«تجارتنیوز» گزارش میدهد:
عروس دریایی؛ برنده بزرگ تغییرات اقلیمی؟
تغییرات اقلیمی حیوانات دریایی بیشماری را تحت تاثیر قرار میدهد، اما آیا عروس دریایی واقعاً میتواند از گرم شدن آبهای اقیانوس سود ببرد؟
به گزارش تجارتنیوز، گرم شدن آب اقیانوسها زیستگاه عروس دریایی را گسترش میدهد و آنها را به موجودات غالب در اکوسیستمهای دریایی تبدیل میکند.
تغییرات اقلیمی حیوانات دریایی بیشماری را تحت تاثیر قرار میدهد، اما آیا عروس دریایی واقعاً میتواند از گرم شدن آبهای اقیانوس سود ببرد؟
در مطالعهای که محققان موسسه آلفرد وگنر آلمان (AWI) انجام دادند، هشت گونه مختلف عروس دریایی قطب شمال بررسی شد. دانشمندان با استفاده از مدلهای کامپیوتری، این موجودات را در معرض افزایش دمای آب، ذوب شدن یخهای دریایی و سایر شرایط متغیر محیطی قرار دادند.
دانشمندان دریافتند که در نیمه دوم قرن، هفت گونه از هشت گونه میتوانند در این شرایط قطبهای زیستگاه خود را گسترش دهند. شبیهسازیها نشان داد عروس دریایی یال شیری یکی از بزرگترین عروسهای دریایی دنیا، میتواند تقریباً اندازه زیستگاه فعلی خود را سه برابر کند.
فقط یک گونه، به نام Sminthea arctica، با کاهش جزئی زیستگاه خود مواجه خواهد شد. این گونه برای یافتن محدوده دمایی مطلوب خود باید به اعماق بیشتری برود.
دیمیتری پانتیوخین، عضو گروه تحقیقاتی موسسه آلفرد وگنر، میگوید: «این نتایج بهوضوح نشان میدهد چگونه تغییرات آبوهوایی میتواند به طرز چشمگیری بر اکوسیستمهای اقیانوس منجمد شمالی تاثیر بگذارد.»
گسترش پیشبینیشده زیستگاههای عروس دریایی میتواند تاثیرات عظیمی بر کل شبکه غذایی بگذارد. این موجودات ژلهای شفاف که اغلب در مطالعات اکولوژیکی نادیده گرفته میشوند، نقش مهمی در اکوسیستم دریایی ایفا میکنند.
تاثیر تغییرات اقلیمی بر اقیانوسها
به گزارش یورونیوز، با ادامه گرم شدن زمین و تغییرات اقلیمی، عروس دریایی و سایر زئوپلانکتونهای ژلاتینی ممکن است از معدود موجوداتی باشند که از این تغییرات سود میبرند. مطالعات نشان داده است موجودات دریایی معروف به cnidarians، ctenophores و pelagic tunicates میتوانند در برابر افزایش دمای آب، آلودگی مواد مغذی و صید بیش از حد مقاوم باشند.
وقتی همه این عوامل با هم ترکیب شوند، میتواند به معنای تغییر از یک اکوسیستم دریایی متنوع تحت سلطه ماهیها به اقیانوسی پر از عروس دریایی باشد. بسیاری از محققان در حال حاضر در مورد ژلاتینه شدن اقیانوس قریبالوقوع هشدار میدهند.
پانتیوخین میگوید: «ژله ماهی نقش مهمی در شبکه غذایی دریایی بازی میکند. اکنون که تغییرات اقلیمی استرس بیشتری بر موجودات دریایی وارد میکند، اغلب میتواند زئوپلانکتونهای ژلاتینی را برای رقبای خود برای غذا، مانند ماهی، تقویت کند.»
این امر به نوبه خود بر کل شبکه غذایی و در نهایت خود ماهیها تاثیر میگذارد. بسیاری از انواع عروس دریایی از لارو و تخم ماهی تغذیه میکنند که میتواند روند بهبود جمعیت ماهیهایی را که قبلاً تحت فشار هستند، که اغلب بهدست انسان نیز بهشدت صید میشوند، کُند یا از آن جلوگیری کند.
عروس دریایی نقش مهمی در شبکه غذایی دریایی ایفا میکند و بر جمعیت ماهیها که منبع غذایی مهمی برای انسان هستند، تاثیر میگذارد. هر کسی که به آینده ماهیگیری علاقهمند است، باید مراقب عروس دریایی باشد.
اخبار حوزه محیطزیست و تغییرات اقلیمی را در صفحه اقتصاد سبز تجارتنیوز بخوانید.
نظرات