تکلیف مجوز کاریابیهای الکترونیکی روشن شد
دفتر هدایت نیروی کار و کاریابیهای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی دستورالعمل نحوه صدور مجوز و فعالیت کاریابی الکترونیکی را برای اجرا به ادارات کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استانها ابلاغ کرد.
این دستورالعمل که بر اساس ماده 23 آئین نامه اجرایی کاریابیهای غیردولتی (ایجاد بانک اطلاعاتی از کارجویان و کارفرمایان) تهیه شده، در هیات موضوع ماده 7 آیین نامه مذکور به تصویب رسیده است.
به گزارش تجارتنیوز ، هدف از تدوین این دستورالعمل، ایجاد بستر حمایتی جهت شکلگیری و گسترش کاریابی الکترونیکی است که از طریق روشهای دیجیتال یا نرمافزاری مانند استفاده از سایتها، اپلیکیشنهای تلفن همراه، وب سایت های اینترنتی دسته بندی کننده رزومه ها و فرصتهای شغلی و یا سایر سرویسهای دیجیتالی مانند شبکههای اجتماعی با ایجاد حلقه اتصال بین کارجویان و کارفرمایان فرآیند استخدام را تسهیل میکند.
بر اساس این دستورالعمل، کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی متقاضی فعالیت کاریابی الکترونیکی لازم است ابتدا درخواست خود را به اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مربوطه ارائه نمایند و در صورت احراز شرایط مندرج در این دستورالعمل توسط هیات استانی، مجوز کاریابی الکترونیکی توسط اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مربوطه صادر خواهد شد.
این دستور برای تمام کاریابی های الکترونیکی، سایتها، اپلیکیشنهای استخدامی، کریر سرویسها، جاب سایتها و دارندگان بانکهای اطلاعاتی و کانالهای شبکههای اجتماعی مرتبط باحوزه کاریابی، استخدام و اشتغال لازم الاجرا است.
بر این اساس کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی متقاضی فعالیت کاریابی الکترونیکی لازم است ابتدا درخواست خود را به اداره کل تعاون،کار و رفاه اجتماعی استان مربوطه ارائه کنند.در صورت احراز شرایط مندرج در این دستورالعمل توسط هیات استانی، مجوز کاریابی الکترونیکی توسط اداره کل تعاون،کار و رفاه اجتماعی استان مربوطه صادر خواهد شد.
در بخش شرایط کسب مجوز کاریابی الکترونیکی، داشتن تابعیت جمهوری اسلامی ایران و تدین به دین اسلام یا یکی از اقلیتهای دینی شناخته شده در قانون اساسی، داشتن حداقل سن 24 (سال تمام، نداشتن سابقه کیفری مؤثر به تأیید مراجع ذیصلاح، دارابودن مدرک تحصیلی حداقل کارشناسی ترجیحا در یکی از رشتههای IT، دارابودن کارت پایان خدمت یا معافیت دایم (برای آقایان) درج شده است.
بر این اساس اشخاص حقوقی متقاضی فعالیت در چهارچوب این آییننامه باید موضوع فعالیت را در اساسنامه خود ثبت کنند. اعطای مجوز منوط به پیاده سازی و ارائه محصول نرم افزاری است.
همچنین در این دستورالعمل قید شده است که متقاضی کاریابی الکترونیکی موظف است مکانی را با حداقل متراژ 10 متر مربع به عنوان محل دفتر کاریابی الکترونیکی به اداره کل تعاون،کار و رفاه اجتماعی استان معرفی کند اما بر اساس تبصره این بند، اخذ مجوز کاریابی الکترونیکی مستلزم تاسیس دفتر کاریابی و مشاوه شغلی به صورت فیزیکی نیست.
همچنین متقاضیان کاریابی الکترونیکی ملزم میباشند با اخذ معرفی نامه از اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان محل فعالیت، نسبت به تکمیل فرم ثبت نام در طرح ساماندهی سایتهای ایرانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اقدام کنند.
اشخاص حقوقی متقاضی کاریابی الکترونیکی موظفند فرد واجد شرایط عمومی متقاضیان ایجاد کاریابی الکترونیکی را به عنوان مدیر فنی معرفی کنند و متقاضیان کاریابی الکترونیکی ملزم به اخذ نماد اعتماد الکترونیک از سوی مراجع ذیربط هستند.
بر مبنای مقررات نحوه فعالیت در این دستورالعمل متقاضیان کاریابی الکترونیکی پس از اخذ مجوز میتوانند با راه اندازی سیستم نرمافزاری مورد نظر خود، بدون محدودیت جغرافیایی در داخل کشور فعالیت کنند.
کاریابی الکترونیکی می بایست با درج و انتشار محتوا در سامانه یا نرمافزار خود حلقه اتصال بین فرصت شغلی و متقاضی جویای کار ایجاد کند و کاریابی الکترونیکی میبایست حداقل فیلدهای اطلاعاتی مربوط به سوابق و مهارتهای کارجو را در اختیار کارفرمایان قرار دهد.
در همین حال کاریابی الکترونیکی میتواند مدل درآمد زایی کسب و کار خود را با توجه به شرایط بازار انتخاب کند. بر این اساس در صورتی که مدل درآمد زایی ایجاب نماید که از کارجو بابت خدمات کاریابی هزینهای دریافت شود، این هزینه نباید بیشتر از حقالزحمه مقرر در تعرفه ابلاغی که سالانه از سوی هیات مرکزی موضوع ماده (7 (آیین نامه اجرایی کاریابی ها و توسط دفتر هدایت نیروی کار و کاریابیها تعیین میشود، باشد.
همچنین کاریابی الکترونیکی موظف است آمار و اطلاعات مربوط به جویندگان کار، فرصتهای شغلی و به کارگمارده شدگان را در سامانه مربوط به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ثبت نماید.
منبع: فارس
نظرات