فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۹۱۶۲۸۶

در دومین رویداد کانورت مطرح شد:

موقعیت شغلی متخصص تجربه بهینه‌‌سازی چیست و چه نقشی در سازمان‌ها دارد؟

موقعیت شغلی متخصص تجربه بهینه‌‌سازی چیست و چه نقشی در سازمان‌ها دارد؟

متخصص تجربه بهینه‌‌سازی موقعیت شغلی جدیدی است که در استارتاپ‌ها و شرکت‌های فناورانه دنیا مطرح شده و پای آن نیز به ایران باز شده است.

به‌گزارش تجارت‌نیوز، متخصص تجربه بهینه‌‌سازی یا Chief Revenue Officer موقعیت شغلی تازه‌ای است که در برخی مجموعه‌های کشور تعریف شده و عموماً به تیم منابع انسانی یا بازاریابی یا مارکتینگ یک مجموعه دلالت دارد. افراد در این موقعیت شغلی که عمر چندانی هم در دنیا ندارد مسئولیت مدیریت، آزمایش و پیاده‌سازی نقاط تبدیل در قیف بازاریابی را بر عهده خواهند داشت و مسئولیت ارائه محصولات شرکت به روش‌هایی را خواهند داشت که برند مجموعه را تقویت کند و فروش را افزایش دهد. دومین رویداد تخصصی Convert با محوریت همین موضوع یعنی CRO از سوی آژانس دیده‌بان راژکس برگزار شد و متخصصان این حوزه درباره این موضوع صحبت کردند.

وظایف متخصص تجربه بهینه‌سازی

افراد در موقعیت شغلی CRO با تکنیک‌های مختلف بازاریابی محصول آشنا هستند و با تیم‌هایی چون تیم محصول ارتباط دارند. هدف در این پوزیشن شغلی توسعه و اجرای سودآورترین طرح‌ها برای جایگاه و ارتقای محصولات است.

Screenshot 2024-06-12 092459

CRO مسئول عملیات، فروش، توسعه شرکت، بازاریابی، قیمت‌گذاری و مدیریت درآمد است. هدف اصلی آنها فروش هر محصول برای ایجاد بیشترین درآمد ممکن برای مخاطبان مرتبط است. آنها باید اثربخشی سرمایه‌گذاری‌های بازاریابی و تبلیغات را به حداکثر برسانند. آنها همچنین باید اثربخشی توزیع را به حداکثر برسانند. در نهایت آنها باید رضایت مشتری را تضمین کنند. به‌ نظر می‌رسد نیاز به CRO به دلیل تغییر به سمت بازاریابی دیجیتالی و متمرکز بر مشتری خود را نشان داده است. محیط در حال تغییر نقش و مسئولیت‌های CRO را بسیار تحت تاثیر قرار داده و آن را برای برخی شرکت‌ها پررنگ‌تر کرده است.

صحبت کارشناسان در حوزه متخصص بهینه‌سازی

در این رویداد «ارسلان ابراهیمی»، با موضوع CRO Mindset سخنرانی کرد. مدیر دیجیتال مارکتینگ خودرو 45 در ابتدا از اهمیت و دو مدل کارآمد برای چینش CRO در کسب‌وکارها گفت. در ادامه در پنلی که در همین رویداد برگزار شد نیز به موارد مختلفی در این زمینه اشاره شد. «مجید منوچهری » مدیر ارشد درآمد شرکت اسمارتک نقش CRO در سازمان را این‌گونه توصیف کرد که آنها در این موقعیت شغلی دائماً در حال تصمیم‌گیری هستند. آنها باید فکر کنند آیا به حوزه‌های مختلف کسب‌وکاری ورود کنند یا نکنند و پول در کدام لاین بیزینسی باید هزینه شود. او باور دارد این کار به‌ خاطر اینکه تاثیر کاملاً مشهودی دارد و عملاً در سود و زیان شرکت و میزان رضایت کارمندان قابل مشاهده است، یک کار جذاب و هیجان‌انگیز است: «خیلی از شرکت‌ها هم دوست دارند به سمت خلق این موقعیت شغلی در سازمان خود بروند اما واقعیت این است که در وهله اول باید دید اصلاً ظرفیت ایجاد این موقعیت در شرکت آنها وجود دارد یا خیر. CRO به درد هر مجموعه‌ای نمی‌خورد و باید در جایی صورت بگیرد که اولاً تصمیم‌های آنی بتوان گرفت و در ثانی جریان نقدینگی آن نیز یک جریان بزرگ باشد.photo_2024-06-11_22-21-32-615x410

 

«علی کارخانه» رئیس خانه خلاقیت مالی پلنت نیز با تایید این موضوع که CRO تقریباً یک عنوان لوکس به حساب می‌آید و در همه سازمان‌ها قابل پیاده‌سازی نیست اعلام کرد شرکت‌ها در آینده به سمت تخصصی‌گرایی کشیده خواهند شد و همین موضوع مواردی مانند CRO و سایر موقعیت‌های شغلی تعریف‌شده جدید در دنیا را نیز وارد شرکت‌ها خواهد کرد. او در بخش دیگر این پنل تاکید کرد بزرگ‌ کردن کیک بازار مهم‌ترین کاری است که یک فرد مشغول در موقعیت شغلی CRO انجام می‌دهد. او با مثالی درباره اسباب‌بازی‌های لگو یکی از مهم‌ترین عملکردهای CRO در جهان را تشریح کرد و گفت: «لگو را همه می‌شناسند، شرکتی که بعد از سی سال حق کپی‌رایت خود را از دست می‌داد و دیگر همه شرکت‌ها می‌توانستند شروع به تولید آجرک‌های کوچک اسباب‌بازی کنند. در این شرکت اما یک مفهوم جدید با نام بازی‌ها و انیمیشن‌های لگویی وارد شد و یک شبکه جدید یا همان یک بیزینس لاین جدید افتتاح شد. این موضوع البته با فرهنگ سازمانی شرکت مذکور نیز همسو بود و هر تصمیم جدیدی که اتخاذ می‌شود باید با فرهنگ شرکت مذکور همسو باشد و از یک جنس باشد.»

در ادامه این پنل «محسن رهبرنیا» مدیر اجرایی فناوری دانشگاه شریف نیز تاکید کرد CRO در ارزش طول عمری مشتری تاثیر دارد و فقط محدود به مباحث مالی نیست. او باور دارد CRO حتی در زمینه‌هایی ماند طراحی رابط کاربری سایت و تجربه هم موثر واقع خواهد شد و از همین رو با تمام تیم‌ها ارتباط خواهد داشت: «هر چیزی را که در یک شرکت بتوان بهینه کرد مرتبط با این موقعیت شغلی است. تمام این موضوع‌ها اگر شدنی شود در نهایت به وفاداری بیشتر مشتری منجر خواهد شد و مراجعه مجدد او را به همراه خواهد داشت.» رهبرنیا اما باور دارد CRO در همه سازمان‌ها هم کاربردی نیست و اثر آن در سازمان‌های متوسط و بزرگ با شرکت‌های کوچک کاملاً فرق دارد. او دراین‌باره توضیح داد و گفت: «در شرکت‌های بزرگ حجم داده خیلی بیشتری وجود دارد و تصمیم‌گیری درباره بهینه کردن مسیر هم به واسطه داشتن همین داده‌های زیاد، تصمیم‌های راحت‌تر و منطقی‌تری است. این در حالی است که تمرکز در کسب‌وکارهای کوچک در اهداف کوچک‌تر بوده و نگاه گسترده‌تر شدن در آنها وجود ندارد. شرکت‌های بزرگ نگاه‌شان به تمامی بخش‌ها اعم از بخش فنی، مالی، بازاریابی، تجربه مشتریان و... است و تلاش دارند این موارد را بهبود ببخشند.»

شریفی‌نیا در ادامه گفت CRO باید بتواند افراد و مواردی را که در یک شرکت و روند کاری آن مهم است پیدا و مشکلات آنها را نیز بررسی کند. او تاکید کرد که در ادامه این مسیر مسئول CRO شرکت باید ببیند چطور می‌تواند این مشکلات را حل کند و ارزش پیشنهادی خود را نیز مطرح کند: «در نهایت نیز باید یک محصول برای رضایت بیشتر افراد موثر در یک شرکت طراحی کرد.»

برای مشاهده اخبار حوزه تکنولوژی و فناوری اطلاعات صفحه استارتاپ تجارت‌نیوز را بخوانید.

 

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.