رئیس سازمان خصوصیسازی اعلام کرد:
واگذاری ۲۰۰ بنگاه به صورت غیررقابتی
معاون وزیر اقتصاد ضمن دفاع از عملکرد دولتهای یازدهم و دوازدهم در واگذاریها گفت: از مجموع ۱۳۳۰ شرکت در لیست واگذاری ۵۲ درصد به فروش رسیده و ۴۸ درصد باقیمانده در لیست واگذاری قرار دارند.
میرعلی اشرف عبدالله پوری حسینی در ارزیابی عملکرد سازمان خصوصیسازی گفت: این سازمان در سال ۱۳۸۰ با تغییر اساسنامه و اهداف شرکت مالی گسترش مالکیت واحدهای تولیدی فعالیت خود را آغاز کرده است.
به گزارش تجارتنیوز ، رئیس کل سازمان خصوصیسازی افزود: در ۱۷ سال گذشته تعداد ۱۹۹۲ بنگاه در لیست واگذاریهای این سازمان قرار گرفته است که از این تعداد حدود ۴۵۰ شرکت به دلایل مختلف از جمله انحلال، ورشکستگی، ادغام و … از لیست واگذاری های دولت خارج شده اند.
وی ادامه داد: همچنین از ۱۵۱۶ بنگاه باقی مانده حدود ۲۰۰ شرکت در طول این سالها به صورت غیررقابتی در قالب رد دیون دولت یا سهام عدالت و بدون برگزاری مزایده واگذار شده اند.
معاون وزیر اقتصاد و دارایی، اضافه کرد: بر این اساس از ۱۳۳۰ شرکت باقیمانده نیز که در لیست واگذاریها قرار گرفتند، حدود ۵۲ درصد تا کنون به فروش رسیده اند و حدود ۴۸ درصد نیز در لیست واگذاریها قرار دارند.
پوری حسینی افزود: بر این اساس میتوان گفت تا به امروز نیمی از راه واگذاریها پیموده شده و نیم دیگر آن باقی مانده است.
رئیس کل سازمان خصوصیسازی افزود: در این راستا در ارزیابی که انجام دادیم مشخص شد آن بخش از سهام دولت که تا کنون واگذار شده بیشتر مربوط به سهام خرد و مدیریتی شرکتها بوده است و در حال حاضر شرکتهایی که در لیست واگذاریها هستند بیشتر آنها دارای سهام کنترلی هستند. ضمن این که از زمان آغاز به کار دولت یازدهم تاکنون بیش از دو برابر، دوره دوازده ساله قبل از شروع دولت یازدهم سهام کنترلی فروخته شده است.
وی گفت: میزان سهام کنترلی به گونهای است که میتوان با در اختیار داشتن آن، اعضای هیات مدیره و مدیرعامل یک شرکت را تعیین کرد.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی درخصوص دلایل مقاومتها برابر خصوصیسازی گفت: ترس از دست دادن منافع یکی از دلایل اصلی ایجاد مقاومت در برابر خصوصیسازی توسط مدیران دولتی است.
رئیس کل سازمان خصوصیسازی تاکید کرد: به شدت از عملکرد دولتهای یازدهم و دوازدهم در راستای اجرای خصوصیسازی و واگذاری سهام دولتی میکنم و امیدواریم باقی مانده راه واگذاریها را نیز با همکاری و یاری همه سازمانها و نهادها با موفقیت بیشتری به پیش ببریم.
به استناد گفته رئیس سازمان خصوصیسازی مبنی بر اینکه ۴۸ درصد شرکتهای باقیمانده دولتی در لیست واگذاری قرار دارند، میتوان گفت از مجموع ۱۳۳۰شرکتی که در لیست واگذاری قرار داشت، ۶۳۸ شرکت در لیست واگذاری قرار دارند.
منبع: سازمان خصوصیسازی
نظرات