نحوه کلاهبرداری سایتهای شرطبندی آنلاین
مسابقات جامجهانی فوتبال ۲۰۱۸ در کشور روسیه در حال برگزاری است و در این راستا برخی سودجویان مجازی با راهاندازی سایتهای شرطبندی بعد از جلب اعتماد کاربران، به کلاهبرداری از آنان اقدام میکنند.
این روزها با توجه برگزاری مسابقات جام جهانی فوتبال در روسیه، به علاقهمندان به فوتبال هشدار داده میشود که مراقب سایتهای شرطبندی و قمار آنلاین باشند تا اسیر کلاهبرداران سایبری نشوند.
به گزارش تجارتنیوز ، هدایت کاربران به سایتهای فشینگ از رایجترین شگردهای سایتهای شرطبندی است و کلاهبرداران سایبری با هدایت کاربران در زمان پرداخت وجه شرطبندی به درگاههای بانکی فیشینگ اطلاعات بانکی کاربران را سرقت میکنند و مدتی بعد نیز هر آنچه در حساب کاربر وجود داشته را به حسابهای غیرواقعی انتقال داده و کاربر نیز با توجه به اینکه دست به اقدامی غیرقانونی (قمار) زدهاند، از شکایت صرفنظر کرده و کلاهبرداران نیز از این همین ویژگی سوءاستفاده میکنند.
بر این اساس، پلیس فتا برحسب دستور مقام قضایی بر اساس قوانین مطرحشده در قانون مجازات اسلامی (مواد ۷۰۵ تا ۷۱۰) نسبت به مسدود کردن سایت مذکور و برخورد با متخلفان اقدام خواهد کرد. این سایتها برای جذب مشتری و جلوگیری از شک کاربران، افرادی را بهعنوان برنده اعلام و حتی اقدام به پرداخت جایزههای کوچک با مبالغ کم میکنند تا از این طریق کاربران را به سرمایهگذاری بیشتر ترغیب کنند.
کلاهبرداران سایبری پس از جلب اعتماد قربانی مبنی بر فعالیت مجاز و سالم بعد از سرمایهگذاری با مبالغ کلان، سایت مذکور کلیه سرمایه وی را بلوکه کرده و از آن به بعد به پیامهای کاربران و قربانیان خود پاسخ نمیدهد.
دراین باره پیش از این رییس پلیس فتای تهران بزرگ با هشدار در مورد سرقت اطلاعات بانکی کاربران گفته بود برخی از سودجویان با شبیهسازی صفحه درگاههای پرداخت بانکی اقدام به سواستفاده از اطلاعات حساب کاربران میکنند و با ایجاد صفحهای جعلی، اطلاعات کارت بانکی کاربران را ذخیره کرده و مدتی بعد نیز هرآنچه که در حساب کاربر وجود داشته را تخلیه میکنند.
متاسفانه بسیاری از کاربران هم با توجه به اینکه میدانند دست به اقدامی غیرقانونی زدهاند، از شکایت صرف نظر کرده و کلاهبرداران نیز از این همین ویژگی سوء استفاده میکنند.
بر این اساس دستور مسدودسازی سایتهای شرط بندی و قمار آنلاین از سوی مقام قضایی صادر شده و یا در کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه به تصویب میرسد؛ در مواردی هم پلیس فتا با شناسایی این درگاهها دستور انسداد آن را از یکی از این دو شیوه اخذ میکنند.
نکته قابل توجه دیگر اینکه برخی از این افراد در خارج از کشور فعال هستند و همین موضوع دستگیری آنان را با مشکلاتی مواجه میکند و امکان برگشت پول کاربران نیز بسیار سخت است، اما اگر آنان در داخل کشور باشند امکان شناسایی و دستگیریشان راحتتر است.
منبع:ایسنا
نظرات