تجارتنیوز بررسی میکند
تولید سالانه ۴۶۰ میلیون تن پلاستیک/بازیافت پلاستیک کافی نیست
رئیس برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد هشدار داد که بازیافت پلاستیک کافی نیست. به گفته وی اگر این روند ادامه پیدا کند تا سال 2060 تولید پلاستیک به 1میلیارد و 380 تن می رسد.
به گزارش تجارتنیوز ، اینگر اندرسن، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد و مدیر اجرایی برنامه محیط زیست سازمان ملل، طی مصاحبهای در مقر سازمان ملل در شهر نیویورک اعلام کرد: ما با بازیافت از این آشفتگی خارج نخواهیم شد! این مقام مسئول در سازمان ملل، خواستار اقدام فوری در مورد کل زنجیره تولید تا بازیافت پلاستیک در سطح جهان شد.
تولید سالانه پلاستیک در 20 سال گذشته بیش از دو برابر شده و به 460 میلیون تن رسیده است. اگر چیزی تغییر نکند، میتواند تا سال 2060 سه برابر شود.
با افزایش تولید پلاستیک در سرتاسر جهان و ایجاد آلودگی هر چه بیشتر، رئیس محیط زیست سازمان ملل هشدار داد که بشریت نمیتواند تنها راه خروج از آشفتگی را بازیافت کند و او خواستار تجدید نظر کامل در مورد نحوه استفاده از پلاستیک شد.
اینگر اندرسن، رئیس برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد، در مصاحبهای با خبرگزاری فرانسه در حاشیه این کنفرانس میگوید: «انواع مختلفی در مسیر راه حل ها وجود دارد. اما من فکر میکنم همه میدانند که وضعیت موجود یک گزینه نیست.»
اندرسن دو هفته پس از انتشار اولین پیشنویس معاهده بین المللی آتی در مورد آلودگی پلاستیکی صحبت میکرد که انتظار میرود تا پایان سال 2024 نهایی شود. این نشان دهنده طیف وسیعی از جاه طلبیهای 175 کشور درگیر است، به ویژه شکاف بین کسانی که برای کاهش تولید پلیمرهای خام استدلال میکنند و کسانی که بر استفاده مجدد و بازیافت اصرار دارند.
اندرسن میگوید: «هدف این است که تا حد امکان از شر بسیاری از پلاستیک های یک بار مصرف خلاص شویم»
وی با اشاره به یکی از بندهای متن پیشنویس معاهده، گفت: «ما همچنین باید عرضه کلی پلیمر خام جدید را کاهش دهیم.»
بازیافت پلاستیک دردی را دعوا نمیکند
اندرسن به zawya گفت: مطمئناً، ما باید تا آنجا که میتوانیم بازیافت کنیم. اما همانطور که اکنون به آن نگاه میکنیم، استفاده از پلاستیک در حال افزایش است.
تولید سالانه پلاستیک در 20 سال گذشته بیش از دو برابر شده و به 460 میلیون تن رسیده است. اگر چیزی تغییر نکند، می تواند تا سال 2060 سه برابر شود.
با این حال، تنها 9 درصد بازیافت میشود. زبالههای پلاستیکی در اندازههای مختلف امروزه در کف اقیانوسها، در معده پرندگان و در بالای کوهها یافت میشوند، در حالی که میکروپلاستیکها در خون، شیر مادر و جنین نیزشناسایی شدهاند.
او گفت: «اگر به پمپاژ این همه پلیمر خام جدید به اقتصاد ادامه دهیم، هیچ راهی وجود ندارد که جلوی جریان پلاستیک به اقیانوسها را بگیریم و سلامت اقیانوسها برای آینده بشریت بسیار مهم است.»
معاهده آتی در مورد آلودگی پلاستیکی مکمل زرادخانه جهانی برای حفاظت از اقیانوسها خواهد بود، از جمله معاهده تاریخی جدید حفاظت از دریاهای آزاد که این هفته توسط حدود 70 کشور امضا شد.
اندرسن در پایان گفت: «این واقعیت که ما به جلو حرکت میکنیم و از آن قطعه اقیانوسی که فراتر از مرزهای ملی است محافظت میکنیم، بسیار مهم است و چیزی که من از آن بسیار بسیار خوشحال هستم.»
نظرات