تجارتنیوز گزارش میدهد:
کدام کشورها بالاترین و کمترین نرخ طلاق را دارند؟/ کاهش محبوبیت ازدواج در سطح جهان
بررسیها نشان میدهند که از میزان محبوبیت ازدواج در سطح جهان کاسته شده است. در این میان، روسیه بالاترین و سریلانکا کمترین نرخ طلاق را به ثبت رساندهاند.
به گزارش تجارتنیوز ، عرفان حاجمحمدی : میتوان گفت امروز دیگر همه به شنیدن خبر طلاق زوجها عادت کردهاند و این مساله دیگر باعث تعجب اکثریت مردم نمیشود.
مجله فوربز نگاهی دقیقتر به نرخ طلاق در کشورهای مختلف جهان انداخته و به نظر میرسد که به طور کلی، ازدواج در حال کاهش محبوبیت است، با این حال در مقابل طلاق و جدایی در حال افزایش است.
نرخ ازدواج و طلاق: آمار چه میگوید؟
پس از نگاهی دقیقتر به نرخ طلاق در کشورهای سراسر جهان، میتوان به این نکته مهم پی برد که دیگر ازدواج کمتر و کمتر محبوب است و برعکس، طلاق هر سال افزایش مییابد. بنابراین، چه چیزی باعث میشود که افراد متاهل از ازدواج خود دست بکشند؟
کشورهایی که بالاترین نرخ طلاق را در سراسر جهان دارند
با استقبال گستردهتری از طلاق در بسیاری از مناطق جهان، کشورهایی که بالاترین میزان طلاق را دارند نیز تغییر کردهاند.
روسیه با نرخ 47 طلاق از هر 10 هزار ازدواج بیشترین میزان طلاق را در سال 2023 کسب کرد.
اگرچه روسیه ممکن است کشوری پر رونق به نظر برسد، اما فقر در این کشور بالا تلقی میشود. طبق آمار، یکسوم مردم روسیه به دلیل نداشتن پول کافی طلاق میگیرند. دومین دلیل رایج نبود درک متقابل بین همسران است.
بلاروس هم با نرخ 34 طلاق از هر 10 هزار ازدواج در جمع کشورهای دارای بیشترین تعداد طلاق قرار گرفت.
بلاروس به دلیل آمار بالای طلاق، به عنوان سرزمین ازدواجهای شکسته لقب گرفته و مسائل مالی به عنوان یکی از مقصران اصلی آن ذکر شده است. اقتصاد بیثبات بر انتخابهای زناشویی بلاروس تأثیر گذاشته است.
لتونی با نرخ 31 طلاق از هر 10 هزار ازدواج نیز یکی دیگر از کشورهای دارای بیشترین نرخ طلاق است.
دلیل بالا بودن آمار طلاق در این کشور غیرقابل توضیح است. با این حال، ممکن است به دلیل بیثباتی در ازدواج و انتخاب لتونیاییها برای ازدواج در سنین بالا باشد. در گذشته ازدواج در 18 سالگی امری عادی در این کشور بود، اما امروز اهالی لتونی ترجیح میدهند نزدیک به سن 30 سالگی ازدواج کنند.
کدام کشورها کمترین میزان نرخ طلاق را دارند؟
سریلانکا، ایرلند و پرو کمترین نرخ طلاق را در سال ثبت کردند. ویژگی مشترکی که این کشورها دارند این است که وفاداری در خانواده و روابط در فرهنگ این کشورها به شدت مورد تاکید قرار گرفته که اعتقاد بر این است که یکی از دلایلی است که میزان طلاق در در این کشورها پایین است.
همچنین از اثرات دینی و فرهنگی جامعه این کشورها بر میزان طلاق نیز نباید غافل بود.
عوامل اثرگذار بر طلاق در جوامع مختلف
در تعدای از جوامع، ممکن است هنجارهای فرهنگی و موضوعات اجتماعی برای حفظ ارزشهای سنتی خانواده و جلوگیری از طلاق تعریف شده باشد.
این هنجارها میتوانند محیطی ایجاد کنند که در آن به طلاق انگ زده میشود که ممکن است منجر به بیمیلی افراد برای پیگیری طلاق حتی در ازدواجهای ناراضی شود. در نتیجه، ممکن است به دلیل تأثیر عوامل فرهنگی و اجتماعی، میزان طلاق در این جوامع مذهبی کمتر باشد.
بسیاری از سنتهای دینی بر مقدس بودن و ماندگاری ازدواج تأکید و افراد را تشویق می کنند که آن را به عنوان یک تعهد مادامالعمر بدانند. آموزههای دینی اغلب بر اهمیت وفاداری زناشویی، ارتباط، بخشش و حل تعارض تأکید میکنند که میتواند به ازدواجهای قویتر و بهطور بالقوه کاهش نرخ طلاق در میان پیروان مذهبی کمک کند.
مهمترین دلایل طلاق در جهان
هر ساله سازمانهای جهانی مانند سازمان ملل نرخ طلاق جهانی را ثبت میکنند. بر اساس دادهها، آمار ازدواج و طلاق به دلایل مختلف به طور قابل توجهی در حال تغییر است. شایعترین دلایل طلاق عبارتند از: نبود تعهد، مشاجره بیش از حد، خیانت و ازدواج در سنین پایین.
علاوه بر موارد فوق، انتظارات غیرواقعی، نبود برابری در رابطه، فقدان آمادگی برای ازدواج و خشونت خانگی یا سوءاستفاده از دیگر دلایلی هستند که منجر به طلاق در جوامع مختلف میشوند.
طلاق هنوز یک مساله مهم در جهان است
نمیتوان این موضوع را انکار کرد که طلاق هنوز یک مساله بسیار برجسته در عصر حاضر است. با گذشت سالها، نرخ طلاق بهویژه در کشورهای توسعهیافته مانند روسیه و لتونی همچنان در حال افزایش است.
با کاهش شدید نرخ ازدواج، بیشتر دولتها از این موضوع آگاه هستند و فعالانه برای بهبود نرخ ازدواج تلاش میکنند، بنابراین طلاق اولین گزینه نیست که زوجها در ازدواج خود بتوانند به آن پناه ببرند.
نظرات