تجارتنیوز گزارش میدهد:
ربع قرن زندگی با گوگل/ کمپانی گوگل ۲۵ سالگی خود را جشن میگیرد
25 سال پیش شرکت گوگل که الان تبدیل به هلدینگ آلفابت شده است، براساس ایده اولیه دو دانشجوی دکتری علوم کامپیوتر دانشگاه استنفورد شکل گرفت. اکنون واژه گوگل تبدیل به یک فرهنگ شده و بسیاری از مردم از آن به عنوان صفحه پیشفرض مرورگر خود استفاده میکنند.
به گزارش تجارتنیوز ، واژه «گوگل» تقریبا برای همه آنهایی که به اینترنت دسترسی دارند، آشناست. از موتور جستجوی قدرتمند گرفته تا سرویس جیمیل و اندروید و یوتیوب و مرورگر کروم و دیگر خدماتی که این شرکت بزرگ ارائه میکند. تأثیر فرهنگی این واژه آنچنان عمیق بوده که «گوگل» به یک فعل تبدیل شده و بسیاری از مردم از آن به عنوان صفحه پیشفرض مرورگر خود استفاده میکنند.
اکنون این شرکت فناوری 25 ساله شده و قرار است در 27 سپتامبر 2023 جشن تولد ربع قرن حضور خود در جهان فناوری را بگیرد. البته ناگفته نماند که تاریخ تولد رسمی این شرکت در چهارم سپتامبر بود.
گوگل چگونه ایجاد شد؟
گوگل در ابتدا یک پروژه تحقیقاتی دو دانشجوی مقطع دکتری در دانشگاه استنفورد کالیفرنیا بود. «لری پیج» و «سرگئی برین» دو دانشجویی بودند که این پروژه را مطرح و آن را دنبال کردند ولی ایده اصلی زایده ذهن لری پیج بود. این دو دانشجو چون پیشینه آکادمیک داشتند و از اهمیت استناد به مقالات تحقیقاتی مطلع بودند، بر همین اساس پروژه رتبهبندی صفحات (سایت) را ایجاد کردند. یعنی اهمیت سایت جایی مشخص میشود که بیشترین لینکهای دریافتی را داشته باشد و آنها یک موتور جستجو بر مبنای رنک (رتبه) صفحات بهوجود آوردند.
موتور جستجوی آنها در ابتدا BackRub نام داشت و بعد به گوگل تغییر نام داد و اولین بار در وبسایت استنفورد آزمایش شد.
پیج و برین نام دامنه Google.com را در سال 1997 ثبت کردند تا موتور جستجوی جدید را در سطح جهانی راه اندازی کنند. گوگل سرانجام بهعنوان یک شرکت خصوصی در ۴ سپتامبر ۱۹۹۸ ثبت شد و فروش اولیه سهام آن در ۱۹ اوت ۲۰۰۴ انجام شد.
موتور جستجوی گوگل به سرعت به ابزاری محبوب برای یافتن صفحات وب تبدیل شد و چیزی که آن را از دیگر موتورهای جستجوی آن زمان متمایز می کرد، الگوریتم PageRank منحصر به فرد آن بود که نتایج را براساس تعداد و اهمیت صفحاتی که به سایتها پیوند میدادند، رتبهبندی میکرد.
جایگاه شرکت گوگل در دنیای فناوری
در گزارش سالانه جهانی KPMG که یافتههای نوآوری فناوری را به تصویر میکشد، گوگل بهعنوان شرکت پیشرو در نوآوری فناوری ظاهر شده است. این گزارش براساس نظرسنجی ۷۶۷ مدیر تجاری در سراسر جهان است که شامل شرکتهای سرمایهگذاری خطرپذیر و شرکتهای فناوری میشود.
تیم زانی، بهعنوان یکی از رهبران فناوری اطلاعات در آمریکا، در بیانیهای که توسط KPMG منتشر شد، گفته است: با توجه به روندهای ترند فناوری در سال جاری و الگوی مداوم نوآوری مانند اینترنت اشیا و هوش مصنوعی، Google پیشرو در هدایت نوآوریهای فناورانه است.
تغییرات در گوگل
گوگل در ماه آگوست 2015 خود را مجددا سازماندهی کرد تا به یکی از زیرمجموعههای هلدینگ شرکت آلفابت تبدیل شود و این کار باعث شد که گوگل فقط در یک عرصه باقی نماند. اما جستجوی اینترنتی، تبلیغات، برنامهها و نقشهها، سیستمعامل تلفن همراه اندروید و یوتیوب تحت نظارت گوگل باقی ماندند.
شرکتهایی مانند شرکت تحقیقاتی طول عمر Calico، شرکت محصولات خانگی Nest و آزمایشگاه تحقیقاتی Google X که از دیگر سرمایهگذاریهای گوگل بودند، تحت نظارت Alphabet به شرکتهای جداگانهای تبدیل شدند.
لری پیج بهعنوان مدیرعامل آلفابت، سرگئی برین رئیس هیات مدیره و اریک اشمیت رئیس اجرایی آن شدند و ساندار پیچای، معاون ارشد محصولات نیز مدیرعامل جدید گوگل شد. آلفابت در سال 2017 سازماندهی مجدد کرد تا یک شرکت هلدینگ میانی به نام XXVI Holdings ایجاد کند و Google را به یک شرکت با مسئولیت محدود (LLC) تبدیل کند.
اما بیشترین تغییرات در سال 2019 رخ داد زیرا لری پیج و سرگئی برین، پستهای خود را به عنوان مدیرعامل و رئیس هیات مدیره ترک کردند. با این حال، هر دو در هیات مدیره آلفابت باقی ماندند و ساندار پیچای با حفظ سمت مدیرعاملی در گوگل، مدیرعامل هلدینگ آلفابت شد.
ارزش خالص گوگل چقدر است؟
ارزش خالص گوگل تا سه ماهه منتهی به 31 مارس سال جاری میلادی، 260 میلیارد دلار بوده که بالاترین میزان در پنج سال گذشته است. در اوایل سال 2020، آلفابت (شرکت مادر گوگل) سومین شرکت فناوری آمریکایی بود که به ارزش 1 تریلیون دلاری رسید و به اپل و مایکروسافت پیوست.
نظرات