فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۳۶۸۵۹۲

روحانی مطرح کرد:

ایران آماده تامین نیازهای نفت و گاز پاکستان است / تشکیل کمیته تهاتر برای تقویت مبادلات ایران و پاکستان

ایران آماده تامین نیازهای نفت و گاز پاکستان است / تشکیل کمیته تهاتر برای تقویت مبادلات ایران و پاکستان

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه گام جدیدی در روابط دو کشور برداشته شده است، اظهار کرد: تهران و اسلام آباد مصمم به توسعه همکاری‌های همه جانبه خود بدون اثرپذیری از کشور ثالت هستند.

به گزارش تجارت‌نیو ز به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حسن روحانی رییس‌جمهور امروز دوشنبه در نشست مطبوعاتی با نخست وزیر پاکستان پس از برگزاری مذاکرات مشترک هیات‌های عالیرتبه و امضای یک سند همکاری میان دو کشور صحبت کرد.

*ایران و پاکستان برای مبارزه با تروریسم در مرزهای خود نیروی واکنش سریع مشترک تشکیل می‌دهند.

*متأسفانه در ماه‌های اخیر شاهد تنش‌هایی توسط تروریست‌هایی که سبوعانه عمل می‌کردند، بودیم، خوشحالیم که طرف پاکستانی همه گروهک‌هایی را که در این منطقه فعالیت غیرانسانی دارند، تروریستی اعلام و با آنان برخورد قاطع می‌کند.

*با توجه به ارتقاء همکاری‌های امنیتی بین نیروهای مردمی و اطلاعاتی دو کشور، یک نیروی واکنش سریع مشترک در مرزهای ایران و پاکستان برای مبارزه با تروریسم تشکیل خواهد شد.

*ظرفیت‌های خوبی در زمینه روابط اقتصادی- تجاری بین دو کشور وجود دارد، دو طرف توافق دارند که روابط تجاری توسعه یابد و جمهوری اسلامی ایران آماده است نیازمندی پاکستان در زمینه نفت و گاز را تأمین کند و همچنین اقدامات لازم برای اتصال لوله گاز به این کشور را انجام دهد.

*آماده‌ایم تا صادرات برق از ایران به پاکستان به 10 برابر افزایش یابد.

*برای توسعه روابط تجاری کمیته تهاتر بین دو طرف تشکیل خواهد شد تا صادرات و واردات تهاتر و در یک حساب تسویه شود، علاقه داریم تا بنادر چابهار و گوآدر روابط بیشتری داشته باشند و ارتباط بین این دو بندر با اتصال راه‌آهن گسترش یابد.

*مسایل مهم منطقه‌ای، ضرورت همکاری بیشتر بین ایران و پاکستان برای ایجاد صلح و ثبات در افغانستان و همچنین اقدامات نادرست آمریکا در منطقه، بویژه به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی و اشغال جولان توسط این دولت نامشروع و همچنین توهین به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مورد بحث و مذاکره قرار گرفت.

*ایران، پاکستان و ترکیه بنیانگذار اکو بودند و همواره در گذشته روابط خوبی داشتند، امروز علاقه‌مند به توسعه روابط بین سه کشور هستیم و امیدواریم راه‌آهن استانبول به اسلام‌آباد فعال‌تر شود تا از این طریق اروپا به پاکستان و چین متصل گردد.

*بسیار خوشحالم که اراده پاکستان بر این است که این کشور در هیچ ائتلاف جنگی شرکت نکند و نخواهد کرد و دو کشور به دنبال صلح و امنیت منطقه هستند.

*مطمئنم که سفر نخست وزیر پاکستان به ایران نقطه عطفی در توسعه روابط دو کشور است.

نباید اجازه دهیم که شبه نظامیان از خاک دو کشور برای اقدامات تروریستی استفاده کنند

عمران خان نخست وزیر پاکستان نیز در این نشست مطالبی بیان کرد که در ادامه می‌خوانید.

*با بیان اینکه با پیروزی انقلاب اسلامی در ایران شکاف عمیق و شکاف طبقاتی بین فقرا و ثروتمندان از بین رفته است، پاکستان نیز به دنبال چنین الگویی از انقلاب اسلامی ایران است.

* اگر مسأله تروریسم بین دو کشور وجود نداشت اختلافات افزایش نمی‌یافت، نباید اجازه دهیم که شبه نظامیان از خاک دو کشور برای اقدامات تروریستی استفاده کنند.

*جمهوری اسلامی ایران نیز همانند پاکستان برای سالیان دراز از مسأله تروریسم و خونریزی رنج برده است، نیازمند همکاری‌های بیشتر برای مقابله با اعمال تروریستی و خشونت‌آمیز هستیم.

*صلح و ثبات و امنیت در افغانستان ضروری است، آماده همکاری برای ایجاد صلح و امنیت در افغانستان هستیم و قطعاً راه‌حل برون رفت مشکلات این کشور از طریق مسایل سیاسی خواهد بود و صلح و امنیت در افغانستان برای جمهوری اسلامی ایران و پاکستان مفید و حائز اهمیت است.

*اقدامات رژیم صهیونیستی در اشغال جولان و تغییر پایتخت به قدس را خلاف قوانین بین‌المللی است، این اقدامات ناقض حقوق اساسی و انسانی فلسطینیان است و همین وضعیت نیز در کشمیر وجود دارد که مردم این سرزمین نیز که به دنبال به رسمیت شناختن حق سرنوشت خود هستند سرکوب می شوند و ما مطئنیم مسأله کشمیر نه از طریق نظامی بلکه گفتگوهای سیاسی قابل حل است.

*ارتقاء همکاری‌های بین دو کشور در زمینه‌های مختلف بویژه تجاری، اقتصادی، بهداشت و انرژی مهم است، دولت جمهوری اسلامی ایران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی پیشرفت‌های قابل توجهی در بخش مراقبت‌های اولیه بهداشتی داشته است که امیدواریم بتوانیم از این تجارب ایران استفاده ببریم.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.