«تجارتنیوز» از صندوق بینالمللی پول گزارش میدهد:
اقتصادهای G۲۰ برای تقویت رشد اقتصادی باید به اصلاحات بپردازند
چالشهای کنونی نشان میدهند اکنون زمان مناسبی برای اقتصادهای G20 برای سرمایهگذاری در اصلاحات است. اما دلیل آن چیست و این اصلاحات از چه جنسی هستند؟
انتظار میرود رشد اقتصادی برای بیشتر اقتصادهای گروه ۲۰ در پنج سال آینده کاهش یابد و به طرز چشمگیری کمتر از میانگین رشد دو دهه پیش از همهگیری کرونا باشد. این چالش یکی از بزرگترین مسائل مشترک برای این گروه است که حدود ۸۵ درصد از تولید ناخالص داخلی جهان را تشکیل میدهند.
در عین حال، رشد اقتصادی در اتحادیه آفریقا که سال گذشته به گروه ۲۰ پیوست، قویتر شده است. با این حال، افزایش سریع جمعیت در کشورهای این منطقه به معنای نیاز به ایجاد شغل برای میلیونها نفر از جوانانی است که به بازار کار وارد میشوند.
برای هر دو گروه و همچنین اتحادیه اروپا، رشد اقتصادی بیش از این برای بهبود شرایط مردم ضروری است. طبق گزارش جدید ارائهشده به گروه ۲۰، اجرای اصلاحات اولویتدار میتواند به طرز چشمگیری چشمانداز رشد اقتصادی را در میانمدت بهبود بخشد. تحلیلها همچنین نشان میدهند سودمندی اصلاحات ساختاری زمانی بیشتر میشود که به صورت دقیق اولویتبندی شده و مبتنی بر اجماع اجتماعی باشند.
دلایل نیاز به اصلاحات برای رشد اقتصادی
چالشهای فعلی نشان میدهند اکنون زمان مناسبی برای سرمایهگذاری در اصلاحات رشدآور است. یکی از این چالشها، رشد پایین بهرهوری است که در برخی از کشورها با روند نامطلوب جمعیتی تشدید شده است.
همچنین، سطح بالای بدهی عمومی و افزایش تجزیههای ژئواکونومیک و حمایتگرایی، رشد پایدار را به خطر میاندازند. در نتیجه، اصلاحات در سیاستهای مالی، آموزش و انتقال به اقتصاد سبز ضروری به نظر میرسد.
اصلاح سیاستهای مالی
با توجه به نمودار صندوق بین المللی پول، بزرگترین اولویت برای اقتصادهای گروه ۲۰ و اتحادیه آفریقا، اصلاح چارچوبهای سیاست مالی است تا به تثبیت پایدار بودجههای دولتی کمک کند.
در اقتصادهای پیشرفته G20 و برخی کشورهای اتحادیه اروپا، محدود کردن هزینههای عمومی میتواند مفید باشد. در مقابل، برای اقتصادهای نوظهور و در حال توسعه این گروه، اصلاحاتی که درآمد دولت را افزایش دهند، باید در اولویت قرار گیرند. کشورهای اتحادیه آفریقا نیز میتوانند از شفافیت بیشتر در امور مالی خود بهرهمند شوند.
بهبود کیفیت آموزش و مهارتآموزی
کیفیت آموزش و برنامههای مهارتآموزی در بسیاری از کشورها نیاز به بهبود دارد. این اصلاحات باید به گونهای طراحی شوند که مهارت نیروی کار را بهتر با فرصتهای شغلی موجود تطبیق دهند.
تسریع در انتقال به اقتصاد سبز
یکی دیگر از اولویتهای اصلاحات، تسریع در انتقال به اقتصاد سبز است. این موضوع شامل افزایش ظرفیت انرژیهای تجدیدپذیر، بهبود کارایی مالیات کربن و حذف تدریجی یارانه سوختهای فسیلی است.
در برخی از کشورهای اتحادیه آفریقا، اصلاحات در حکمرانی نیز ضروری است تا حاکمیت قانون تقویت شود، فساد کاهش یابد و مدیریت مالی عمومی بهبود یابد.
مزایای جهانی
بهبود رشد اقتصادی در کشورهای گروه ۲۰ و اتحادیه آفریقا، نهتنها به نفع مردم این کشورها خواهد بود بلکه میتواند به عنوان موتور رشد، مصرف و سرمایهگذاری برای اقتصاد جهانی عمل کند.
شکست در این مسیر میتواند فقر را تشدید، بیثباتی ایجاد و آمار مهاجرت را دوچندان کند. از سوی دیگر، موفقیت در اجرای اصلاحات میتواند راه را برای رفاه و ثبات اقتصادی نهتنها در این کشورها بلکه در کل جهان هموار کند. سیاستگذاران باید برای تغییرات معنادار تلاش کنند تا آیندهای روشنتر برای جمعیت جهان رقم بخورد.
نظرات