«تجارتنیوز» گزارش میدهد:
گزارش ایونت مارکتینگ منتشر شد
افراد تمایل بیشتری به حضور در رویدادها پیدا کردهاند
فیناپ که تاکنون میزبان ۸ هزار شرکتکننده در سلسله رویدادهای خود بوده اولین گزارش ایونت مارکتینگ در ایران را منتشر ساخته و در آن به ابعاد مختلف برپایی یک رویداد پرداخته است.
در این گزارش که از طریق پرسشنامهای برای ۱۴۸ نفر تهیه شده آمده است که برپاکنندگان رویداد کمتر تمایل به پخش آنلاین رویداد خود دارند و همچنین خبر از افزایش حضور حضار در رویدادها در سال ۱۴۰۲ نسبت به سالهای گذشته داده شدهاست. در این گزارش تأکید شده که سازمانها قصد دارند در سال ۱۴۰۳ به حمایت کردن رویدادها بیشتر بپردازند و همچنین اعلام شده که سازمانهای B2B علاقمندی بیشتری برای حضور به عنوان حامی در رویدادها دارند.
به گزارش تجارتنیوز فیناپ که حالا هفت سال از عمرش میگذرد و در این مدت رویدادهای متنوعی برگزار کرده اقدام به انتشار اولین گزارش جامع پیرامون ایونت مارکتینگ (رویداد مارکتینگ) کرده است. بر اساس گزارشی که فیناپ منتشر کرده عبارت رویداد میتواند به موارد متعددی مربوط شود و اساساً رویداد باید در قالب همایش، کنفرانس، نمایشگاه، بازدید، رویدادهای شبکهسازی، نشست خبری و... تلقی شود.
بر اساس گزارش فیناپ بیشتر کسبوکارها در سال گذشته بین ۱ تا ۳ رویداد برگزار کردند. اما این روند بر اساس آمارهای فیناپ قرار است رو به رشد باشد چرا که بیش از ۶۰ درصد افراد اظهار داشتهاند دوست دارند در سال پیش رو رویدادهای بیشتری برگزار کنند.
رویدادهای به دلایل مختلفی برگزار میشود اما مهمترین دلیلی که برگزارکنندگان به آنها اذعان داشتند بهترتیب بدین شرح بوده است: افزایش آگاهی از برند، ایجاد فرصت شبکهسازی، افزایش فروش، شناخت بیشتر مشتریان، ارتباط بیشتر با سایر بخشهای زنجیره تأمین، معرفی محصولات جدید، افزایش آگاهی از برند کارفرمایی و مسئولیت اجتماعی.
رویداد برگزار کردن هزینه دارد و موضوع بودجه اختصاص یافته برای رویدادها از جمله مواردی است که در گزارش فیناپ به آنها اشاره شده است. بودجه برگزاری رویداد در سال ۱۴۰۲ برای بیش از نیمی از برگزارکنندگان کمتر از ۳۰۰ میلیون تومان بوده و برای ۴۶ درصد سازمانها نیز بیشتر از این مقدار بوده است. این هزینهها در سال ۱۴۰۳ فزون یافته و ۵۱ درصد سازمانها اعلام کردند در سال ۱۴۰۳ قصد دارند تا هزینههای بیشتری برای برگزاری رویداد برپا کنند. اساساً بر اساس اطلاعات مندرج در این گزارش، برگزاری و حمایت از رویدادها چایگاه چهارم در بین تیمهای بازاریابی سازمانها را دارد و با اینکه بیشتر از هزینههای سئو و تبلیغات محیطی و... به آن پرداخته میشود اما توجه کمتری نسبت به موضوعاتی چون تبلیغات سوشال مدیا و ارتباط با رسانهها برای آن در نظر گرفته میشود.
رویدادهایی که برگزار میشوند چالشهای متعددی با خود به همراه دارند که بزرگترین این چالشها از نظر برگزارکنندگان آنها مسأله «ایده پردازی» است. بعد از این چالش مواردی چون انتخاب محل برگزاری، انتخاب سخنرانان، دریافت مجوزهای رویداد، تهیه محتواهای گرافیکی، تبلیغات برای رویداد، پذیرش و پخش آنلاین و همچنین پذیرایی بهعنوان چالشهای برگزاری رویداد معرفی شدهاند. همچنین بیشترین بودجه در برگزاری یک رویداد صرف محل برگزاری آن و تهیه محتواهای گرافیکی و ویدئویی میشود.
حامیان رویدادها از جمله شرکتهایی هستند که میتوانند به تداوم رویدادها کمک کنند. باید گفت بیش از ۵۰ درصد کسبوکارها از رویدادها در سال ۱۴۰۲ حمایت کردهاند. همچنین ۶۳ درصد کسبوکارها تمایل دارند که در سال ۱۴۰۳ نیز حمایت خود را نسبت به رویدادها ادامه دهند. نکته جالب اینجاست که کسبوکارهای حوزه B2B یا همان سازمانی بیشتر علاقهمندی به حامی بودن رویدادها هستند و این موضوع احتمالاً به مسائلی نظیر توانایی مالی بیشتر این شرکتها برمیگردد. حامی بودن رویداد در بین شرکتها تبدیل به یک دغدغه مهم شده و بهنظر میرسد که شرکتهایی که تا امروز حامی هیچ رویدادی نشدند تصمیم دارند تا در سال ۱۴۰۳ به جرگه حامیان رویدادها بپیوندند؛ بر اساس اطلاعات مندرج در گزارش فیناپ بیش از ۴۶ درصد کسبوکارهایی که تا امروز حامی رویدادها نبودند قصد دارند تا در سال پیش رو پا به این عرصه بگذارند.
گفتنیست اکثر حامیان رویدادها بین ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون هزینه برای حمایت خود نسبت به برگزاری رویدادها انجام دادند و تنها ۶ درصد حامیان مبلغی بیش از یک میلیارد تومان برای حمایت رویدادها درنظر گرفتهاند. شایان ذکر است در این گزارش حامیان رویداد مواردی چون ارتباط موضوع رویداد با کسبوکارشان، ارتباط شرکتکنندگان رویداد با بیزینس آنها و همچنین خوشنامی و سایر حامیان را از موارد موثر در تصمیمگیری آنها برای حامی شدن یا نشدن یک رویداد اعلام داشتهاند.
بر اساس گزارش فیناپ بیش از ۴۵ درصد شرکتها برگزاری رویداد را برونسپاری میکنند و ۳۸ درصد نیز از تیمهای داخلی خود برای برپایی یک رویداد بهرهمند میشوند. در این میان نزدیک به ۱۷ درصد نیز بهصورت ترکیبی هم از نیروهای داخلی شرکت و هم از نیروهای آوت سورس (خارجی) استفاده میکنند.
۵۲ درصد از برگزارکنندگان رویداد نیز ترجیح میدهند بخشی از مهمانان بهصورت دعتی به رویداد آنها بیایند و بخشی نیز در رویدادها ثبتنام کنند و درواقع یک هزینه برای حضور در رویداد بپردازند. البته باید گفت بیشتر رویدادهای سازمانی بهصورت رایگان برگزار میشود و آنطور که اطلاعات این گزارش میافزاید بیش از ۶۶ درصد رویدادها بدون دریافت هزینه از حضار به مرحله اجرایی میرسد.
نتایج گزارش فیناپ حکایت از این دارد که شرکتکنندگان در رویدادها در سال ۱۴۰۲ نسبت به سالیان پیش از آن رشد تاثیرگذاری داشته است و البته برای این ادعا عدد خاصی بهعنوان میزان رشد اعلام نشده است. در بخش دیگری از این گزارش نیز آمده است کسبوکارها ترجیح میدهند که رویددادهایشان در ظرفین بین ۵۰ تا ۱۰۰ نفر برگزار شود و کمتر شرکتی تمایل به برپایی یک رویداد با بیش از ۳۰۰ مدعو دارد.
نحوه اطلاعرسانی برگزاری یک رویداد از موارد مهمی است که در گزارش فیناپ به آن اشاره شده و تأکید شده که ارسال دعوتنامه برای مدعوین و همچنین اطلاع رسانی در شبکههای اجتماعی و در نهایت ارسال پیامک و ایمیل از جمله راههای مهم و اصلی برای اطلاعرسانی رویدادها است.
با وجود اینکه در دوران کرونا و شیوع این ویروس برگزاری رویدادها به رویدادهای آنلاین ختم شده بود اما بهنظر میرسد ترند برپایی رویداد آنلاین رو به کاهش است.بررسیهای فیناپ نشان میدهد بیش از ۴۴ درصد برپاکنندگان رویداد تمایلی به نمایش آنلاین رویداد خود نداشتهاند و از این کار حذر کردهاند. در این میان تنها ۳۱ درصد تصمیم گرفتند که همچنان به پخش آنلاین رویداد خود ادامه دهند و بهنظر میرسد این آمار در سال پیش رو نیز کمتر خواهد شد.
این گزارش در ادامه به خود فیناپ و تلاشی که در این سالها از سوی تیم آن برای زنده نگهداشتنش شده اشاره کردهاست. فیناپ که عمری هفت ساله پیدا کرده تا کنون ۱۰۰ حامی داشته و و بیش از ۱۳۰ سخنران در آن به سخنرانی پرداختند و در مجموع بیش از ۸۰۰۰ نفر از سراسر ایران به صورت آنلاین و یا حضوری در رویدادهای فیناپ شرکت داشتهاند.
از ایرادات گزارش میتوان به این اشاره کرد که احتمالاً به واسطه آشنایی تیم فیناپ با تیمهای فناوری اطلاعات و مارکتینگ و همچنین فینتک، بیش از نیمی از پاسخدهندگان در این سه حوزه فعالیت میکردند و حوزههای دیگر کمتر دیده شده است. همچنین باید گفت بیش از ۸۰ درصد پاسخدهندگان متعلق به بخش خصوصی بودند و از همین رو دادههای این گزارش چندان برای رویدادهای نهادهای دولتی-حاکمیتی سندیت ندارد. با این حال هماکنون تنها گزارش جامعی که به مقوله ایونت مارکتینگ پرداخته باشد، گزارش فیناپ بوده که توانسته نگاهی کلی به این موضوع را به مخاطبین خود ارائه دهد.
اخبار حوزه استارتاپ و فناوری اطلاعات را در صفحه استارتاپ تجارتنیوز بخوانید.
نظرات