تدابیر دولت برای جلوگیری از انحراف تسهیلات اشتغالزایی
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از طراحی روشهایی برای جلوگیری از انحراف تسهیلات اعطا شده در قالب طرح اشتغال فراگیر خبر داد.
دولت دوازدهم برنامه اشتغال فراگیر را بویژه برای جامعه هدف مناطق محروم، روستایی، عشایری و مرزی در دست دارد.
به گزارش تجارتنیوز ، مجلس شورای اسلامی تابستان پارسال با برداشت یک میلیارد و 500 میلیون دلار از منابع صندوق توسعه ملی با هدف ایجاد اشتغال پایدار و فراگیر در مناطق روستایی و عشایری موافقت کرد و به دنبال آن، آیین نامه اجرایی آن اواخر آبان ماه به تصویب دولت رسید.
این طرح از اواسط زمستان پارسال وارد مرحله اجرا شد و صندوق توسعه ملی نیمی از منابع مورد نظر را به حساب بانکهای عامل واریز کرد.
چهار بانک عامل (صندوق کارآفرینی امید، بانک کشاورزی، بانک توسعه تعاون و پست بانک) به طرحهای تایید شده در کارگروههای ملی و استانی وام پرداخت میکنند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: تسهیلات و مشوقهایی که در قالب طرح اشتغال فراگیر به تعاونیها پرداخت میشود به هیچعنوان با طرح بنگاههای زودبازده قابل قیاس نیست.
«علی ربیعی» درباره برنامه های دولت برای جلوگیری از ناتمام ماندن طرح اشتغال فراگیر مانند طرح پرداخت تسهیلات به بنگاههای کوچک، گفت: یکی از مهمترین تفاوتهای طرح اشتغال فراگیر با تسهیلاتی که به بنگاههای کوچک و زودبازده داده میشود این است که در مرحله ابتدایی وام به طور عادی در اختیار متقاضیان قرار میگیرد.
ربیعی توضیح داد: برای اینکه تسهیلات از طرحهای اشتغالزا منحرف نشده و فقط برای ایجاد واحدهای تولیدی و محصولات تولید داخل هزینه شود وام گیرندگان در صورتی می توانند از مشوق هایی بهره مند شوند که به مرحله اشتغالزایی برسند.
وی تصریح کرد: اگر دریافت کنندگان این تسهیلات به مرحله اشتغالزایی نرسند به هیچ عنوان نمیتوانند از یارانههای مخصوص این تسهیلات استفاده کنند.
به گفته وی، رستههای شغلی که تعاونگران میتوانند برای دریافت تسهیلات با هدف اشتغالزایی اقدام کنند، تعیین شده است.
قرار است در قالب اشتغال فراگیر، 120 هزار شغل در مناطق روستایی و عشایری ایجاد شود.
منبع: ایرنا
نظرات