خبر فوری:

فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۸۲۰۲۱۶

تجارت‌نیوز گزارش می‌دهد:

از هوش مصنوعی chatGPT ترسیدند یا نگران تمدن بشری بودند؟/تابلوی ایست رهبران فناوری مقابل محصول openAI

از هوش مصنوعی chatGPT ترسیدند یا نگران تمدن بشری بودند؟/تابلوی ایست رهبران فناوری مقابل محصول openAI

برخی از رهبران فناوری و دانشمندان جهان در ماه مارس سال جاری میلادی طی نامه‌ای سرگشاده خواستار توقف شش‌ماهه توسعه نسل‌های پیشرفته‌تر هوش مصنوعی از جمله chatGPT-4 شدند. آنها در این نامه بر مخرب‌بودن رشد افسارگسیخته این تکنولوژی تاکید کردند. اما حالا این پرسش‌ها وجود دارد که آیا این افراد نگران بشریت و تمدن انسانی بودند یا زمان خریدند که محصولات مشابهی را تولید و راهی بازار کنند؟ آیا آنها با این کار خود صرفا یک تابلوی ایست جلوی رشد محصول سم آلتمن گرفتن تا عقب‌ماندگی خود را جبران کنند؟ در این گزارش به این پرسش‌ها پاسخ داده شده است.

به گزارش تجارت‌نیوز ، ابتدای ماه مارس سال جاری میلادی بود که موسسه فیوچر آو لایف، نامه سرگشاده‌ای برای توقف آزمایش‌های هوش مصنوعی برای توسعه مدل‌های پیشرفته‌تر از چت‌بات ChatGPT با امضای رهبران فناوری و محققان دانشگاهی منتشر کرد.

انتشار آن نامه با امضای رهبران فناوری جهان در بحبوحه رشد روزافزون ChatGPT_4 بود. اساس‌ نامه هم حول محور نگرانی بابت حیات انسانی و مخاطرات هوش مصنوعی برای زندگی و تمدن بشر می‌چرخید.

بعد از این نامه بود که مقالات و گزارش‌های زیادی با موضوع نگرانی‌ها پیرامون رشد بی‌رویه هوش مصنوعی و تصاحب جایگاه انسان‌ها در مشاغل منتشر شد. مختل کردن امور انسانی و عاطفی، به‌کارگیری در زمینه‌های نظامی و از کنترل انسان خارج شدن هوش مصنوعی از دیگر نگرانی‌ها بابت این پدیده نوظهور جهان فناوری بوده است.

حتی بیل گیتس، هم‌بنیانگذار مایکروسافت نیز طی یادداشتی در وب‌سایت خود، در این زمینه هشدارهایی داد.

اما نکته مهمی که در این نامه سرگشاده به چشم خورد، تاکید بر این موضوع بود که این فناوری نباید در انحصار یک نفر یا یک کمپانی باشد‌. مسئله جالب توجه اما این است که افرادی چون ایلان ماسک که از مخالفان سرسخت ChatGPT و تولید نسل‌های پیشرفته‌تر آن بود، ظرف کمتر از یک هفته از راه‌اندازی چت‌بات هوش مصنوعی خود به نام Trust GPT خبر داد.

اما رفته رفته مایکروسافت چت‌بات خود را راه‌اندازی کرد و بزرگان حوزه فناوری یکی پس از دیگری وارد این عرصه شدند. همه این مسائل در کنار هم که قرار می‌گیرند، یک پیام احتمالی را مخابره می‌کنند: رهبران فناوری خواستار عدم توسعه نسل‌های جدیدتر ChatGPT_4 شدند چون محصول مشابهی نداشتند‌. یا حداقل محصولی با این میزان پیشرفت در اختیارشان نبود. درواقع آنها از قافله هوش مصنوعی عقب مانده بودند.

تابلوی ایست بر سر راه هوش مصنوعی

مسائلی چون زندگی انسان‌ها، آینده شغلی و محیط زیست، کاربرد خارج از کنترل هوش مصنوعی در جنگ و استفاده نظامی احتمالی و… که در این نامه بر آنها تاکید شد، دغدغه‌های جهانی هستند و به شدت حساسیت‌زا. بنابراین امضاکنندگان با هوشمندی، حمایت جامعه جهانی را هم پشت دیدگاه خود قرار دادند.

این نامه با بیش از هزار امضا شروع شد و حالا پس از سه ماه، تعداد امضاها به بیش از ۳۱ هزار افزایش یافته است.

پیام پیدا و پنهان این نامه به کمپانی OpenAI و مدیرعامل آن یعنی سم آلتمن این بود که از آنها خواستند تا محصول منحصربه‌فرد شرکت را بیش از این توسعه ندهند‌ یا حداقل توسعه آن را تا ۶ ماه متوقف کنند!

توجیه اولیه این بود که توقف به این دلیل است که قوانین و رگولاتوری این حوزه تدوین شود. اما می‌توان این مسئله را هم مطرح کرد که کمپانی‌ها و رهبران فناوری خواستار توقف فرایند رشد باورنکردنی محصول سم آلتمن شدند چون می‌دانستند به او نمی‌رسند. چون محصول قابل‌ارائه‌ای نداشتند. بنابراین تابلوی ایست دست‌شان گرفتند و گفتند: آقای سم آلتمن لطفا بایست تا ما هم به تو برسیم!

با توقف هوش مصنوعی مخالفم!

حال این سوال بزرگ مطرح است که آیا هوش مصنوعی متوقف می‌شود؟ مدیرعامل پالانتیر هم با ایده این گزارش هم‌نظر است و در این زمینه می‌گوید: رهبران حوزه فن‌آوری درخواست توقف هوش مصنوعی را دارند، چون هیچ محصول آماده‌ای برای عرضه ندارند.

براساس گزارش سی‌ان‌بی‌سی ، الکس کارپ، مدیرعامل پالانتیر، با اشاره به رقابتی که بر سر هوش مصنوعی در جریان است و سؤالی که مطرح است که آیا در این رقابت پیشرو هستیم یا عقب‌ مانده‌ایم، اظهار داشت: مهم‌ترین رویداد در این رقابت مدل‌های زبانی بزرگ نیست، بلکه به‌کارگیری فن‌آوری تقویت‌شده با هوش مصنوعی در میدان جنگ است: (نامه سرگشاده‌ای که موسسه فیوچر آو لایف در خصوص توقف هوش مصنوعی عرضه کرد، توسط برخی از بزرگ‌ترین نام‌های فناوری و دانشگاهی امضا شد، اما من مخالف ایده توقف تحقیقات در حوزه هوش مصنوعی هستم.)

مدیرعامل پالانتیر اضافه کرد: این نامه که الان بیش‌ از سی‌ویک هزار امضا زیر آن قرار گرفته است و افراد مشهوری همچون مدیرعامل تسلا الان ماسک و هم‌بنیان‌گذار اپل یعنی استیو وزنیاک در بین امضاکنندگان آن هستند، درخواست توقف تحقیقات هوش مصنوعی بر روی مدل‌هایی بزرگ‌تر از GPT-4 را دارند که تقویت‌کننده ابزارهایی مثل چت GPT است.

کارپ عنوان کرد: در این نامه همچنین اشاره‌ شده است که اگر نتوان به‌سرعت این تحقیقات را متوقف کرد، دولت‌ها باید قدم پیش بگذارند و ضرب‌الاجلی را تعیین کنند. وی که روز چهارشنبه گذشته با رادیو بی‌بی‌سی مصاحبه می‌کرد، اعلام کرد که دیدگاه او این است که بسیاری از افرادی که درخواست توقف را دارند، به این خاطر چنین درخواستی دارند که محصولی مشابه برای عرضه ندارند.

مدیرعامل پالانتیر افزود: افرادی که چیزی برای عرضه ندارند، می‌خواهند هوش مصنوعی را بررسی کنند، اما با این وقفه، اتفاقی که می‌افتد این است که رقبا در کاربردهای تجاری و همچنین نظامی گوی سبقت را از یکدیگر می‌ربایند.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.