فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۹۱۰۰۸۷

«تجارت‌نیوز» گزارش می‌دهد:

باتری‌ها ۹۰ درصد ارزان‌تر شدند!/ انقلاب انرژی‌های تجدیدپذیر در راه است؟

باتری‌ها 90 درصد ارزان‌تر شدند!/ انقلاب انرژی‌های تجدیدپذیر در راه است؟

کاهش 90 درصدی هزینه باتری در 15 سال، استفاده از آن را در شبکه‌های برق و خودروهای برقی افزایش می‌دهد.

به گزارش تجارت‌نیوز، آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) در گزارشی جدید اعلام کرد هزینه باتری‌ها در طول 15 سال گذشته بیش از 90 درصد کاهش یافته است. این امر باتری‌ها را به یکی از مقرون به صرفه‌ترین فناوری‌های انرژی پاک تبدیل می‌کند و امیدی تازه برای دستیابی به اهداف بلندپروازانه جهانی در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر به همراه می‌آورد.

در حالی که ما هنوز تمایل داریم باتری‌های لیتیوم یونی را به‌ عنوان جزئی از لوازم الکترونیکی مصرفی مانند تلفن‌ها و لپ‌تاپ‌ها در نظر بگیریم، این فناوری نقش فزاینده‌ای در بخش انرژی که اکنون بیش از 90 درصد از تقاضای کلی باتری را تشکیل می‌دهد، ایفا می‌کند.

تنها در سال 2023، استقرار باتری در بخش برق بیش از 130 درصد افزایش یافته است. آنها در حال تقویت خودروهای برقی هستند و 14 میلیون دستگاه در سال گذشته در مقایسه با سه میلیون دستگاه در سال 2020 فروخته شد.

فاتح بیرول، مدیر اجرایی آژانس بین‌المللی انرژی، می‌گوید: «بخش برق و حمل‌ونقل دو ستون کلیدی برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای هستند که به‌سرعت به اهداف مورد توافق در COP28 دست پیدا می‌کنند و امکان محدود کردن گرمایش جهانی تا یک و نیم درجه سانتی‌گراد را باز نگه می‌دارند.»

در کنفرانس آب‌وهوای COP28 در دبی، کشورها موافقت کردند که ظرفیت انرژی تجدیدپذیر را تا سال 2030 سه برابر و سرعت بهره‌وری انرژی را دو برابر کنند، همه اینها در حالی است که از سوخت‌های فسیلی مخرب آب‌وهوا فاصله می‌گیرند.

چرا باتری‌ها این‌قدر مهم هستند؟

از آنجا که انرژی‌های خورشیدی و بادی انرژی‌های تجدیدپذیر متغیر هستند، ذخیره باتری برای هموارسازی تامین برق از این منابع سبز بسیار مهم است.

ظرفیت ذخیره‌سازی انرژی جهانی باید تا سال 2030 شش برابر شود. این به معنای نیاز به 1500 گیگاوات ذخیره‌سازی انرژی تا سال 2030 است که 1200 گیگاوات آن از باتری‌ها خواهد بود.

باتری‌ها همچنین می‌توانند تا سال 2030 به دسترسی جهانی به انرژی در سراسر جهان کمک کنند و به 400 میلیون نفر در اقتصادهای در حال توسعه این امکان را می‌دهند تا از طریق راه‌حل‌های غیرمتمرکز مانند سیستم‌های خانه خورشیدی و شبکه‌های کوچک به برق دسترسی پیدا کنند.

آژانس بین‌المللی انرژی می‌گوید: «رشد باتری‌ها در سال 2023 تقریباً از سایر فناوری‌های انرژی پاک پیشی گرفت، زیرا کاهش هزینه‌ها، نوآوری و سیاست‌های صنعتی حمایتی به افزایش تقاضا کمک کرد.»

دکتر بیرول می‌گوید: «ترکیب انرژی خورشیدی فتوولتائیک و باتری‌ها امروزه با نیروگاه‌های زغال‌سنگ جدید در هند قابل رقابت است و فقط در چند سال آینده، ارزان‌تر از زغال‌سنگ جدید در چین و انرژی گازسوز در آمریکا خواهد بود. باتری‌ها بازی را پیش روی ما تغییر می‌دهند.»

افزایش ۶ برابری ظرفیت کلی ذخیره‌سازی انرژی

به نقل از یورونیوز، اما اگر جهان بخواهد به اهداف انرژی و آب‌وهوایی برسد، استقرار باتری باید در چند سال آینده به میزان چشمگیری افزایش یابد.

برای انجام این کار، ظرفیت کلی ذخیره‌سازی انرژی باید تا سال 2030 در سراسر جهان به ۶ برابر افزایش پیدا کند، به طوری که باتری‌ها 90 درصد افزایش را تشکیل می‌دهند و انرژی آبی پمپ‌شده بیشتر مابقی را پوشش می‌دهد.

رهبران گروه ۷ متعهد به یک هدف جدید ذخیره‌سازی انرژی جهانی شدند که با این هدف همسوست.

گزارش آژانس بین‌المللی انرژی به این نتیجه رسید که اگر هزینه‌ها بدون به خطر انداختن کیفیت کاهش یابد، می‌توان به آن دست یافت.

این گزارش می‌افزاید تولید جهانی باتری در سه سال گذشته بیش از سه برابر شده است.

در حالی که چین امروز اکثر باتری‌ها را تولید می‌کند، این گزارش نشان می‌دهد 40 درصد از برنامه‌های اعلام‌شده برای تولید باتری‌های جدید در اقتصادهای پیشرفته مانند آمریکا و اتحادیه اروپاست.

با این حال، برای اینکه جهان به اهداف خود برسد، استقرار باتری‌ها باید در سال‌های آینده به طرز چشمگیری افزایش یابد. این امر مستلزم تنوع بیشتر در زنجیره تامین باتری، از جمله برای استخراج و پردازش مواد معدنی حیاتی و همچنین تولید خود باتری‌هاست.

کاهش چشمگیر هزینه باتری‌ها، فرصتی بی‌نظیر برای استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر و مقابله با تغییرات آب و هوایی فراهم می‌کند.

اخبار حوزه محیط‌زیست و تغییرات اقلیمی را در صفحه اقتصاد سبز تجارت‌نیوز بخوانید.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.