توصیههایی برای موفقیت در کسبوکارهای اینترنتی
امروزه مهمترین دلیل موفقیت یک استارتآپ به نوع رویکرد انتخاب مدیریتی آن بازمیگردد.
در دنیای پیشرفته امروزه که همه نیازهای انسان با تکنولوژی و اینترنت آمیخته شده، استارت آپ ها نقش خاصتری ایفا میکنند. در نگاه کلی استارت آپ یا به عبارتی دیگر کسب و کارهای اینترنتی یک شرکت نوپا محسوب میشود که راه حلی جدید برای یک موضوع خاص و حل یک مشکل ارائه میدهد، هر چند موفقیت این کسبوکار تضمین شده نیست.
به گزارش تجارتنیوز ، با نگاه دقیقتر به جوامع پیشرفتهتر، استارت آپ در فرهنگ عامیانه بیشتر با صنعت فناوری و تکنولوژی عجین شده است و بیشتر از گذشته اقتصاددانهای بزرگ در مسیر پیشرفت این کسب و کار نوین با دادن ایدههای اصولی اقتصادی و نگاه درآمدزایی، به پیشرفتش کمک شایانی میکنند.
استارتآپ این روزها بیشتر با نام شرکتهای نوپا آخت گرفته است؛ شرکتهایی که با یک ایده بسیار ساده و اولیه شروع به فعالیت میکنند و در ادامه با سرعت زیاد رشد میکنند و به ردآمد میرسند. به تفسیر دیگر، استارتاپها خود ابداع کننده مدل جدیدی از یک کسب و کار شناخته میشوند که پیشتر از آن کسی به آن موضوع نپرداخته بود.
با توجه به تعریف استارت آپ، مشخص است که این شرکتها بر اساس ریسک و عدم قطعیت بنا میشوند.
همین ویژگی جزو دلایلی محسوب میشود که استارت آپ ها را در رقابت اقتصادی با احتمال شکست زیادی روبرو میکند، اما در صورت جلب رضایت بازار و مشتریان، به دلیل خاص بودن، امکان رشد انفجاری و سود بسیار بالایی دارند.
با گذری به سالهای گذشته، رشد فعالیت استارتآپی در ایران به خوبی مشخص میشود؛ امروز بازار استارت آپ در ایران بیش از گذشته داغ شده است و همین دلیلی خوبی است تا سرمایه گذاری بیشتری در این زمینه انجام شود.
البته ناگفته نماند؛ با نگاهی گذرا به کارنامه استارت آپی در داخل کشور مشخص میشود آن دسته از استارت آپ هایی که سرمایه گذاران خارجی داشتهاند بیشتر از بقیه موفق بودهاند.
استارت آپ ها نیز مانند شرکتهای دیگر نیازمند سرمایهگذاری اصولی و درست هستند؛ با این تفاوت که صنعت سرمایه گذاری در کسب و کارها نوپا مبتنی بر ریسک و صبر بلند مدت است.
البته باید به این نکته توجه داشته باشیم که اصل سرمایه گذاری در استارت آپ ها بر اساس این منطق بنا شده است که موفقیت یک طرح، جبران شکست صدها طرح میباشد.
حال برای آنکه دلیل موفقیت سرمایه گذاران خارجی را متوجه شویم، باید رفتار شرکتهای مختلف در حوزههای کاری یسکان که سرمایه گذاران خارجی و ایران دارند، بپردازیم. در ادامه نتایج این مقایسهها در چند عنوان آورده شده است:
1-عدم تغییر رویکرد سرمایهگذار داخلی متناسب با فضای استارتآپی
انتخاب رویکردهای سنتی و قدیمی که دولتها در چندین سال اتخاذ کردهاند جزء عوامل مهم شکست سرمایه گذاران داخلی در حوزه استارتآپی محسوب میشود.
سرمایهگذران داخلی باید قصد و تلاش خود را جهت تغییر این رویکرد انتخاب کنند و تفکرشان تنها رسیدن به سودهی بالا نباشد؛ در این صورت میتوانند با سرمایهگذران خارجی رقابت کنند و حتی از آنها پیشی بگیرند.
2- استفاده از تجربههای دیگر کشورها
امر مهمی که در زمینه سرمایهگذاری در حوزه استارتآپی تلقی میشود، استفاده از تجربیات موفق دیگر کشورهاست.
با مطالعه مداوم رفتار سرمایهگذاران خارجی به این نتیجه میرسیم که آنها با استفاده از تجربیات ناموفق استارت آپ ها در کشورهای دیگر به مرور زمان راههای موفقیت بیشتر کسبوکارهای اینترنتی را آموختهاند. در ایران با توجه به فضای بومی این موضوع از اهمیت بسیار زیادی برخوردار میباشد.
3- زمان شناسی
در حوزه استارت آپی زمان ورود به بازار و عرضه محصول از اهمیت بسزایی برخوردار است. ابتدا باید ظرفیت بازار شناسایی و سپس نرم افزار مورد نظر با دقت بالایی طراحی شود. با این شرایط نرم افزاری که بدون هیچ خطایی طراحی شده است و در زمان مناسب وارد بازار میشود، میتواند از رشد بالایی برخوردار شود.
4- جلب رضایت مشتری
امروزه در کشور ما به خاطر دولتی بودن اقتصاد و همچنین فضای پیمانکاری، بسیاری از سرمایهگذاران، ارائه محصولات در جهت رضایت مشتری نهایی را نیاموختهاند. با توجه به مشتری مدار بودن کسبوکارهای اینترنتی، رعایت این موضوع جهشی خوبی برای سرمایهگذار عنوان میشود.
5- صبر
تحمل برای رسیدن به نتیجه در حوزه استارت آپی، مسئله حیاتی برای بقای شرکت و همچنین رسیدن به سود بالا محسوب میشود.
در داخل کشور برخی از سرمایه گذاران در حوزه خرید و فروش توانستهاند با انتظار چندین سال و اتخاذ تصمیمات مهم در شناخت بازار و مردم، به سود بسیاری بالایی برسند.
برخی از این فروشگاهها، حتی بعد از چند سال تحقیق و بررسی و شناخت رابطه مردم و بازار به تبلیغات عمومی روی آوردهاند.
6- بازاریابی و تبلیغات
در ایران، مسئله بازاریابی و عدم تبلیغات حرفهای، جزو اصلیترین دلایل شکست طرحهای استارتآپی عنوان میشود.
سرمایهگذاران داخلی تصویر میکنند بعد از طراحی نرم افزار کارشان به اتمام رسیده است که این ناشی از عدم شناسخت درست از فرایند بازاریابی است.
در صورتی که برای موفقیت یک طرح استارت آپی، باید مردم و بازار هدف در کمترین زمان ممکم، نرم افزار طراحی شده را بشناسند و این با یک تبلیغات و بازاریابی ایده آل انجام خواهد گرفت.
نتیجهگیری
با توجه به موارد بالا، عوامل موفقیت یک استارت آپ فارغ از داشتن یک سرمایهگذار خوب، مشخص میشود؛ بنابراین باید گفت که صرفا داشتن یک سرمایهگذار نمیتواند باعث موفقیت شود، بلکه شیوه صحیح سرمایهگذاری و نحوه هدایت سرمایه میتواند باعث موفقیت پروژه شود.
برای طرحهای استارت آپی، جز سرمایه اولیه باید مطالعه دقیق بازار انجام شود تا به همراه موضوع "شناخت مصرفکننده" نتیجه مطلوبی کسب شود.
منبع: بهداشتنیوز
نظرات