فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۲۱۴۹۰۲

علی ربیعی:

صندوق‌های بازنشستگی از بنگاه‌داری خارج می‌شوند

صندوق‌های بازنشستگی از بنگاه‌داری خارج می‌شوند

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرد: اگر توفیق خدمت داشته باشم، صندوق‌های بازنشستگی را تا پایان سال 1398 از بنگاه‌داری خارج می‌کنم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرد: اگر توفیق خدمت داشته باشم، صندوق‌های بازنشستگی را تا پایان سال 1398 از بنگاه‌داری خارج می‌کنم.

به گزارش تجارت‌نیوز ، علی ربیعی این سخنان را امروز (سه‌شنبه) در جریان بازدید از سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی در مورد راهکارهای دولت برای حل مشکل صندوق‌های بازنشستگی (به عنوان یکی از محورهای استیضاح) مطرح کرد و گفت: من در ایجاد این مشکل نقشی نداشتم اما در شرایطی که هیچ وزیری حاضر نشده بود شرکت‌های تحت مالکیت صندوق‌ها را واگذار کند، من می‌خواهم این مساله را اصلاح کنم.

وی جدا کردن شرکت‌های واگذار شده را یک راهبرد اولویت‌دار ذکر کرد و گفت: این شرکت‌ها به چند شکل به نظام رفاه کشور لطمه وارد کرده‌اند.

وزیرتعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه تاکنون هیچ وزیر کاری قبل و بعد از انقلاب استیضاح نشده اما در عوض عمر مسئولیت هیچ وزیر رفاهی بیش از 2 سال نبوده است، گفت: هیچ‌گاه استیضاح وزارت تجمیع شده کار و رفاه، به‌خاطر بخش کار نبود بلکه به خاطر بخش رفاه این وزارتخانه بوده است.

ربیعی اظهار کرد: با نگاهی به سوابق طرح استیضاح در حوزه رفاه نیز می‌توان مشاهده کرد که پرسشگری‌ها کمتر مربوط به فقر، نابرابری و بی‌عدالتی بوده و بیشتر مربوط به موضوع شرکت‌ها بوده است.

وی با انتقاد از نحوه واگذاری‌ها که اوج آن در نیمه دوم سال 1391 و نیمه اول سال 1392 انجام شده است، گفت: اگر خصوصی‌سازی در یک دوره زمانی 10 ساعته قرار بود انجام شود، عمده آن در یک ساعت آخر انجام شد.

وزیر تعاون در این خصوص اضافه کرد: 23 درصد واگذاری‌ها مربوط به رد دیون و 19 درصد مربوط به سهام عدالت بود؛ همچنین 40 درصد به نهادهای عمومی (شبه دولتی) و تنها 19 درصد به بخش خصوصی واقعی واگذار شده است.

ربیعی با بیان اینکه در خصوصی‌سازی‌ها، زنجیره‌ها را قطعه‌قطعه کردند، اظهار کرد: به‌عنوان نمونه، شرکت‌های «فولاد اکسین» و «کارخانه لوله‌سازی» و «فولاد اهواز» کاملا به هم وابسته هستند اما در واگذاری‌ها نوعی به هم‌ریختگی رخ داده و مالکیت آن‌ها متفاوت شده‌اند.

وی همچنین به چنین به هم‌ریختگی‌هایی در کارخانه چوکا اشاره کرد و گفت: در خصوصی‌سازی‌های این بخش، کارخانه به تامین اجتماعی و زمین آن به صندوق بازنشستگی وزارت دفاع واگذار کرده‌اند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار کرد: چنین خصوصی‌سازی‌هایی، تمام زنجیره‌ها را به هم‌ریخته و باعث از هم‌گسیختگی تولید در کشور شده است.

ربیعی با تاکید بر اینکه حتی واگذاری شرکت‌ها به مردم نیز به‌طور صحیح انجام نشده است، گفت: در برخی موارد، افراد برای اداره شرکت‌ها نیامده‌اند، بلکه نوعی تجاری‌سازی صورت گرفته است.

وی در تشریح این روند گفت: در برخی موارد، یک فرد، شرکت (الف) را خریداری کرده و در دل آن، شرکت (ب) را تشکیل داده است؛ اموال شرکت (الف) را به شرکت (ب) می‌برد و تسهیلات بانکی را شرکت (الف) می‌گیرد؛ خریدهایی که شرکت (الف) نیاز دارد را شرکت (ب) انجام می‌دهد و با چند برابر قیمت به شرکت (الف) عرضه می‌کند؛ بعد شروع به فشار می‌کنند و کارگران را زودهنگام بازنشسته می‌کنند.

عضو هیات وزیران در دولت دوازدهم، با تاکید بر اینکه در چالش به وجود آمده، صندوق‌ها بی‌گناه هستند، گفت: چه کسی این بنگاه‌ها را به صندوق‌ها داده است؟ چه کسی تصمیم گرفته این بنگاه‌ها به صندوق‌ها واگذار شود؟ دولت تصمیم گرفته و مجلس آن موقع باید نظارت می‌کرد؛ دولت و مجلس با هم تصمیم گرفتند؛ چرا آن زمان صدای کسی در نیامد که این سیستم، سیستمی غلط است؟

وی در این خصوص ادامه داد: هم‌اکنون 80 درصد سود صندوق‌ها از 20 درصد سرمایه‌گذاری خودشان است و 20 درصد سود مربوط به 80 درصد واگذاری‌هاست.

ربیعی تصریح کرد: صندوق‌ها گناهی نداشتند؛ اگر دولت به جای بنگاه، پول به صندوق‌ها می‌داد، صندوق‌ها خودشان می‌دانستند کجا سهام بخرند و کجا بهترین نفع را ببرند.

وی با تاکید بر اینکه بنگاه‌ها با صندوق‌ها تحمیل شدند، گفت: به‌عنوان نمونه، شرکت زغال کرمان با قیمت 2 هزار و 500 میلیارد تومان به صندوق فولاد واگذار شده اما اگر بخواهید این شرکت را عرضه کنید، هیچ‌کس آنرا 500 میلیارد تومان هم خریداری نمی‌کند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه صندوق‌ها مایل به این هستند که مطالبات خود را به‌صورت نقدی دریافت کنند نه شرکت‌های زیانده، گفت: راه نجات صندوق‌ها این است که دولت بدهی‌های خود را به‌صورت نقد به صندوق‌ها پرداخت کند تا صندوق‌ها بدانند کجا و چگونه سرمایه‌گذاری کنند.

اکبر رنجبرزاده عضو هیات‌رئیسه مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز خانه ملت اعلام کرد که تقاضای استیضاح وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی طی نامه شماره د/72/10/9346 مورخ 13 اسفند 96 کمیسیون اجتماعی پس از بررسی‌های لازم مطابق ماده 223 آیین‌نامه داخلی مجلس با تعداد 24 امضا تقدیم هیات‌رئیسه شده است که اعلام وصول می‌شود.

مطابق ماده 225 آیین‌نامه داخلی مجلس ،وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مدت 10 روز موظف به حضور در مجلس و ارائه توضیحات در جلسه علنی است. همزمان با ربیعی، تقاضای استیضاح عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی نیز با همین تعداد امضا تحویل هیات‌رئیسه مجلس شده و وصول این طرح استیضاح نیز اعلام شده است.

منبع: ایرنا

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.