فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۹۴۷۰۶۰

«تجارت‌نیوز» از نشست خبری «زیرساخت اقتصاد دیجیتال ایران» گزارش می‌دهد:

زیرساخت اقتصاد دیجیتال فرسوده شده است/ این یک هشدار جدی‌ است!

زیرساخت اقتصاد دیجیتال فرسوده شده است/ این یک هشدار جدی‌ است!

زیرساخت سخت‌افزاری برای رشد اقتصاد دیجیتال مثل هوا برای انسان است. بدون زیرساخت، توسعه معنایی ندارد.

به گزارش تجارت نیوز،

در کشور ما به توسعه زیرساخت سخت‌افزاری اقتصاد دیجیتال بی‌توجهی نشده است. این روزها ارز بیشتر به واردات خودرو و گوشی اختصاص داده می‌شود. این در حالی‌ است که تجهیزات زیرساخت اقتصاد دیجیتال فرسوده‌اند.

فرسودگی زیرساخت مثل سقفی‌ است که رشد کسب و کارها را محدود می‌کند

رضا جمیلی مدیر توسعه کسب و کار راه‌کار در ابتدای این نشست خبری از دیدگاه مجموعه و اهداف آن از برگزاری رویدادها گفت. اولین رویداد زیرساخت اقتصاد دیجیتال روز ۲۱ آبان در محل کتابخانه ملی به میزبانی کارخانه نوآوری رسانه راه‌کار برگزار خواهد شد. 

او با بیان اندیشه راه‌کار از بابت برگزاری هر نشست یا رویداد به ضرورت برگزاری رویدادی در مورد زیرساخت دیجیتال کشور پرداخت. رضا جمیلی گفت:

یکی از زیرساخت‌های اساسی هر کشوری در حوزه اقتصاد دیجیتال، موضوع سخت‌افزار و زیرساخت دیجیتال است. زیرساخت‌های پردازشی، مراکز داده و موارد دیگری که امروزه در دنیا توسعه بسیار پیدا کرده‌اند.
ما به این نتیجه رسیده‌ایم که کسب و کارها در ایران فارغ از آنکه چقدر رشد کنند، فرسودگی زیرساخت مانند یک سقف رشد آنان را محدود می‌کند.

زیرساخت اقتصاد دیجیتال می‌تواند معانی مختلفی داشته باشد. بسته به هر کشور این اصطلاح بازتعریف می‌شود. به عنوان مثال در کشور ما، محدودیت‌های اعمال‌شده بر اینترنت می‌تواند در نحو یا رشد یک کسب و کار تاثیرگذار باشد. گرچه این مساله موضوع این گزارش نیست اما بودند کسب و کارهایی که با فیلتر شدن پلتفرم‌هایی مانند اینستاگرام، از چرخه و زنجیره تامین کالا به دور ماندند و به مرور زمان متروک شدند. 

رضا جمیلی هم در صحبت ابتدایی خود به مساله اینترنت اشاره کرد و سپس به توضیح بیشتر اصطلاح زیرساخت پرداخت:

ما اینترنت را امری بدیهی و فراتر از زیرساخت می‌بینیم و دولت موظف به توسعه آن است. اما زیرساخت‌هایی مانند مراکز داده و فضاهای ابری از تعاملی مشترک بین حاکمیت و نهادهای دولتی و غیردولتی توسعه می‌یابند.

توسعه زیرساخت دیجیتال نسبت به سه سال گذشته پیشرفتی نکرده است

نیاز مردم به اقتصاد دیجیتال به طرز فزاینده‌ای رو به افزایش است. کافی‌ است به شکل زندگی مردم در ۱۰ سال گذشته نگاه کنید و سپس آن را با اکنون خود مقایسه کنید. مردم دائماً در حال استفاده از استارتاپ‌هایی هستند که امور روزمره را برای‌شان ساده‌تر کرده است. از اشکل دیجیتال پرداختی و بانکداری نوین که بر همین اساس و بر همین بستر طراحی و توسعه یافته است تا سفارش غذا، تاکسی، لباس، سفر کردن و رزرو اقامتگاه، مسیریابی و بسیار موارد دیگری که محصول دیجیتالیزه شدن کسب و کارهاست. 

راه کار

رشد این کسب و کارها نیازمند توسعه زیرساخت آنهاست. میثم سلیمانی دبیر محتوایی راه‌کار در صحبت خود به نکاتی اشاره کرد که بدین ترتیب بود:

در یک رویداد دیگر که به تاریخ 1401 برگزار می‌شد با حضور معاونان فناوری بانک‌ها موضوعی مشابه مورد بحث قرار گرفت. با پیگیری‌هایی که از بابت تدوین و تنظیم برنامه محتوایی رویداد زیرساخت دیجیتال داشتیم متوجه شدم نسبت به سه سال گذشته هیچ تغییری در مورد مشکلات و معضلاتی که در آن سال محل بحث بود اتفاق نیفتاده است. یعنی از بابت توسعه زیرساخت نه تنها پیشرفتی نکرده‌ایم، بلکه دچار پسرفت هم شده باشیم. 
ما برای تامین تجهیزات زیرساختی مشکل داریم. حتی اگر مساله تامین اعتبار مالی را حل کنیم باز هم نمی‌توانیم خریدی با اطمینان داشته باشیم. 

توسعه زیرساخت دیجیتال در کشور ما نادیده گرفته شده است

رویداد توسعه زیرساخت دیجیتال فعالان اکوسیستم سخت‌افزاری و مدیران کسب و کارها را دور هم جمع می‌کند. همان‌طور که ذکر شد، تعریف و تشخیص این دایره کار ساده‌ای نیست. در قسمتی از صحبت‌های رضا جمیلی به این مساله پرداخت شد.

ما سعی کردیم در اولین دوره از رویداد از رویداد توسعه زیرساخت دیجیتال، به شکلی محدود بر نیازهای کسب و کارها در حوزه‌های سخت‌افزاری و سخت‌افزارهای مرتبط با فضای B2B (Business-to-business) و B2G (Business-to-Government) تمرکز کند. سخت‌افزارهایی مانند فضاهای ابری که مورد استفاده کسب و کارها قرار می‌گیرد یکی از این نمونه‌هاست.

 رضا قربانی مدیرعامل راه‌کار در ادامه این نشست خبری گفت:

برگزاری این رویداد از یک دغدغه نشأت می‌گیرد. امروزه بسیاری از هوشمندسازی صحبت می‌کنند اما توسعه زیرساختی را نادیده می‌گیرند. برگزاری این رویداد به همین دلیل حائز اهمیت است. 

فرسودگی زیرساخت دیجیتال در آینده تبدیل به بحران خواهد شد

رضا قربانی در تکمیل صحبت خود در خصوص اهمیت توسعه زیرساخت دیجیتال و بی‌توجهی به آن به نکته‌ای اشاره کرد که می‌تواند جالب توجه باشد:

سال گذشته سه میلیارد دلار تجهیزات IT وارد کشور شده است. از این رقم، دو میلیارد و ۷۵۰ میلیون دلار آن خرج واردات گوشی، تبلت و لپ‌تاپ شده است. ما برای توسعه زیرساخت دیجیتال کشور تنها ۲۵۰ میلیون دلار هزینه کرده‌ایم.
مهم‌ترین پیام این رویداد مخابره همین موضوع است که فرسودگی مثل موریانه به جان تجهیزات زیرساخت دیجیتال افتاده است. اگر تلاشی در این زمینه نکنیم وضع از آنچه امروز هست بدتر می‌شود.

او در ادامه صحبت خود به نتایج این بی‌توجهی پرداخت و به وضعیت امروزی صنعت برق اشاره کرد که شرح آن از این قرار است:

نتایج توسعه نیافتن زیرساخت‌های صنعت برق را امروز با قطعی برق و کمبود آن مشاهده می‌کنیم. تجهیزات زیرساخت اقتصاد دیجیتال فرسوده شده و آن را در معرض خطر قرار می‌دهد. 

چند روز گذشته اخبار مبنی قطعی برق به صورت زمان‌بندی‌شده و کمبود آن نشر بسیاری داشته و در کانون توجه قرار گرفته است. ساخت و زیرساخت شبکه برق کشور با تصمیم جدید تنظیم‌گران در مورد حذف تدریجی مازوت و توقف مازوت‌سوزی به منظور بهبود کیفیت هوا، تحت فشار شدیدی‌ است. شما می‌توانید شرح کامل گزارش اختصاصی تجارت‌نیوز دراین‌باره را با عنوان «ماجرای برنامه‌ریزی برای قطعی برق در زمستان امسال چیست؟/ کشور از فردا به خاموشی می‌رود؟» از اینجا بخوانید.

اخبار حوزه استارتاپ و فناوری اطلاعات را در صفحه علم و فناوری تجارت‌نیوز بخوانید.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.