جانشین نعمتزاده را بیشتر بشناسیم
بر اساس آخرین گمانهزنیها پیرامون کابینه دولت دوازدهم، شریعتمداری جایگزین نعمت زاده میشود.
در چند ماه اخیر بحث تفکیک تعدادی از وزارتخانهها از جمله وزارت صنعت، معدن و تجارت داغ بود و هر کس به بیان نظرات موافق یا مخالف برای اجرای این طرح پرداخت. برخی از مسئولین اجرای این طرح را به نفع تجارت و صنعت میدانستند اما تعدادی دیگر تفکیک وزارت صنعت را حرکت به عقب دانسته و اجرایی شدن آن را به نفع صنعتگران و تولیدکنندگان نمیدانستند.
به گزارش تجارتنیوز ، در مجموع امروز این مسئله فعلا مسکوت شده و رئیسجمهور روز شنبه 14 مردادماه در مراسم تحلیف لیست وزرای پیشنهادی خود را برای سکانداری 18 وزارتخانه تقدیم مجلس میکند. از میان وزرای پیشنهادی محمد شریعتمداری جایگزین نعمت زاده در وزارت صنعت، معدن و تجارت شده و قرار است به عنوان گزینه نهایی دولت برای کسب رای اعتماد به مجلس معرفی شود.
در ادامه این گزارش توضیحاتی در مورد محمد شریعتمداری به عنوان گزینه پیشنهادی دولت دوازدهم برای وزارت صنعت، معدن و تجارت بیان شده است.
محمد شریعتمداری در 3 تیر 1339 در تهران به دنیا آمد. پدرش حاج نورالدّین شریعتمداری از مبارزان رژیم ستمشاهی و فرزند آیتالله حاج شیخ جلال الدّین شریعتمداری مجتهد و نوه آیتاللهالعظمی حاج شیخ علی شریعتمداری و نتیجه آیتاللهالعظمی آخوند ملا محمدجعفر شریعتمداری استرآبادی (هر دو از مراجع تقلید زمان) است.
در سال 1356 در رشته الکترونیک وارد دانشگاه شد پس از اتمام مقطعی از تحصیل در رشته الکترونیک، با تغییر گرایش تحصیلی به رشته مدیریت،کارشناسی ارشد خود را در سال 1382 گرفت و از همان سال در خارج از ایران در مقطع دکترا به ادامه تحصیل پرداخت.
از سال 1360 در زمان نخستوزیری شهید رجایی به عنوان جانشین معاونت امور انقلاب به فعالیت پرداخت و در دولت اول حضرت آیت ا… هاشمی رفسنجانی به عنوان قائممقام وزیر بازرگانی منصوب شد.
از روزهای آغازین رهبری حضرت آیتالله خامنهای مدظلهالعالی در دفتر معظم حضور داشته و از سال 1369 به امر و نظر مقام معظم رهبری مامور تاسیس و تشکیل معاونت نظارت و حسابرسی شد و تا مهر1376 در این سمت فعالیت کرد و سپس از سال 1370 به عضویت هیات امنا اموال در اختیار ولیفقیه منصوب شد. از مردادماه 1373 مسئولیت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) را نیز با حفظ سمت بنا به نظر و موافقت رهبری بر عهده گرفت.
در دوره انتخابات سال 1376 دولت هفتم با حمایت از حضرت آیتالله ریشهری به عنوان کاندیدای حزب، مشارکت فعالی داشت به نحوی که پس از اتمام مبارزات انتخاباتی سال 1376 و انتخاب حجت الاسلام والمسلمین خاتمی به ریاست جمهوری به دولت دعوت شد و بهعنوان نامزد تصدی وزارت بازرگانی به مجلس شورای اسلامی معرفی و با کسب رای اعتماد از مجلس پنجم تایید و به حکم رئیسجمهور به سمت وزیر بازرگانی منصوب شد.
اختیار تعیین روسای پنج بانک مهم تجاری (ملی، صادرات، تجارت، سپه، ملت) به وزارت بازرگانی را باید یکی از اقدامات شریعتمداری در دوره وزارت بازرگانی دانست. شریعتمداری در سال 1376 با انتخاب روحانی به عنوان ریاست جمهوری هشتم برای بار دوم کاندیدای پست وزارت بازرگانی شد و با کسب رای اعتماد مجددا سکاندار وزارت بازرگانی کشور را بر عهده گرفت.
در این دوره سازمان غله ایران و سازمان قند و شکر ایران منحل شد. همچنین سازمان گسترش خدمات بازرگانی ایران و سازمان تعاون مصرف شهر و روستا نیز منحل گردید و اهداف مهم و وظایف اساسی آنها به شرکت بازرگانی دولتی ایران منتقل شد. سازمان بازرسی و نظارت هم در سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان ادغام شد.
پنجاه و یک درصد از سهام شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران به بخش غیردولتی واگذار شد. در حوزه اقدامات تاسیسی و توسعهای، مرکز توسعه صادرات ایران با ادغام در معاونت بازرگانی خارجی، به سازمان توسعه تجارت ایران بدل شد و رئیسکل آن عنوان معاون توسعه روابط اقتصادی خارجی نام یافت.
در این دوره ایران به عضویت ناظر WTO درآمد و قانون جدید تجارت الکترونیک، قانون جدید گمرکی، قانون جدید حمایت از مصرفکنندگان، قانون جدید صدور گواهی امضا دیجیتالی به تصویب مجلس رسید.
شریعتمداری پس از اتمام دوره وزارت با تبدیل حکم به عنوان کارشناس عالی دولت به فعالیت پرداخت و از سال 1385 تاکنون به حکم رهبر معظم انقلاب در سمت عضو شورای راهبردی روابط خارجی جمهوری اسلامی ایران به عنوان رئیس کمیسیون اقتصادی فعالیت میکند.
وی در 21 اردیبهشت 1392 آخرین روز ثبتنام انتخابات ریاستجمهوری ایران (1392) با حضور در وزارت کشور به منظور کاندیداتوری در انتخابات شرکت کرد. اما در نهایت به نفع هاشمی رفسنجانی از انتخابات ریاست جمهوری 1392 کنارهگیری کرد.
در 16 مهرماه 92 حسن روحانی، طی حکمی شریعتمداری را به معاونت اجرایی رئیسجمهور منصوب کرد. اما در 6 آبان 1392 و پس از رای عدم اعتماد مجلس شورای اسلامی به رضا صالحی امیری با حفظ سمت معاونت اجرایی رئیسجمهور به عنوان سرپرست وزارت ورزش و جوانان منصوب نمود. شریعتمداری برای بیست روز تا 26 آبان 1392 که محمود گودرزی توانست از مجلس رای اعتماد بگیرد، سرپرست وزارت ورزش و جوانان بود.
منبع: تسنیم
نظرات