گزارش «تجارتنیوز» از نشست خبری ۱۸ سالگی ایرانسل:
اپراتورها ذینفع فیلترینگ نیستند / خسارت ۲۰ هزار میلیارد تومانی ایرانسل از فیلترینگ
مدیرعامل ایرانسل تاکید کرد: ایرانسل حامی فیلترینگ نیست و در سالهای اخیر خسارت حاصل از فیلترینگ در مجموعه ایرانسل، رقمی حدود 20 هزار میلیارد تومان تخمین زده میشود.
نشست خبری ۱۸ سالگی ایرانسل در تاریخ ۲۹ مهرماه ۱۴۰۳ برگزار شد. این نشست با میزبانی دستیار هوش مصنوعی ایرانسل به نام هوشا برگزار گردید و سپس مدیرعامل شرکت، آقای عباسی آرند، با ارائه گزارشی از دستاوردها و برنامههای آینده، صحنه را در دست گرفت.
عباسی آرند با تاکید بر اهمیت پیشرفت هوش مصنوعی و تکنولوژیهای نوین، اعلام کرد که ایرانسل در بخش زیرساختی به توسعه نسل پنج اینترنت (5G) و فیبر نوری پرداخته است. او به اقدامات خوب این شرکت در این زمینه اشاره کرد و توضیح داد که ایرانسل علاوه بر ارائه خدمات به کاربران خود، بستری را برای کسبوکارهای دیگر فراهم آورده تا از شبکه ارتباطی این شرکت بهرهمند شوند.
مدیرعامل ایرانسل همچنین به نقش این اپراتور در حمایت از اکوسیستم استارتاپی کشور اشاره کرد و به سرمایهگذاریهای این شرکت در بزرگترین گروههای استارتاپی، مانند اسنپ، اشاره کرد.
ایرانسل در کنار دولت؛ آماده تعامل برای دولت هوشمند هستیم
مدیرعامل ایرانسل به نقش موثر این اپراتور در تحقق دولت هوشمند اشاره کرد و توضیح داد که ایرانسل توانسته با افزایش کارایی خدمات، تسهیل ارتباطات میان دولت و شهروندان و همچنین افزایش بهرهوری در سازمانها، به این هدف نزدیک شود. او همچنین اعلام کرد که ایرانسل در کنار دولت قرار گرفته و میتواند نقش کلیدی در توسعه دولت هوشمند ایفا کند.
عباسی آرند گفت: «ایرانسل آمادگی خود را اعلام میکند تا کنار دولت بایستد و برای تحقق دولت هوشمند از ظرفیتهای خود استفاده کند.»
رکورد 5G در اختیار ایرانسل؛ 7.5 گیگابایت بر ثانیه
توسعه 5G از مدتها قبل به موضوع رقابت اپراتورها تبدیل شده بود. مطالعه ویژه روی اینترنت نسل پنج از سال 1395 در ایرانسل آغاز شد. پس از گذشت مدت یک سال اولین آزمایش شبکه کامل 5G در حضور وزیر وقت ارتباطات صورت گرفت و در نهایت، ابتدای مردادماه 1399 نخستین سایت 5G ایران توسط ایرانسل در پژوهشگاه ارتباطات راهاندازی شد.
بعد از توسعه فراگیر ایترنت نسل پنجم و افزایش شمار سایتها، در تاریخ دوم دیماه سال 1402 ایرانسل از شبکه 5G خود رونمایی کرد. در جشن سالگرد 18 سالگی ایرانسل، 1144 سایت در جزیره بوموسی همزمان با رویداد افتتاح شد.
عباسی آرند گفت: «امروزه رکورد اینرتنت نسل پنجم در اختیار ایرانسل است با سرعت 7.5 گیگابایت بر ثانیه.»
بومیسازی به عنوان اولویت / در تولید مودمهای FD و TD مستقل شدهایم
عباسی آرند گفت: «ایرانسل بومیسازی را در دو حوزه در دستور کار قرار داده است. سختافزاری و حوزه امنیت سایبری و مورد دوم، نرمافزاریست.»
در حوزه تجهیزات امنیت سایبری، سامانه همبستگیسنجی مرکزی عملیات امنیت، رمزکننده فایل و رمزکننده شبکه ارتباطی نمایندگان فروش از اقداماتیست که تاکنون انجام شده است. عباسی آرند ذیل ارائه خود به اقداماتی که در دستور کار قرار دارد هم اشاراتی داشت. امضای دیجیتال مبتنی بر زیرساخت کلیدعمومی، سامانه مدیریت و کنترل دسترسی یکپارچه و سامانه مانیتورینگ امنیتی پایگاه داده برنامههای مذکور در آینده است.
بومیسازی نرمافزارهای حوزه شبکه با بهینهسازی هوشمند شبکه، مدیریت و جمعآوری اطلاعات شبکه، مدیریت چرخه عمر سایت و مدیریت گردش کار در دستور کار قرار گرفته است.
ایرانسل در بومیسازی نرمافزارهای حوزه کسب و کار نیز فعالیتهایی داشته است. احراز هویت موبایلی، کیف پول دیجیتال، تبلیغات شخصیسازی شده با AI و مدیریت ارتباط با شرکای تجاری از این موارد هستند. عباسی آرند گفت: «نسخه جدید اپلیکشین مای ایرانسل به طور کامل بومیست. همچنین ما توانستهایم با استفاده از ظرفیتهای داخلی، تولید مودمهای FD و TD به طور کامل بومی انجام میشود. در مابقی موارد هم این بومیسازی به طور عمده در دستور کار قرار دارد. در برخی موارد ممکن است نیاز به واردات باشد.»
بیش از دو میلیون خانوار تحت پوشش شبکه فیبر نوری
عباسی آرند گفت: «توسعه شبکه فیبر نوری تصمیم درستی بود. شاید بتوان به روش اجرای این طرح نقد داشت، اما اجرای کلی آن یک ضرورت بود. امروزه ما چالش اصلیای که در مورد توسعه شبکه فیبر نوری داریم در مورد تجهیزات و دشواری واردات آنها به ایران نیست. ما تجهیزات را وارد میکنیم اما چالش اصلی ما با شهرداریست.»
طبق آمار منتشر شده در گزارش عملکرد ایرانسل بیش از دو میلیون خانوار تحت پوشش شبکه قیبر نوری ایرانسل قرار گرفتهاند. ایرانسل تعهد داده است که این شمار را به پنج میلیون خانوار افزایش دهد. در حال حاضر این پروژه در 18 استان و 112 شهر در حال اجراست. حدود دو هزار کیلومتر کابلکشی فیبر نوری انجام شده و بیش از 25 هزار FAT نصب شده است. طبق آمار امروزه 29 هزار درخواست وجود دارد.
نقش هوش مصنوعی در آینده صنعت ارتباطی
امروزه کمتر کسیست که از هوش مصنوعی نشنیده باشد. ابزاری که قادر است در آیندهای نه چندان دور تمام صنایع را متحول کند. صنعت ارتباط هم از این قاعده مستثنی نیست. در جشن تولد هجده سالگی ایرانسل، مدیرعامل این اپراتور از آیندهای که پیوند خورده گفت.
رونمایی از محصولات جدید؛ پیام ویدئویی و پیشواز ویدئویی معرفی شدند
عباسی آرند مدیرعامل ایرانسل، پس از ارائه گزارش عملکرد ایرانسل، به معرفی محصولات پرداخت. تخصیص شارژ اضطراری و معرفی سرویس اعتباری از اولین محصولاتی بودند که معرفی شدند. بدین معنا که زین پس افراد میتوانند با گذراندن پروسه اعتبارسنجی و دیگر مراحل مربوطه، به صورت اعتباری اقدام به خرید کنند.
مورد بعدی مدلسازی و بهینهسازی قیمت قیمتگذاری محصولات بود. پیشنهادات شخصیسازیشده به هر مشتری یکی دیگر از خدماتی بود که در این نشست خبری معرفی شد. این موارد محصولاتی بودند که با استفاده از هوش مصنوعی به کاربران کمک میکردند تا تجربه بهتری از ارتباطات خود بدست بیاورند.
دو موردی که شاید بیشتر از بقیه موارد برای مخاطبان یا کاربران از جذابیت بیشتری برخوردار باشد، معرفی سرویس پیام ویدئویی و پیشواز ویدئویی بود. افراد میتوانند با طراحی پیشواز مورد علاقه خود، به جای پیشواز صوتی از پیشواز ویدئویی استفاده کنند.
خسارت 20 هزار میلیاردی ایرانسل از فیلترینگ
عباسی آرند مدیرعامل ایرانسل پس از ارائه عملکرد ایرانسل و ترسیم چشمانداز این مجموعه در جمع اهالی رسانه به پرسشهای آنها پاسخ داد. یکی از این پرسشها در مورد فیلترینگ بود. عباسی آرند تاکید داشت: «ایرانسل حامی فیلترینگ نیست و در سالهای اخیر خسارت حاصل از فیلترینگ در مجموعه ایرانسل، رقمی حدود 20 هزار میلیارد تومان تخمین زده میشود.»
وی در ادامه صحبت خود افزود: « فیلترینگ باعث افت شدید ترافیک شد. حدودا یک سال طول کشید تا حجم ترافیک به میزان سابق خود بازگردد. اپراتورها ذینفع فیلترینگ نیستند. استفاده از فیلترشکن باعث افت کیفیت خدمات ارائه شده میشود و در نهایت درآمد یک اپراتور را کاهش میدهد.»
اعمال فیلترینگ بر شبکههای اجتماعی پر استفاده در میان کاربران ایرانی مانند اینستاگرام، ضرباتی به اکوسیستم اقتصاد دیجیتنال وارد کرد. از کسب و کارهای نوپا و خرد تازه شروع به کار کرده تا اپراتورها همگی شامل این آسیب شدهاند. امید داریم با رفع فیلترینگ، حرکت به سمتی آغاز شود که در آن کسب و کارها برای کار کردن با محدودیتهای کمتری مواجه و دست بازتری برای ارتباط بینالمللی داشته باشند. تعامل بینالمللی به واسطه تحریمها با چالشهای جدی روبهروست. برخی از صنایع مانند صنعت بازی و بازیسازی نیاز شدید به این تعامل بینالمللی دارند. چشم اندازی که با این جهت حرکت ترسیم میشود، تنها مرگ چنین صنایعیست.
برنامه توسعه هفتم خوب است اگر سازمان امور مالیاتی همکاری کند
عباسی آرند در پاسخ به پرسش خبرنگار تجارتنیوز در مورد چگونگی استفاده از ظرفیتهای موجود در برنامه توسعه هفتم با توجه به افزایش تعرفههای اینترنت در سال گذشته و پرداخت 98 هزار میلیاردی ایرانسل به دولت از ابتدای آغاز به کار تاکنون گفت: «برنامه توسعه هفتم برنامه خوبیست. ظرفیتهای موجود در این قانون امکاناتی به مجموعههای بزرگ میدهد تا به جای پرداخت مالیات، روی حوزههای مورد تائید معاونت علمی سرمایهگذاری کنند. برنامه توسعه هفتم میتواند باعث ایجاد یک تحول شود اگر سازمان امور مالیاتی همکاری کند.»
اخبار حوزه استارتاپ و فناوری اطلاعات را در صفحه استارتاپ تجارتنیوز بخوانید.
نظرات