ساخت ۹۵ دستگاه الکتروشوک قلبی در کشور
یکی از شرکتهای مستقر در مرکز رشد سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران موفق به اجرای قرارداد ساخت و تولید 95 دستگاه DC شوک قلبی شده است.
یکی از شرکتهای مستقر در مرکز رشد سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران با پشتیبانی صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع الکترونیک (صحا) موفق به اجرای قرارداد ساخت و تولید 95 دستگاه DC شوک قلبی شده است.
به گزارش تجارتنیوز ، محمد آهنیان، مدیرعامل این شرکت مستقر در مرکز رشد سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران با اعلام این مطلب گفت: دستگاه الکتروشوک از تجهیزات ضروری در مراکز پزشکی، درمانی، ورزشی و تفریحی و یکی از تجهیزات مهم اتاقهای عمل است.
آهنیان افزود: از این دستگاه برای اعمال یک شوک الکتریکی قوی به بیمارانی که قلب آنها به هر دلیل از کار باز ایستاده بهکار میرود که این شوک در برخی موارد باعث بازگشت ریتم قلبی به حالت اولیه میشود.
وی در توضیح علمی کارکرد این دستگاه گفت: الکتروشوک یا دفیبریلاتور دستگاهی است که برای برطرف کردن یا درمان فیبریلاسیون بهکار میرود و فیبریلاسیون نیز تبدیل یک ریتم منظم قلبی به یک لرزش غیرموثر است که با توجه به محل ایجاد آن در دهلیز یا بطن نامگذاری میشود.
وی ادامه داد: وارد آوردن یک شوک الکتریکی که به رپولاریزاسیون همزمان کلیه سلولهای میوکارد و در نتیجه به انقباض هماهنگ آنها منجر شود دفیبریلاسیون الکتریکی نامیده میشود و دستگاهی که توانایی وارد آوردن چنین انرژی الکتریکی را برای انجام منظور فوق دارد دفیبریلاتور (Defibrillators) نامیده میشود.
آهنیان با اشاره به مزیتهای این محصول تولیدی نسبت به نمونه قدیمی گفت: این دستگاه شوک الکتریکی بای فازیک است؛ به این معنا که پلاریته الکترودها مرتب تغییر میکند و به این ترتیب از سوختگی و عوارض ثانویه قلبی جلوگیری میکند.
وی ادامه داد: یکی دیگر از مزیتهای این دستگاه این است که به جای اعمال ولتاژ، جریان به صورت کنترلشده با تغییر مقاومتی که خازن بر روی آن تخلیه میشود؛ انجام میگیرد که این تکنولوژی در حال حاضر تنها بر روی یکی از محصولات شرکت ZOLL وجود دارد.
آهنیان از مراکز پزشکی، درمانی، ورزشی و تفریحی به عنوان بازار این محصول نام برد و گفت: از آنجا که نیاز به این کالا در کشور تنها از طریق واردات صورت میگیرد، لذا تولید آن میتواند صرفهجویی ارزی بالایی را باعث شود.
منبع: ایسنا
نظرات