پیشبینی سازمان ملل درباره رشد ۲.۸ درصدی اقتصاد جهان در سال ۲۰۲۵
سازمان ملل متحد در گزارشی اعلام کرد که اقتصاد جهانی در سال گذشته میلادی علیرغم تنشهای بینالمللی و تورم مقاومت کرد ولی در سال ۲۰۲۵ با رشد ضعیف ۲.۸ درصدی مواجه خواهد شد.
سازمان ملل متحد روز پنجشنبه در گزارشی اعلام کرد که اقتصاد جهانی در سال گذشته میلادی علیرغم تنشهای بینالمللی و تورم مقاومت کرد ولی در سال 2025 با رشد ضعیف 2.8 درصدی مواجه خواهد شد.
در گزارش "وضعیت و چشمانداز اقتصادی جهان در سال 2025"، اقتصاددانان سازمان ملل نوشتند پیشبینی مثبت آنها ناشی از رشد قوی اما کند چین و آمریکا و عملکرد قوی پیشبینیشده برای هند و اندونزی است. اتحادیه اروپا، ژاپن و بریتانیا نیز بهبود نسبی را تجربه خواهند کرد.
شانتانو موکرجی، رئیس بخش نظارت بر اقتصاد جهانی در دپارتمان امور اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد UNDESA، گفت: ما در دورهای از رشد پایدار اما کمتر از حد انتظار قرار داریم. این ممکن است شبیه به چیزی باشد که سال گذشته گفتیم، اما اگر دقیقتر نگاه کنید، اوضاع در حال بهبود است.
بر اساس این گزارش، اقتصاد آمریکا در سال گذشته میلادی به لطف هزینهکرد مصرفکنندگان و بخش عمومی بهتر از انتظارات عمل کرد اما پیشبینی میشود رشد 2.8 درصدی سال قبل کاهش یابد و به 1.9 درصد در سال 2025 برسد.
رشد چین نیز از 4.9 درصد در سال 2024 به 4.8 درصد در سال 2025 کاهش خواهد یافت. این کاهش به دلیل ضعف در بخش مصرف و مشکلات بخش مسکن است که نتوانستهاند از مزایای سرمایهگذاری عمومی و صادرات قوی بهرهبرداری کنند. دولت چین در حال اجرای سیاستهایی برای تقویت بازار مسکن، مقابله با بدهیهای دولت محلی و افزایش تقاضا است.
این گزارش حاکی است که رشد اقتصادی اتحادیه اروپا نیز پس از عملکرد ضعیفتر از انتظار در سال 2024، بهتدریج بهبود خواهد یافت.
پیشبینی میشود اقتصاد هند در سال 2025 با رشد 6.6 درصدی همراه باشد. این رشد با حمایت قوی مصرف بخش خصوصی و افزایش سرمایهگذاریها محقق خواهد شد.
رشد منطقهای آسیای جنوبی نیز در سال 2025 به 5.7 درصد و در سال 2026 به 6 درصد خواهد رسید.
لی جونهوا، مدیر بخش تحلیل اقتصادی و سیاستگذاری در دپارتمان امور اقتصادی و اجتماعی، گفت: اقتصاد جهانی علیرغم شوکهای بیسابقه سالهای اخیر و طولانیترین دوره افزایش نرخ بهره در تاریخ، از یک رکود گسترده دوری کرده است.
وی در ادامه هشدار داد: بهبود اقتصادی همچنان به شدت به عملکرد چند اقتصاد بزرگ وابسته است.
نظرات