کد مطلب: ۹۴۷۸۸۷

گودبرداری در بافت تاریخی شیراز

صحرائیان: صددرصد این اقدام قانونی است!

گودبرداری در بافت تاریخی شیراز

معاون توسعه و عمران آستان مقدس حضرت شاهچراغ بااشاره به پروژه احداث درمانگاه و بیمارستان در شمال آستان مقدس گفت: تولیت این آستان مقدس برای هر طرحی که پیرامون این مکان انجام شود، مصوبه قانونی می گیرد.

به گزارش تجارت نیوز،

ورود لودرها به بافت تاریخی شیراز در روزهای گذشته خبرساز شده و برخی فعالان حوزه میراث فرهنگی با یادآوری این موضوع که بافت‌های تاریخی کشور مشمول ضوابط و قوانین خاص هستند و فعالیت عمرانی در آن‌ها مستلزم دریافت مجوز از میراث فرهنگی است، از بی‌اطلاعی مدیران وزارت میراث فرهنگی از گودبرداری در بافت تاریخی شیراز و شمال آستان مقدس شاهچراغ (علیه السلام) خبر دادند.

پیگیری‌ها مشخص کرد؛ اقدام صورت گرفته با تایید و تصویب اعضای کمیسیون ماده ۵ شورای عالی معماری و شهرسازی کشور صورت گرفته و همه اعضا، گودبرداری در بافت تاریخی شیراز را تصویب کرده اند.

گودبرداری در بافت تاریخی شیراز صددرصد قانونی بود

علیرضا صحرائیان، معاون توسعه و عمران آستان مقدس حضرت شاهچراغ (علیه السلام) که در جریان جلسات و مصوبات اخذ شده برای گودبرداری عمیق در بافت تاریخی شیراز است،  گفت: گودبرداری انجام شده در بخشی از زمین‌های مرحوم نجابت از خیرین مشهور شیراز صورت گرفته و ورثه آن مرحوم با وقف زمینی که پیشتر درمانگاه نجابت در آن قرار داشت به آستان شاهچراغ (علیه السلام) تاکید کرده بودند که اگر قرار است ساخت وسازی در این محل صورت بگیرد باید حتما بیمارستان و درمانگاه باشد.

معاون توسعه و عمران آستان مقدس شاهچراغ (علیه السلام) در پاسخ به این سوال که آیا اقدام به گودبرداری در بافت تاریخی شیراز و شمال آستان مقدس شاهچراغ (علیه السلام) با مطالعه و مصوبه و استعلام از وزارت میراث فرهنگی صورت گرفته است؟، تاکید کرد: صد در صد این اقدام قانونی بوده و مصوبه کمیسیون ماده ۵ شورای عالی معماری و شهرسازی را دارد.

او افزود: مطالعات این پروژه صورت گرفته و طرح مذکور دارای مشاوری است که زیر نظر وزارت راه و شهرسازی کار می کند و همین مشاور نیز تاکید داشته است که در محل فعلی درمانگاه و بیمارستان احداث شود. بنابراین طرح اخیر در شورای عالی معماری و شهرسازی که همه دستگاه ها از جمله میراث فرهنگی نیز در آن عضویت دارند، مصوب شده است.

میراث فرهنگی با عملیات عمرانی در بافت تاریخی موافقت کرده است 

صحرائیان تاکید کرد: همه اعضای کمیسیون ماده ۵ استان فارس این پروژه را تصویب کردند و استاندار، شهردار، مدیرکل میراث فرهنگی، مدیرکل دفتر فنی استانداری و همه اعضاء آنرا تایید کرده و در شورای برنامه ریزی استان هم مصوب شد.

او گفت: پروژه احداث درمانگاه و بیمارستان در شمال آستان مقدس شاهچراغ (علیه السلام) براساس ضوابط پیش رفته و تمام دوستان ما علاقمند به ساماندهی بافت تاریخی شیراز هستند. ضمن آن که در حوزه طرح‌های آستان مقدس شاهچراغ (علیه السلام) یکی از اولویت‌های اصلی تولیت این آستان و حتی امام جمعه محترم شیراز، رعایت تمامی ضوابط قانونی است.

معاون توسعه و عمران آستان مقدس حضرت شاهچراغ (علیه السلام) افزود: احداث بیمارستان با مجوز اداره کل میراث فرهنگی استان فارس و دیگر دستگاه‌ها در بخشی از زمین‌های وقف شده توسط ورثه مرحوم نجابت و زمین‌های متعلق به آستان مقدس شاهچراغ (علیه السلام) که پیشتر تملک شده است آغاز شده است. معماری این مجموعه درمانی نیز تمام ضوابط مرتبط با بافت تاریخی را رعایت کرده و در خصوص نمای پروژه هم حتما نظر کارشناسی میراث فرهنگی و شهرداری اعمال می‌شود و البته رعایت ضوابط و قوانین معماری و شهرسازی در بافت‌های تاریخی را نیز وظیفه خود می‌دانیم.

صحرائیان اعلام کرد: تولیت آستان مقدس شاهچراغ (علیه السلام) برای هر طرحی که پیرامون آستان مقدس و در راستای ساماندهی اطراف آستان انجام شود، مصوبه قانونی می‌گیرد.

او افزود: متاسفانه اطراف آستان مقدس حضرت احمد بن موسی (علیه السلام) به دلیل اختلافات دیرینه‌ای که در ۴۰ سال گذشته بین ارگان‌ها و دستگاه‌ها وجود داشت تبدیل به یک فضای ناهنجار شهری شده است.

یک سانتیمتر از بافت تاریخی شیراز را تخریب نکرده‌ایم

صحرائیان تاکید کرد: در ۵ سال اخیر حتی یک سانتیمتر از بافت تاریخی کلانشهر شیراز نه تنها توسط تولیت آستان شاهچراغ (علیه السلام) تخریب و دچار خلل نشده، که حتی این آستان مقدس تعدادی از خانه‌های تاریخی ثبت ملی شده را نیز تملک و زیر نظر کارشناسان میراث فرهنگی، مقاوم سازی، مرمت و حفاظت کرده است. در حال حاضر هم یکی از خانه‌های تاریخی به نام خانه «حسنی اردکانی» توسط آستان مقدس شاهچراغ (علیه السلام) مقاوم‌سازی و مرمت شده و از ظرفیت آن به عنوان بخشی از فضای قدسی حرم مطهر استفاده می‌شود.

معاون توسعه و عمران آستان مقدس شاهچراغ (علیه السلام) اعلام کرد: دو خانه تاریخی دیگر به نام‌های خانه تاریخی «نعمت الهی» و خانه تاریخی «ظریف کار» نیز که در اختیار آستان مقدس شاهچراغ (علیه السلام) است مصوبه سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور و تخصیص اعتبار گرفته تا مرمت و مقاوم‌سازی آن‌ها توسط آستان انجام شود. همچنین آیینه کاری‌های موجود در محدوده حرم حضرت احمد بن موسی (علیه السلام) نیز که دچار فرسودگی شده بودند با هزینه آستان مقدس شاهچراغ (علیه السلام) مرمت می‌شود. چون این آستان یکی از وظایف خود را حمایت از میراث ارزشمند تاریخی، مرمت و نوسازی آن‌ها می‌داند.

منبع : ایلنا

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.