«تجارتنیوز» گزارش میدهد:
اهداف سفر ولیعهد ابوظبی به سنگاپور چیست؟
امارات در سال ۲۰۲۲، ۱۴.۴ میلیارد دلار محصول به سنگاپور صادر کرد / صادرات سنگاپور به امارات به ۴.۶ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۲ رسیده است
شیخ خالد با لارنس وانگ، نخستوزیر سنگاپور، به همراه مقامات ارشد و مدیران عامل شرکتهای پیشرو سنگاپور دیدار خواهد کرد. گفتوگوها بر تقویت همکاری در بخشهای کلیدی موردعلاقه متقابل متمرکز خواهد بود
شیخ خالد بن محمد بن زاید آل نهیان، ولیعهد ابوظبی، به دعوت نخستوزیر سنگاپور از امروز سهشنبه 29 اکتبر، سفر رسمی خود به جمهوری سنگاپور را آغاز میکند. شیخ خالد در این بازدید با لارنس وانگ، نخستوزیر سنگاپور، به همراه مقامات ارشد و مدیران عامل شرکتهای پیشرو سنگاپور در بخشهای کلیدی از جمله فناوری پیشرفته، هوش مصنوعی و برنامهریزی شهری دیدار خواهد کرد.
گفتوگوها بر تقویت همکاری در بخشهای کلیدی مورد علاقه طرفین متمرکز خواهد بود که به نفع ملتها و مردم آنهاست.
تقویت روابط تجاری
بر اساس گزارش دفتر رصد پیچیدگیهای اقتصادی، امارات در سال 2022، 14.4 میلیارد دلار محصول به سنگاپور صادر کرد. عمده محصولات صادرشده از امارات به سنگاپور نفت خام (8.22 میلیارد دلار)، نفت تصفیهشده (4.07 میلیارد دلار) و طلا (743 میلیون دلار) بوده است. طی پنج سال گذشته، صادرات امارات متحده عربی به سنگاپور از 8.61 میلیارد دلار در سال 2017 به 14.4 میلیارد دلار در سال 2022، با نرخ سالانه 10.8 درصد افزایش یافته است.
در همین حال، صادرات سنگاپور به امارات با نرخ سالانه 11.1 درصد افزایش یافته است و از 2.71 میلیارد دلار در سال 2017 به 4.6 میلیارد دلار در سال 2022 رسیده است.
گسترش دامنه جهانی امارات
اوایل این ماه، شیخ خالد از نروژ دیدن کرد. وی در جریان سفر رسمی خود با چندین مدیرعامل شرکتهای پیشرو نروژی به عنوان بخشی از مشارکت آنها در مجمع سرمایهگذاری امارات و نروژ که در کنار این سفر رسمی برگزار شد، دیدار کرد. شیخ خالد در این دیدار بر تعهد رهبر امارات متحده عربی به تقویت همکاریهای اقتصادی با شرکای بینالمللی خود تأکید کرد. وی همچنین تأکید کرد که سرمایهگذاری در نوآوری و دانش، سنگ بنای دستیابی به توسعه پایدار است.
شیخ خالد در جریان این دیدار با هاکون مگنوس (Haakon Magnus)، ولیعهد نروژ و یوناس گهر استور (Jonas Gahr Støre)، نخستوزیر نروژ دیدار و گفتگو کرد. در این گفتگو راههایی برای تقویت بیشتر همکاری در بخشهای کلیدی بررسی شد و فرصتهای جدید برای همکاری بین امارات متحده عربی و نروژ برجسته شد. بحث و گفتگو با استور، بر پیشبرد همکاریهای اقتصادی، تجاری و سرمایهگذاری در بخشهای کلیدی از جمله انرژی، زیرساختها، فناوری پیشرفته، انرژیهای تجدیدپذیر، حملونقل هوایی و تحقیقات علمی متمرکز بود.
سفر به نروژ پس از سفر رسمی شیخ خالد به قطر انجام شد که در آن وی با امیر قطر و نخستوزیر و وزیر امور خارجه آن کشور گفتگو کرد. این سفر همچنین به دنبال تقویت همکاری در بخشهای استراتژیک بین دو کشور شورای همکاری خلیج فارس بود.
دیدار شیخ خالد از هند
در اوایل سپتامبر، شیخ خالد همچنین در بخشی از سفر خود به هند با نارندرا مودی (Narendra Modi)، نخستوزیر هند دیدار کرد. سفر رسمی شیخ خالد روابط ریشهدار و دیرینه راهبردی و تاریخی دو کشور را پررنگ کرد. علاوه بر این، این دیدار یک گام بزرگ در توسعه مداوم روابط امارات و هند بود که به مدلی بینالمللی برای همکاری سازنده، به ویژه در زمینههایی مانند توسعه اقتصادی و پایدار، سرمایهگذاری، تجارت، اقدام اقلیمی و ارتقای ثبات و صلح جهانی تبدیل شدهاند.
نظرات