فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۹۶۱۳۹۷

بایدن به مالک فیس بوک هشدار داد

بایدن به مالک فیس بوک هشدار داد

شرکت متا که مالک شبکه‌های اجتماعی فیس‌بوک، اینستاگرام و تردز است، هفته گذشته تصمیم گرفت سیستم راستی آزمایی شخص ثالث را حذف کرده و سیاست‌های نظارت بر محتوا را تسهیل کند.

به گزارش تجارت نیوز،

جو بایدن، رئیس‌جمهور دموکرات آمریکا که به زودی جای خود را به دونالد ترامپ جمهوریخواه می‌دهد، شرکت متا را به دلیل لغو راستی آزمایی در فیس‌بوک و اینستاگرام در آمریکا، شماتت کرد و پس از هشدار یک شبکه جهانی در خصوص آسیب‌های دنیای واقعی تصمیم این غول فناوری برای کشورهای دیگر، این اقدام را واقعا شرم‌آور خواند.

مارک زاکربرگ، مدیرعامل شرکت متا، سه‌شنبه گذشته، اعلام کرد این شرکت در حال کنار گذاشتن برنامه راستی آزمایی شخص ثالث در آمریکا است و وظیفه افشای دروغ‌ها را به کاربران عادی تحت مدلی به نام «یادداشت‌های انجمن» که توسط شبکه اجتماعی «ایکس» محبوبیت یافت، واگذار می‌کند.

این تصمیم به عنوان تلاش زاکربرگ برای خشنود کردن دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا، تفسیر شد. حامیان محافظه‌کار ترامپ، مدت‌ها است که اعتراض می‌کنند راستی آزمایی در پلتفرم‌های فناوری، برای محدود کردن آزادی بیان و سانسور محتوای راستگرایان است.

بایدن  در پاسخ به سوالی درباره این تصمیم، به خبرنگاران در کاخ سفید گفت: تصور می‌کنم واقعا شرم آور است. او گفت: گفتن حقیقت مهم است و افزود: این اقدام کاملا مغایر با ارزش‌های آمریکاست.

«شبکه بین‌المللی راستی آزمایی»، نسبت به عواقب ویرانگر تصمیم متا برای اعمال این تغییر سیاست به بیش از ۱۰۰ کشور، هشدار داده است. این نهاد در نامه‌ای سرگشاده به زاکربرگ گفت: برخی از این کشورها در برابر اطلاعات نادرست که موجب بی‌ثباتی سیاسی، مداخله در انتخابات، خشونت اوباش و حتی نسل‌کشی می‌شود، بسیار آسیب پذیر هستند. وی افزود: اگر متا تصمیم بگیرد این برنامه را در سراسر جهان متوقف کند، قطع به یقین، به آسیب‌های دنیای واقعی در بسیاری از کشورها منجر خواهد شد.

زاکربرگ روز جمعه، در مصاحبه‌ای با پادکست جو روگان، برنامه راستی آزمایی را با نمونه‌ای از سال ۱۹۸۴ مقایسه کرد و به رمان پیشگویانه جورج اورول اشاره کرد. وی افزود: این برنامه که در سال ۲۰۱۶ آغاز شد، اعتماد زیادی را به خصوص در آمریکا، از بین می‌برد.

این میلیاردر فناوری همچنین از دنباله‌روی بیش از حد از رسانه‌های سنتی ابراز تاسف کرد و از آنها برای طرح این ادعا که اطلاعات نادرست شبکه‌های اجتماعی، انتخابات سال ۲۰۱۶ را به نفع ترامپ تغییر داده است، انتقاد کرد.

عواقب یک تصمیم جنجالی

زاکربرگ، سه‌شنبه گذشته، با بیان اینکه، افراد مسئول راستی آزمایی، جانبداری سیاسی بیش از حدی دارند، بسیاری را مبهوت کرد. وی گفته بود این برنامه، به سانسور بیش از حد، منجر شده است.

«شبکه بین‌المللی راستی آزمایی» در نامه خود، این ادعا را رد و تاکید کرد شرکای راستی آزمایی شرکت متا، تحت بررسی‌های دقیق قرار گرفته‌اند تا مطابق با استانداردهای سخت‌گیرانه عدم سانسور، عمل کنند. متا بدون زیر سوال بردن این استانداردها، سختگیری و اثربخشی آنها را مدام ستایش کرده بود.

فولکر تورک، مسئول حقوق سازمان ملل متحد نیز روز جمعه تاکید کرد: نظارت بر محتوای مضر و سخنان نفرت‌انگیز آنلاین، سانسور نیست. تورک در ایکس نوشت: اجازه دادن برای انتشار آنلاین چنین محتواهایی، در دنیای واقعی، عواقب دارد.

برزیل، روز جمعه، به شرکت متا ۷۲ ساعت مهلت داد تا سیاست راستی‌آزمایی خود را برای این کشور توضیح دهد و اینکه چگونه قصد دارد از حقوق اساسی، در پلتفرم‌های خود محافظت کند. خورخه مسیاس، دادستان کل این کشور به خبرنگاران گفت: اگر متا به موقع به این اخطار پاسخ ندهد، دفتر او می‌تواند اقدامات قانونی و قضایی علیه متا انجام دهد.

فیس‌بوک در حال حاضر برای استفاده از راستی آزمایی حدود ۸۰ سازمان در سراسر جهان در این پلتفرم و همچنین در واتس‌اپ و اینستاگرام، پول پرداخت می‌کند.

پس لرزه‌های تصمیم متا

سوپینیا کلنگنارونگ، یکی از بنیانگذاران پلتفرم تایلندی Cofact، به خبرگزاری فرانسه گفت: این سیاست متا، کاربران آمریکایی را هدف قرار داده است، اما نمی‌توانیم مطمئن باشیم که چگونه بر سایر کشورها تاثیر خواهد گذاشت. فراهم کردن زمینه اشاعه سخنان نفرت انگیز و گفت‌وگوهای نژادپرستانه، می‌تواند محرکی برای خشونت باشد.

بر اساس گزارش خبرگزاری فرانسه، ترامپ سال‌هاست که منتقد شدید متا و زاکربرگ بوده و این شرکت را به غرض‌ورزی علیه خود متهم و تهدید کرده بود پس از بازگشت به قدرت، علیه این میلیاردر فناوری، تلافی خواهد کرد.

منبع : ايسنا

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.