جذب ۱.۹ میلیارد دلار سرمایهگذاری خارجی توسط دولت دوازدهم
وزیر صنعت، معدن و تجارت از جذب یک میلیارد و 900 میلیون دلار سرمایهگذاری خارجی در بخشهای صنعت، معدن و تجارت از زمان آغاز بهکار دولت دوازدهم تا کنون خبر داد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت از جذب یک میلیارد و 900 میلیون دلار سرمایهگذاری خارجی در بخشهای صنعت، معدن و تجارت از زمان آغاز بهکار دولت دوازدهم تا کنون خبر داد.
به گزارش تجارتنیوز ، «محمد شریعتمداری» امروز (یکشنبه) در پایان آخرین جلسه هیات دولت در سال 96 در جمع خبرنگاران افزود: تاکنون 9 میلیارد و 700 میلیون دلار منابع بهصورت سرمایهگذاری مستقیم خارجی از تصویب شورای عالی سرمایهگذاری گذشته و با استفاده از این سرمایهها افزون بر 250 طرح در ماههای گذشته به بهرهبرداری رسید.
وی بیان داشت: تبیین نقشه راه چهارساله در حوزه معدن که تا کنون مغفول مانده بود، یکی از حرکتهای خوب این وزارتخانه در راستای اقتصاد مقاومتی و مقاوم کردن اقتصاد بود که در 6 ماه گذشته عملیاتی شد.
به گفته این مقام مسئول، اکتشافات معدنی و ظرفیتها و ذخایر جدید توسعه معدنی کشور در این نقشه راه مشخص شده است.
وی اضافه کرد: برای کاهش ریسک سرمایهگذاری در حوزه معدن، تلاش شده تا نقشههای یک 250 هزارم معدنی در اختیار مردم قرار بگیرد که طی آن پتانسیلهای معدنی و پراکندگی آنها به مردم اطلاعرسانی میشود.
شریعتمداری خاطرنشان ساخت: در 6 ماه دوم امسال تلاش شد تا طرحهای نیمهکاره و بالای 50 درصد پیشرفت تکمیل شود؛ ضمن آنکه بیش از پنج هزار و 400 واحد صنعتی در این مدت پروانه بهرهبرداری دریافت کردند که اشتغالزایی در راستای توسعه اقتصاد مقاومتی به همراه خواهد داشت.
وی ادامه داد: در بخش تجارت نیز تلاش شد روند رشد منفی صادرات غیرنفتی کشور تا حد مقدور مثبت شود و این روند به رشد مثبت پنج درصدی در روزهای پایانی سال رسید.
وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: در این مدت، بخشی از صادرات محصولات غیرنفتی با توجه به نیاز داخلی برای استفاده در صنایع استفاده شد؛ هرچند از میزان صادرات غیرنفتی کاست اما به توسعه تولید و اشتغال کمک کرد.
تدوین استراتژی توسعه صنعتی
وی یادآورشد: در 6 ماه پایانی سال تلاش کردیم استراتژی کشور را تدوین کنیم، اما این مهم محقق نشد؛ امیدواریم در ماههای آغازین سال 97 بتوانیم این نقشه راه را در اختیار سرمایهگذاران و فعالان اقتصادی قرار دهیم.
شریعتمداری همچنین به برنامهریزی برای نوسازی صنعتی کشور اشاره و تاکید کرد: تحقق این مهم میتواند کالاهای تولیدی ایرانی را رقابتی کند؛ با این حال اجرایی شدن آن جز با اعطای منابع سیستم بانکی با نرخ بهره پایین به واحدهای تولیدی میسر نمیشود.
وی گفت: برای توسعه صادرات غیرنفتی نیز مبلغی برای مشوقهای صادراتی بویژه خدمات فنی و مهندسی اختصاص داده شد.
اولویتهای سال 97
وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه درباره اولویتهای این وزارتخانه در سال آینده گفت: اجرای ابرپروژه نوسازی 202 هزار دستگاه خودروی تجاری فرسوده و سنگین در مدت سه سال (که امیدواریم 50 هزار دستگاه آن در سال نخست اجرایی شود)، تغییر قوانین و مقررات برای توسعه معدنی کشور و توسعه صادرات غیرنفتی، سه اولویت اصلی در حوزههای صنعت، معدن و تجارت خواهد بود.
وی همچنین درباره برنامههای آغازین روزهای سال 97 این وزارتخانه گفت: در روز نخست عید (مقارن با 29 اسفند) همراه با رئیسجمهوری با سفر به کرمانشاه، ضمن راهاندازی واحدهای صنعتی و معدنی، در جریان پیشرفت کار ساخت مرکزی برای نگهداری و بازپروری معلولان قرار خواهیم گرفت.
شریعتمداری، بازدید از یک واحد تولیدی و صنعتی در استان تهران به همراه رئیسجمهوری را از دیگر برنامههای عید نوروز اعلام کرد.
منبع: ایرنا
نظرات