تجارتنیوز گزارش میدهد:
مدرسهای به نام گوگل مپ/ نقشه آنلاین قابل اعتماد است؟
طراحی نقشه یکی از مهم ترین دستاوردهای بشر بود که تاثیر مهمی بر آینده جهان گذاشت. مسئله در اینجا صرفا بررسی تاریخچه نقشه و اهمیت آن نیست، بلکه مسئله بر سر ارائه نقشه به اشکال جدید پس از سال 2008 در بستر اینترنت است؛ تحولی که به میزان نخستین طراحیهای نقشه روی پوست بر زندگی بشر اثر گذاشت.
امیرحسین جعفری/ به گزارش تجارتنیوز، سال 2001 بود که گوگل ارث(Google Earth) نخستین نمونههای خود را برای استفاده عموم منتشر کرد و پس از چند سال با استقبال شدید به سراغ ارائه گوگل مپ رفت. گوگل ارث در آغاز کار خود با محدودیتها و نگرانیهایی نیز همراه بود اما گوگل به خوبی میدانست چه چیزی را باید در اختیار جهان بگذارد.
وسیلهای برای تفریح و آمورش
گوگل مپ صرفا یک ابزار سخت و نقشهمحور نیست. این ابزار میتواند یک تفریح نیز برای شهروندانی که علاقهمند به دیدن نقاط مختلف جهان با دسترسی از بالا و نگاه جزئی هستند نیز مورد استفاده قرار گیرد. قابلیت نشانهگذاری در گوگل مپ این فرصت را به کاربران میدهد تا هر کجای جهان را که علاقهمند بودند به سرعت و دقت و با جزئیات کامل در صفحه گوشی خود داشته باشند.
نشانهگذاری نقاط مختلف نه تنها باعث دسترسی سریعتر به آن نقطه و به یاد سپردن آن میشود، بلکه انگیزه برای مطالعه نقشهمحور در حوزه تاریخ و جغرافی را افزایش میدهد. به عنوان مثال، فرصت کسب اطلاعات درباره برخی کشورهای آفریقایی برای همگان وجود ندارد اما گوگل مپ به عنوان یک مدرسه در این لحظه ظاهر شده و خدمات بسیاری برای گردش مجازی در آفریقا حتی در روستاها و شهرهایی که شاید هیچگاه اسم آنها را نشنوید، ارائه میکند. گوگل مپ یک آموزگار رایگان جغرافی است که در لحظه شما را تا کیلومتر ها دورتر از محل زندگیتان به سفر میبرد.
سندپژوهشی جغرافیایی گوگل مپ
یکی دیگر از خاصیتهای جالب گوگل مپ، تصاویر ذخیره شده در حافظه آن است. تصاویری که از طرق آنها میتوان به آسانی تغییرات آب و هوایی، خشکی تالابها و دریاچهها را نیز به مرور زمان دریافت.
هرچند با تصاویر آنلاین و خیلی دقیقی در این بین مواجه نیستیم اما به طور کلی با همین اطلاعات موجود نیز میتوان بررسیهای قابل قبولی داشت. تصاویر 360 درجه گوگل مپ آفلاین نیز بخش دیگری از این دریافتهای جغرافیایی و شهری را تکمیل میکند.
گوگل مپ به مثابه یک ابزار
استفاده ابزاری از گوگل مپ به خصوص از طریق اشتراکگذاری مکان مدنظر، یکی از قابلیتهای پراستفاده این اپلیکیشن است. قابلیتی که در راستای آسانسازی دسترسی افراد به یکدیگر و یا نقاط مدنظرشان بسیار موثر بوده است. از سوی دیگر دریافت آمارهای ترافیکی به شکل نیمه رسمی نیز بخش دیگری از قابلیتهای ابزاری گوگل مپ است.
هرچند در این بین نمیتواند به طور کامل به گوگل مپ اعتماد کرد و در صورت تغییرات در جادهها و خیابانها روند دریافت اطلاعات گوگل مپ از واقعیت عقبتر است. گوگل مپ به شما اطلاعات سیر مسیر از طریق ماشین، پیاده و دوچرخه با قید توقف از نقطه فعلی شما یا نقاط دیگر را ارائه میکند؛ اما گاهی تغییرات مسیرها هنوز روی نقشه اعمال نشده است.
یافتن مغازهها، ادارات و نقاط غیرمسکونی مورد استفاده نیز بخش دیگری از استفاده ابزاری گوگل مپ هستند. به عنوان مثال وقتی در یک محدوده در حال یافتن شیرینیفروشی، گلفروشی یا هر مغازه دیگری هستید، با جستجوی عنوان آن صنف میتوان به آدرس تمامی مغازههای آن حوزه با اطلاعات مربوط به باز و بسته بودنشان دست یافت. در این نقطه نیز گوگل مپ را نباید یک شریک صد درصدی دانست زیرا اطلاعات مربوط به باز و بسته بودن اماکن ممکن است در هر لحظه با نظر صاحب آن نقطه تغییر کند و گوگل مپ نقطه از open را به شما نشان دهد در حالیکه آن مغازه بسته است. البته از گوگل مپ رایگان باید در همین حد انتظار خدمت داشت.
دخالت انسان در نقشه
گوگل مپ اگرچه در ابتدای مسیر خود یک ابزار انحصاری و در اختیار اروپا و آمریکا بود؛ اما به مرور زمان کشورهای دیگر نیز به خدمات آن اضافه شدند. از سال 2008 روند گسترش جغرافیایی گوگل مپ آغاز شد و ایران نیز از این مسیر بینصیب نماند.
در این بین، کاربران گوگل مپ با حساب خود در گوگل میتوانند در نقشهها تغییراتی نیز ایجاد کنند. این سبک از مشارکت در یک اپلیکیشن توسط کاربر، ایجاد انگیزه بیشتر و اعتماد برای استفاده از اپلیکیشن را نیز بالا میبرد. هرچند گوگل مپ مسیر درازی برای کسب اعتماد صد درصدی مخاطب را دارد.
نظرات