خبر فوری:

فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۱۸۹۱۸۵

شرط واریز سود متوفیان سهام عدالت

شرط واریز سود متوفیان سهام عدالت

رئیس سازمان خصوصی‌سازی در خصوص واریز سود ۲ میلیون متوفی سهام عدالت گفت: تا شناسایی وراث قانونی امکان واریز سود به حساب این افراد نیست.

میرعلی اشرف‌عبدالله پوری‌حسینی با اشاره به اینکه سود سهام عدالت به مرور از شرکت‌های سرمایه‌پذیر دریافت و به سهامداران واگذار می‌شود، افزود: این شرکت‌ها تا پایان سال فرصت داشتند ولی بخشی از سود را زودتر واریز کردند و به این جهت توانستیم یک سوم سود را به حساب مشمولین واریز کنیم.

به گزارش تجارت‌نیوز ، وی ادامه داد: مشمولانی که کل سهام را از آن خود کرده‌اند، ۱۵۰ هزار تومان سود دریافت خواهند کرد که ۵۰ هزار تومان در مرحله اول و یکصد هزار تومان را نیز در یک یا دو نوبت باقی مانده تا پایان سال دریافت می‌کنند.

سایر مشمولان ۵۳ درصد از ۱۵۰ هزار تومان را از آن خود می‌کنند که یک سوم آن دیروز و الباقی در یکی دو نوبت تا پایان سال تقدیم آن‌ها می‌شود.

پوری‌حسینی با اشاره به مشمولان جا مانده، گفت: این افراد همچنان می‌توانند با سامانه تماس بگیرند و فعلا محدودیتی برای این افراد قائل نیستیم ولی تا زمانی که شماره حسابی از مشمولان را نداشته باشیم، امکان واریز سود به حساب آنها را نخواهیم داشت.

از ۴۹ میلیون نفر مشمول قطعی، دو میلیون نفر متوفی داریم که تا شناسایی وراث قانونی امکان واریز سود به حسابشان نیست.

معاون وزیر اقتصاد از آمار ۱۴ میلیون نفری مشمولانی سخن گفت که کد شبای خود را به اعلام نکرده‌اند و ادامه داد: الباقی سهامداران سود خود را دیروز دریافت کردند و ما اطلاعات را به کلیه بانک‌ها فرستادیم و مبالغ از حساب سازمان خصوصی‌سازی برداشت شده و اکثر این بانک‌ها وجوه را به حساب مشمولان واریز کرده‌اند.

پوری‌حسینی با بیان اینکه اوراق سهام نام‌گذاری نشده، افزود: نحوه انتقال سهام به مشمولین هنوز محل بحث و گفتگوست و ورقه تأیید و تکمیل ثبت نام فقط در دست مردم است که واجد هیچ قیمتی نیست.

کسانی که ثبت نام قطعی کرده‌اند، اطلاعات ثبت شده‌ای را در دیتابیس سامانه ما دارند و مورد شناسایی قرار گرفته‌اند که حداکثر برای اعضای خانوار ۵ میلیون تومان سهم در نظر گرفته شده.

وی با بیان اینکه شماره حساب برای هر فرد از خانوار به صورت جداگانه دریافت می‌شود، اظهارداشت: سهام عدالت همچون مبالغ یارانه نقدی به حساب سرپرست خانوار واریز نمی‌شود؛ بلکه به حساب تک‌تک افراد خانواده واریز می‌شود و خود افراد قادرند از این پول استفاده کنند ولی برای مشمولان کم سن، به منظور برداشت از حساب، مقررات بانکی رعایت می‌شود.

پوری‌حسینی با اشاره به لایحه‌ای به منظور ایجاد حلقه‌های واسط بورسی برای واریز مبالغ نهایی سهام عدالت به حساب مشمولان گفت: این لایحه با تاخیر قابل ملاحظه‌ای به مجلس تقدیم شدد نقش سازمان خصوصی‌سازی به موجب سیاست‌های اصل ۴۴ مشخص است که ابتدا باید صورت حساب و سود را به مشمولین واگذار کند.

وی افزود: ما در اداره سهام شرکت‌های سرمایه‌پذیر به نیابت از مشمولین هیچ نقشی نداریم و این مهم را دستگاه‌های اجرایی بر عهده دارند و عمده ضعف این سیستم مبنی بر این است که مشمولین با واسطه به مدیریت شرکت‌ها دسترسی ندارند و هرگاه مجلس این لایه را به قانون تبدیل کرد، باید منتظر شکل گیری این واسطه‌ها بود تا سازمان خصوصی‌سازی از این وظیفه فاصله گیرد.

پوری‌حسینی با بیان اینکه ارزش واقعی سهام و دارایی‌ها بعد از شکل‌گیری این صندوق‌ها و واسطه‌های بورسی ترسیم می‌شود، گفت: اگر شرکت این کار را انجام دهد، ارزشی که به دست مشمولان می‌رسد، به اندازه ارزش شرکت‌های سرمایه پذیر نیست. این مباحث کاملا پیچیده است و بنده قصد ندارم در این مجال وارد این مباحث شوم.

منبع:

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.