استاندارد کیسههای زیست تخریبپذیر تصویب شد
مدیرکل دفتر مدیریت پسماند سازمان حفاظت محیط زیست گفت: ۵ نوع پسماند در قانون مدیریت پسماند تعریف شده که پسماندهای صنعتی، ویژه و پزشکی نیازمند انجام اقدامات مضاعفی است.
به گزارش تجارتنیوز، مهدی خادم ثامنی در نشست بررسی مدیریت پسماند که امروز در اداره کل محیط زیست استان تهران برگزار شد، با اشاره به آیین نامه اجرایی قانون کاهش مصرف کیسههای پلاستیکی گفت: در این آییننامه استاندارد کیسههای زیست تخریب پذیر را تدوین و تصویب کردیم.
وی اضافه کرد: ماده ۳ این قانون درباره ممنوعیت توزیع رایگان کیسههای پلاستیکی است که طی هفته زمین پاک (۳ تا ۹ اردیبهشت) به صورت پایلوت در فروشگاههای زنجیرهای اجرا میشود.
ثامنی ادامه داد: با فرودگاهها و شهرداریها همچنین مدیران کل محیط زیست استانها برای بهرهگیری از ظرفیتهای آنها برای اجرای این آییننامه رایزنی کردهایم.
مدیرکل دفتر مدیریت پسماند سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به تعریف پنج نوع پسماند در قانون مدیریت پسماند گفت: از میان آنها پسماندهای صنعتی، ویژه و پزشکی نیازمند انجام اقدامات مضاعفی هستند.
وی با اشاره به آیین نامه اجرایی قانون کاهش مصرف کیسههای پلاستیکی گفت: در این آییننامه استاندارد کیسههای زیست تخریب پذیر را تدوین و تصویب کردیم.
ثامنی ادامه داد: با فرودگاهها و شهرداریها همچنین مدیران کل محیط زیست استانها برای بهرهگیری از ظرفیتهای آنها جهت اجرای این آییننامه رایزنی کردهایم.
وی تأکید کرد:، چون قانون مدیریت پسماند وجود دارد بنابراین اگر اجرا نشود دلسرد کننده است از این رو در صورت عدم اجرا از قوه قضائیه و مجلس شورای اسلامی کمک خواهیم گرفت تا اجرایی شود.
وی گفت: هر کیسه پلاستیکی حدود ۵ تا ۶ گرم وزن دارد حالا اگر هر انبار روزانه ٢ تا ٣ کیسه پلاستیکی استفاده کند چند صد تن پلاستیک استفاده خواهد شد که آسیب زیادی به محیطزیست وارد میکند.
وی با اشاره به اینکه توزیع کیسههای پلاستیکی در کشورهای زیادی ممنوع شده است، گفت: قانون عدم توزیع کیسههای پلاستیکی در کشورهای اطراف مانند پاکستان نیز تصویب شده است همچنین در بنگلادش ١٠ سال است که ممنوع شده است در مجموع از ١٨٠ کشور بیش از ١۵٠ کشور این قانون را دارند.
همچنین علیرضا مزینانی مدیر کل محیط زیست استان تهران در این نشست گفت: حدود ۱۰ درصد از پسماند عادی روزانه پلاستیک است.
وی در ادامه گفت: در نیمه اول سال جاری بر مدیریت پسماند و در نیمه دوم سال بر کاهش آلودگی هوا تمرکز بیشتری داریم.
مزینانی با بیان اینکه از پسماندهای عادی، پزشکی و ویژه از مبدا تا مقصد سوءاستفاده میشود، گفت: این وضعیت موجب آلودگی حاشیه تهران بهویژه جنوب آن شده است. پسماند سوزی سال گذشته خیلی آزاردهنده بود.
مدیر کل محیط زیست استان تهران تاکید کرد: از لحاظ قانونی، جانمایی سایت پسماند در تهران و اطراف آن مشکلی نداریم ولی وضعیت تفکیک زباله و پسماند باید بهتر شود.
وی با بیان اینکه مدیریت پسماند از وظایف شهرداریها و دهیاریها است، گفت: سال گذشته در کارگروه استانی معاونت عمرانی استانداری به تمام شهرداریها و دهیاریها برای جلوگیری از پسماندسوزی دستور داد و این موضوع به طور ویژه پیگیری میشود و ما مرتب از استانداریها این موضوع را پیگیری میکنیم تا شاهد کاهش پسماندسوزی در نیمه دوم سال باشیم.
مدیر کل محیط زیست استان تهران اضافه کرد: اقدامات شهرداری در زمینه مدیریت پسماند مانند جمع آوری پسماند با مشکلاتی مواجه است بنابراین لازم است شهرداری در ورودی و خروجی مناطق تهران از لحاظ زباله کنترلهایی را انجام دهد؛ این در حالی است که تا پایان سال گذشته اقدام خاصی از شهرداری تهران ندیدیم ولی امسال پیگیری میکنیم که شهرداری وظایف خود را انجام دهد.
نظرات