«تجارتنیوز» از نشست تخصصی- خبری رویداد رمزآتی گزارش میدهد:
دوست دارند که همهچیز در اختیار بانک مرکزی باشد/ قانونگذار پدیدههای نوظهور را انکار میکند
رویداد رمزآتی با حضور سخنرانان و تصمیمگیران برجسته دولتی، بستری برای بررسی چالشها و فرصتهای دنیای رمزارزها فراهم میآورد.
رویداد ملی ارز دیجیتال آذرماه امسال برگزار خواهد شد و فرصتی برای همافزایی و گفتمانسازی به دست میدهد. در راستای برگزاری این روزیداد نشست تخصصی - خبری رویداد رمزآتی روز 23 آبان در تالار سخن سالن همایشهای رایزن برگزار شد که در آن نمایندگان برخی از صرافیهای ارز دیجیتال کشور حضور داشتند و به بررسی وضع موجود پرداختند.
این نشست با شعار «از صفر تا بینهایت» و باهدف بررسی ابعاد مختلف رمزارزها، فرصت های جدید، حقوق کاربران، بحث قانونگذاری، استخراج، آینده رمزارزها و اشتراک گذاری تجربیات و دانش روز این حوزه و آشنایی با آخرین دستاوردها و قوانین روز برگزار شد.
قانونگذار پدیدههای نوظهور را انکار میکند
رضا قربانی دبیر علمی رویداد رمزآتی، ضمن خوشامدگویی به مهمانان گفت:
قانونگذار به پدیدههای نوظهور در حوزه اقتصادی، به دیده انکار نگاه میکند. در مرحله بعد هم با رشد این فضا و مجموع کسب و کارها، وارد فاز بعدی میشود. مرحله بعد از انکار، سرکوب است. انجام اموری مثل بستن حساب صرافیها سرکوب این رشد است.
قانونگذار باید با نگاه توسعه به صنعت رمزارزها نگاه کند
قربانی دبیر علمی همایش رمزآتی، در تکمیل صحبت خود به نکته دیگری پرداخت و گفت:
ما با برگزاری این رویداد قصد صادر کردن این پیام را داریم که دیگر نمیتوان این صنعت را انکار یا سرکوب کرد و وقت آن رسیده قانونگذار با نگاه توسعه به این عرصه یا صنعت نگاه کند.
در ماجرای بستن حساب صرافیها ما اصلا نمیدانیم که چرا این اتفاق افتاد
نفر بعدی که در این نشست تخصصی شروع به صحبت کرد، علی جهانی از مدیران ارشد صرافی بیتپین بود. او در نوبت اولیه خود به شرح کلی وضعیت موجود پرداخت:
در سالهای گدشته که صنعت رمزارز در ایران به راه افتاده است میتوان گفت صرافیها از معدود کسب و کارهایی هستند که از منابع خود استفاده کردهاند تا مردم ایران ضرر نکنند. بسیاری از مسائل هستند که ناگفته باقی میمانند. مثل این مساله که صرافیها در حال پرداخت چه هزینههایی هستند تا حقوق مردم ضایع نشود.
استفاده از سکوهای معاملاتی غیرایرانی میتواند ریسکهایی در برداشته باشد. ولی ما پلتفرمهایی هستیم که پاسخگو هستیم.
کسی این حوزه را گردن نمیگیرد. هیچ نهادی به صورت مکتوب شرحی برای وظایف ثبت نمیکند و اصولی برای کار ما تعریف نشده است.
علی جهانی با پرداخت بیشتر به این مساله که هنوز در کشور به صورت مکتوب شیوهنامه یا اساسنامهای برای تعریف فعالیت صرافیها تعیین نشده است به ادامه صحبت خود پرداخت:
قانونگذار باید در کنار این کسب و کارها الزامات را در نظر بگیرد. الان چنین چیزی وجود ندارد. این روش به کسب و کارها و مردم آسیب میزند.
در موارد مختلف ما اصلا نمیدانیم چرا برخی از تصمیمات اتخاذ میشوند. در ماجرای بستن حساب صرافیها ما اصلا نفهمیدیم چرا این اتفاق افتاد. باید یک سندی باشد تا ما بر اساس آن عمل کنیم.
محدودیتها باعث ضرر صرافیها میشود
سهند حمزهای مدیرعامل صرافی آبانتتر در نوبت صحبت خود بحث در مورد نسبت صنعت رمزارز کشور را با نهاد نظارتی یا رگولاتوری را پیش گرفت. بخشی از صحبتهای او به شرح زیر بود:
ما امروزه دغدغه وجودی داریم. در مورد کارمزدها، بانک مرکزی اجازه نمیدهد ما امکان اخذ اینماد داشته باشیم. بنابراین مجبور هستیم از یک کد استفاده کنیم تا با پرداختیارها همکاری کنیم. خب این فرایند مشخصا هزینه بیشتری برای کاربران به همراه خواهد داشت.
زمانی این محدودیتها اعمال میشود. ما ناچار میشویم از قضا سود هم نکنیم و بهخاطر رقابت ضرر هم میکنیم. گرچه فیالواقع داریم ضرر میکنیم.
دوست دارند که همهچیز در اختیار بانک مرکزی باشد
سهند حمزهای مدیرعامل آبانتتر در بخش دیگری از صحبت خود گفت:
یک سری قانون نانوشته مانعی برای انجام کارهایی میشود که سرمایهگذاری در کشور را تقویت خواهد کرد. واقعیت این است که ما چون به این قوانین نانوشته اشراف نداریم، خیلی به سمت حرکتهای مختلف نمیرویم.
در جلسات برگزار شده با نهادهای نظارتی متوجه شدهام که خیلی موافق بازار آزاد نیستند و دوست دارند همهچیز در اختیار بانک مرکزی باشد.
لازم به ذکر است، رویداد ملی ارز دیجیتال در دو روز با حضور فعالان حوزه اقتصادی کریپتو، کارشناسان اقتصادی و مسئولان دولتی، اهالی رسانه و علاقهمندان در تاریخ ۱۷ و ۱۸ آذرماه در سالن همایشهای رایزن برگزار خواهد شد.
اخبار حوزه استارتاپ و فناوری اطلاعات را در صفحه علم و فناوری تجارتنیوز بخوانید
نظرات