فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۳۱۷۱۳۷

بخش خصوصی افغانستان آماده سرمایه‌گذاری در چابهار است

بخش خصوصی افغانستان آماده سرمایه‌گذاری در چابهار است

معاون وزیر حمل و نقل افغانستان معتقد است با توجه به اظهارات مثبت نمایندگان ایران درباره وجود ظرفیت کافی صادرات کالا از افغانستان به وسیله بندر چابهار، می توان با سرمایه‌گذاری در این بندر توسعه را به حدی رساند که دیگر نیاز به پیدا کردن جایگزین برای چابهار وجود نداشته باشد.

امام الدین وریماچ تاکید کرد: بندر چابهار یک مسیر کوتاه برای افغانستان در رسیدن به بازارهای منطقه‌ای و جهانی به شمار می‌رود و از این رو این بندر از نظر اقتصادی برای ما اهمیت بسیاری دارد. ما معتقدیم که راه و مسیر چابهار نباید یک طرفه باشد و از این رو می‌توان از این بندر مهم به عنوان ظرفیتی استفاده کرد که هم بتوان از طریق آن صادرات داشت و هم واردات.

به گزارش تجارت‌نیوز،وریماچ درباره ظرفیت‌های صادراتی افغانستان که می‌تواند از طریق بندر چابهار به کشورهای منطقه ارسال شود، توضیح داد: افغانستان صرف نظر از صادرات مواد معدنی که در آن به طور جدی فعال است، در صادرات میوه تازه و میوه خشک و بازارهایی مانند قالی نیز فعالیت زیادی دارد. تولیدکننده‌های افغانستانی فعال در این بخش بسیار علاقه‌مند هستند که از ظرفیت‌های موجود در چابهار برای انتقال کالاهایشان استفاده کنند.

معاون وزیر حمل و نقل افغانستان اضافه کرد: بخش خصوصی افغانستان تقاضا داشت که برای فراهم آوردن مقدمات لازم برای صادرات کالا از طریق چابهار مذاکرات با مقامات ایرانی آغاز شود که خوشبختانه مقامات ایرانی اعلام کردند که ظرفیت لازم در چابهار برای دو طرفه شدن مسیر وجود دارد و قطعا ما به دنبال استفاده از این ظرفیت خواهیم بود.

وریماچ با اشاره به موقعیت خاص افغانستان از نظر جغرافیایی، اظهار کرد: کشور ما ارتباط مستقیم با دریا ندارد اما با این وجود همواره در عرصه‌های مختلف اقتصادی چه صادرات و چه واردات فعالیت داشته‌ایم. کشورهای آسیای میانه امروز بیشترین و مهم‌ترین مسیر برای ما به شمار می‌روند. ما برای صادرات میوه‌های تازه خود از مسیرهای هوایی نیز استفاده می‌کنیم اما در مجموع ظرفیت چابهار برای دولت کابل اهمیت بالایی دارد و در صورت وجود زیرساخت‌ها و ظرفیت‌های لازم قطعا نیاز به بازاریابی و به وجود آوردن ظرفیت‌هایی که در این عرصه فعالیت‌های اقتصادی افغانستان را گسترش دهند اهمیت بالایی خواهد داشت.

وی با بیان اینکه بخش خصوصی افغانستان بسیار به حضور در چابهار و سرمایه‌گذاری در چابهار اهمیت می‌دهد، گفت: سرمایه گذاران ما به طور خاص به ورود و سرمایه گذاری در دو بخش کشتیرانی و شرکت های ترانزیتی علاقه بسیار زیادی دارند. زیرا معتقدند با ظرفیتی که ایران ایجاد کرده و بستری که در چابهار فراهم است می‌توان بخش زیادی از تقاضاهای صادراتی و وارداتی را پاسخ داد.

معاون وزیر حمل و نقل افغانستان خاطرنشان کرد: ما تلاش کردیم که با دیدگاه‌های سنتی در تجارت خداحافظی کنیم و با ایجاد زیرساخت‌ها و امکانات گسترده مورد نیاز در چابهار، در آینده دیگر نیاز به ایجاد راه و ظرفیت بدیل در منطقه وجود نداشته باشد.

بنابرگزارش،چند ماه پس از امضا توافق نامه ایجاد دالان مشترک اقتصادی چابهار، چند روز قبل مقاماتی از ایران، هندوستان و افغانستان گردهم آمدند تا درباره چگونگی اجرای این برنامه‌های کلان مذاکره کنند.

در این نشست طرف ایرانی از طرفیت‌های گسترده برای افزایش ظرفیت چابهار گفت، هند نیز اعلام کرد که به توسعه بندر چابهار به شکل جدی پایبند است.

منبع:ایسنا

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.