فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۹۱۷۵۳۸

«تجارت‌نیوز» گزارش می‌دهد:

جنگ اوکراین ۱۷۵ میلیون تن کربن منتشر کرد/ روسیه باید ۳۲ میلیارد دلار غرامت بپردازد!

جنگ اوکراین 175 میلیون تن کربن منتشر کرد/ روسیه باید 32 میلیارد دلار غرامت بپردازد!

محققان با استفاده از یک روش جدید برای محاسبه هزینه هر تن کربن منتشر شده، تخمین می‌زنند که روسیه باید 32 میلیارد دلار غرامت برای 24 ماه اول جنگ بپردازد. اوکراین از این گزارش به عنوان بخشی از پرونده خود برای دریافت غرامت از روسیه برای خسارات جنگی استفاده خواهد کرد. این کشور قبلاً خواستار پرداخت غرامت برای آسیب‌های زیست‌محیطی شده بود.

به گزارش تجارت‌نیوز، جنگ روسیه علیه اوکراین تاکنون 175 میلیون تن دی‌اکسید کربن منتشر کرده است که این معادل انتشار سالانه 90 میلیون خودرو است و می‌تواند 30 میلیارد یورو به عنوان غرامت خسارات آب‌وهوایی که ایجاد کرده است، هزینه داشته باشد.

این ارقام که توسط ابتکار حسابداری گازهای گلخانه‌ای جنگ (IGGAW) ارائه شده است، جامع‌ترین ارزیابی از انتشار کربن در هر جنگی تا به امروز است. این گزارش نشان می‌دهد که انتشار گازهای گلخانه‌ای ناشی از جنگ از منابع مختلفی تشکیل شده است.

منابع انتشار گازهای گلخانه‌ای

  • فعالیت‌های نظامی: یک سوم انتشار گازهای گلخانه ای ناشی از فعالیت های نظامی است. این بزرگترین منبع انتشار گازهای گلخانه‌ای، با 35 میلیون تن معادل دی‌اکسید کربن، است و شامل سوزاندن میلیاردها لیتر سوخت توسط وسایل نقلیه روسی می‌شود.
  • بازسازی: بازسازی زیرساخت‌های ویران شده جنگی به مقدار زیادی فولاد، بتن و سایر مواد انرژی‌بر نیاز دارد. یک سوم دیگر از انتشار گازهای گلخانه‌ای، از مصالح ساختمانی مانند فولاد و بتن که برای بازسازی زیرساخت‌های ویران شده استفاده می‌شود، ناشی می‌شود.
  • آتش‌سوزی و آوارگی: جنگ باعث افزایش شدید آتش‌سوزی در مزارع و جنگل‌ها شده است و میلیون‌ها نفر را آواره کرده است. حجم و شدت آتش سوزی های زمان جنگ از زمان تهاجم به طور قابل توجهی افزایش یافته است. تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌دهد که حدود 27 هزار آتش سوزی نزدیک به یک میلیون هکتار از زمین را سوزانده است.
  • انحراف پروازها: هواپیماهای تجاری به دلیل محدودیت‌ها و نگرانی‌های ایمنی تغییر مسیر داده‌اند. 24 میلیون تن دی اکسید کربن، به دلیل تغییر مسیر هواپیماهای تجاری برای اجتناب از حریم هوایی اوکراین و روسیه تولید شده است.
  • تخریب زیرساخت: 14 میلیون تن دی اکسید کربن، ناشی از حملات به تأسیسات انرژی مانند خطوط لوله نورد استریم.
  • انتشار SF6: یکی از غیرمعمول ترین منابع انتشار گازهای گلخانه‌ای هگزا فلوراید گوگرد یا SF6 است که برای عایق بندی تابلو برق استفاده می‌شود. این تنها قوی‌ترین گاز گلخانه‌ای است که 23000 برابر بیشتر از دی اکسید کربن قدرت گرمایشی دارد. SF6 در مقادیر بسیار بالایی (حدود 40 تن معادل حدود یک میلیون تن دی اکسید کربن) به دلیل حملات روسیه منتشر شده است.
  • جابجایی مردم: جابجایی نزدیک به هفت میلیون پناهنده اوکراینی و پناهجویان روسی نیز در این امر نقش داشته است.

این ارزیابی از خسارات اقلیمی ناشی از جنگ در اوکراین، چهارمین ارزیابی از زمان آغاز آن است که هرکدام به درک ما از منابع در حال توسعه انتشار گازهای گلخانه‌ای کمک می‌کند.

برای مثال، مجموع هزینه‌های نظامی جهانی در سال 2023 به 2.4 تریلیون دلار رسید که از سال 2022 تاکنون 6.8 درصد افزایش یافته است. این شدیدترین افزایش سال به سال از سال 2009 بوده است که با عواملی مانند تولید تجهیزات نظامی و تحویل از راه دور سلاح های سنگین همگی در انتشار گازهای گلخانه‌ای نقش دارند.

هزینه واقعی چقدر است؟

به گزارش یورونیوز، محققان با استفاده از یک روش جدید برای محاسبه هزینه هر تن کربن منتشر شده، تخمین می‌زنند که روسیه باید 32 میلیارد دلار غرامت برای 24 ماه اول جنگ بپردازد.

اوکراین از این گزارش به عنوان بخشی از پرونده خود برای دریافت غرامت از روسیه برای خسارات جنگی استفاده خواهد کرد. این کشور قبلاً خواستار پرداخت غرامت برای آسیب‌های زیست‌محیطی شده بود.

اوکراین خواستار غرامت است

دولت اوکراین از این گزارش استقبال کرده و می‌گوید که به عنوان بخشی از پرونده غرامت خود علیه روسیه از آن استفاده خواهد کرد. روسلان استریلتس، وزیر حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی اوکراین، می‌گوید: «این تحلیل، به‌روزترین و کامل‌ترین تصویری است که ما از پیامدهای آب و هوایی تهاجم روسیه داریم.»

لنارد دکلرک، می‌گوید: «روسیه به اوکراین و همچنین به آب و هوای ما آسیب می‌زند. فدراسیون روسیه باید مجبور به پرداخت این غرامت شود، بدهی به اوکراین و کشورهای جنوب جهانی که بیشترین آسیب را از آب و هوا متحمل می‌شوند.»

جنگ در اوکراین نشان‌دهنده ضرورت اقدام فوری برای مقابله با تغییرات آب و هوایی و همچنین جلوگیری از درگیری‌های خشونت‌آمیز است. گذار به منابع انرژی پاک و سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های مقاوم در برابر آب و هوا، گام‌های حیاتی در جهت ایجاد آینده‌ای پایدارتر و صلح‌آمیزتر برای همه است.

اخبار حوزه محیط‌زیست و تغییرات اقلیمی را در صفحه اقتصاد سبز تجارت‌نیوز بخوانید.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.