تجارتنیوز گزارش میدهد:
نشست کریدور چین در سایه جنگ اسرائیل و حماس/ موضع پکن چیست؟
ابتکار اقتصادی کریدور چین که توسط رئیس جمهوری شی جین پینگ امضا شده، دامنه تجارت جهانی پکن را گسترش داده است.
به گزارش تجارتنیوز ، چین قرار است میزبان نمایندگان 130 کشور برای نشستی در مورد ابتکار «کریدور چین» باشد که احتمالاً تحتالشعاع جنگ اسرائیل و حماس و تداوم درگیری در اوکراین قرار خواهد گرفت.
در صدر فهرست میهمانان این انجمن، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه قرار دارد. این سفر اولین حضور او در یک کشور برتر اقتصادی بعد از حمله به اوکراین و انزوای بینالمللیاش محسوب میشود.
رهبران روز دوشنبه برای برگزاری رویدادی بهمنظور نمایش گستره جهانی کریدور چین -پروژه امضاشده رئیس جمهوری شی جین پینگ- آغاز کردند.
جلسه کریدور چین زیر سایه جنگ اسرائیل و حماس
به نقل از الجزیره ، در حالی که چین امیدوار است این مجمع به ارتقای جایگاه آن بهعنوان یک قدرت پیشرو جهانی کمک کند، جنگ غزه احتمالاً در تیتر اخبار قرار خواهد گرفت.
وانگ یی، وزیر امور خارجه چین، اقدامات اسرائیل را به دلیل فراتر رفتن از محدوده دفاع از خود محکوم کرد و خواستار پایان دادن به خشونت شد.
وانگ روز یکشنبه گفت: «(اسرائیل) باید با جدیت به درخواستهای جامعه بینالملل و دبیرکل سازمان ملل گوش فرا دهد و مجازات دستهجمعی مردم غزه را متوقف کند.»
وانگ روز یکشنبه با آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده صحبت کرده بود و او از چین خواست تا از نفوذ خود در خاورمیانه برای ایجاد آرامش استفاده کند.
در اوایل سال جاری، چین بهعنوان یک میانجیگر برای ایجاد رابطه بین ایران و عربستان سعودی عمل کرد.
شبکه تلویزیونی دولتی CCTV چین روز یکشنبه اعلام کرد، ژای جون، فرستاده ویژه پکن، این هفته به خاورمیانه سفر خواهد کرد تا برای برقراری آتشبس در مناقشه اسرائیل و حماس و پیشبرد مذاکرات صلح تلاش کند.
نیوا یاو، یکی از اعضای غیرمقیم مرکز جهانی چین شورای آتلانتیک، به خبرگزاری فرانسه گفت که اجلاس کریدور چین به پکن اجازه میدهد تا حضورش را به عنوان یک حمایتگر در نظر بگیرد.
او گفت: «هر رئیس دولتی که در این اجلاس شرکت کند، تقریباً به نظر میرسد که با مواضع پکن در مورد این مسائل جهانی موافق است.»
وابستگی استراتژیک
تعدادی از رهبران پیش از این مجمع 2 روزه که روز سهشنبه آغاز میشود، وارد پکن شدهاند.
ویکتور اوربان نخست وزیر مجارستان، گابریل بوریچ رئیس جمهوری شیلی، ویلیام روتو رئیس جمهوری کنیا و ابی احمد نخست وزیر اتیوپی از جمله آنها هستند.
روز دوشنبه سرگئی لاوروف، دیپلمات ارشد روسیه به پکن پرواز کرد و ظرف چند ساعت با وانگ گفتگو کرد.
انتظار میرود پوتین - که وابستگی استراتژیک او به چین از زمان تهاجم روسیه در فوریه 2022 به اوکراین افزایش یافته است - بهزودی به این کشور برسد.
در سال جاری، تجارت بین چین و روسیه به سطحی افزایش یافته است که از آغاز جنگ مسکو در اوکراین مشاهده نشده بود، به طوری که واردات نفت روسیه توسط چین، نقش حیاتی را برای کریدور چین در دوره تحریمهای بینالمللی به نمایش میگذارد.
چین خود را به عنوان یک بیطرف قرار داده و طرح صلح 12 مادهای خود را مطرح کرده است، اما همچنین از محکوم کردن جنگ امتناع ورزیده و به مسکو کمکهای دیپلماتیک و مالی حیاتی ارائه کرده است.
در قلب این مشارکت عمیق، روابط بین شی و پوتین است که یکدیگر را به عنوان «دوستان عزیز» توصیف کردهاند.
اتحاد آنها همچنین بر اساس یک ضرورت همزیستی شکل گرفته است و هر یک دیگری را به عنوان سنگری ضروری در مبارزه مشترک خود علیه سلطه غرب میبینند.
پوتین در مصاحبهای با شبکه تلویزیونی دولتی چین CGTN پیش از سفر این هفته خود، از روابط با پکن و مزایای متقابل کریدور چین استقبال کرد.
CGTN گزارش داد: «رئیس جمهوری پوتین اشاره کرد که جهانی چندقطبی در حال شکلگیری است و مفاهیم و ابتکارات ارائه شده توسط رئیس جمهوری شی جین پینگ بسیار قابل توجه است.»
این تلویزیون گفت که او اظهار داشت که رئیس جمهوری شی جین پینگ یک رهبر شناختهشده در صحنه جهانی است و یک رهبر واقعی جهانی محسوب میشود.
همچنین گزارش شده است که پوتین خاطرات خوشایندی را بین رئیس جمهوری شی و خودش به اشتراک گذاشته و امیدوار است که سنت دیدار آنها در چین در آینده هم ادامه یابد.
شی در ماه مارس برای دیدار با پوتین به مسکو سفر کرده بود.
نظرات