسک، در آشپزخانههای تجاری در حدود 10 کشور اروپایی قرار گرفتهاند و مشتریان آنها حتی تا هند هم گسترش پیدا کرده است.
به گفته ون، حتی پس از اهدای مقداری غذای اضافی، ضایعات غذا در هر رستوران در ایالات متحده بیشتر از اروپا است. او گفت که به همین دلیل است که این شرکت امیدوار بود در نمایشگاه CES که روز ۱۸ دی ماه به پایان رسید، بازار نوپای خود را در بیشتر گسترش دهد.
بررسی پسماند مواد غذایی و تشخیص علت دور ریختن آنها توسط دستگاه اربیسک
تولید کمپوست از پسماند غذا
کاهش پسماند غذا و مقدار مواد غذایی هدر رفته همیشه گزینه اول است، اما دور نگه داشتن مواد غذایی دور ریخته شده از محلهای دفن زباله بهترین گزینه بعدی است.
هنگامی که بقایای مواد غذایی به درستی تبدیل به کمپوست شوند، کربندیاکسید را به عنوان بخشی از فرآیند بیولوژیکی تبدیل به خاک غنی از مواد مغذی آزاد میکنند. اما هنگامی که مواد غذایی در محلهای دفن زباله به دام میافتند، فرآیند تجزیه آن منجر به تولید متان میشود. متان که یک گاز گلخانهای قوی است، به طور قابل توجهی در گرم شدن کره زمین تاثیر دارد، زیرا در کوتاهمدت آسیبی حتی تا 80 برابر بیشتر از کربندیاکسید بر جای میگذارد.
پروتکل لندن در سال 2006 ریختن زبالههای مواد غذایی به اقیانوسها را ممنوع کرد و باعث شد کره جنوبی یک سیستم کمپوست اجباری راه اندازی کند. در حالی که زیرساختها به این کشور اجازه میدهد تقریباً تمام ضایعات غذایی خود را به درستی دفع کند، اما ساکنان باید کیسههای غذا را به سطلهای مشخص شده حمل و آنها را تفکیک کنند.
Reencle برای آسانتر کردن این فرآیند طراحی شده است. سطل فلزی یک سیستم کمپوست بسیار سریع است که در نمایشگاه CES امسال به نمایش گذاشته شد. این محصول به خانوادهها کمک میکند تنها در ۲۴ ساعت تا ۹۰ درصد از یک کیلوگرم پسماند غذا را کاهش دهند.
به گفته مدیر بازاریابی رینکل، در حالی که این محصول دهها هزار دستگاه در کره جنوبی فروش داشته است، شرکت مادر رینکل امیدوار است به بازارهای خارج از کشور گسترش یابد.
دلیل سرعت بالای این محصول این است که از میکروارگانیسمهای خودتکثیرشونده برای تبدیل ضایعات به کمپوست استفاده میکند. رقیب این شرکت، لومی، ضایعات مواد غذایی را آسیاب و خشک میکند و نیاز دارد که محصول جانبی قبل از کمپوست شدن با خاک مخلوط شود، در حالی که Reencle میگوید محصول جانبی آن میتواند مستقیماً کمپوست شود.
تبدیل پسماند غذا به کمپوست با دستگاه رینکل
مارک موری، مدیر اجرایی «کالیفرنیاییها علیه زباله»، میگوید امیدوار است مردم فکر نکنند که فناوری پیشرفتهای برای تولید کمپوست مورد نیاز است. اما او میگوید که ممکن است همه حیاط یا فضای کافی برای این کار نداشته باشند و تمام ابزارهای جعبه ابزار باید روی میز باشند.
فناوری بخشی از راه حل است. اما موری میگوید که مشوقهای اقتصادی و تغییرات سیستمی دیگر مولفههای کلیدی برای کاهش پسماند غذا در سطح جهانی هستند.
او گفت: «ما باید هدر دادن مواد غذایی را پرهزینهتر کنیم. این امر انگیزهای برای شرکتهای تجاری، رستورانها، فروشگاهها و حتی مصرفکنندگان ایجاد میکند تا در سیستمها و فناوریهای کاهش پسماند غذا سرمایهگذاری کنند تا مطمئن شوند که مواد غذایی هدر نمیروند».
نظرات