روحانی مطرح کرد:
با صرفهجویی مردم بنزین را صادر میکنیم / سال ۹۲ مردم نگذاشتند قیمت ارز بالا رود
رئیس جمهور با بیان اینکه در تولید بنزین به خودکفایی رسیدهایم و با صرفهجویی مردم تبدیل به صادرکننده این محصول خواهیم شد، گفت: در ابتدای دولت یازدهم ماهی 700 میلیون دلار آزاد میشد و بانک مرکزی به دنبال آن بود که قیمت ارز بالا رود، اما جامعه نرخ ارز را پایین میآورد.
به گزارش تجارتنیوز به نقل از پایگاه اطلاعرسانی ریاست جمهوری، حسن روحانی امروز شنبه در مراسم بزرگذاشت مقام معلم و نکوداشت یکصد سال تربیت معلم در ایران سخنرانی کرد. صحبتهای وی را در ادامه میخوانید.
*در دولت دوازدهم بالاترین زلزله تاریخ ایران و بزرگترین سیل تاریخ کشور به وقوع پیوست، زلزله کرمانشاه و سیل اخیر در مناطق مختلف کشور، در صد سال گذشته بیسابقه بوده است به طوری که در این سیل، 28 استان کشور، درگیر سیل شدند به گونهای که نمیدانستیم باید با کدام استاندار تماس گرفته و در خصوص مشکلات با او صحبت کنیم و روزهایی بود که از ظهر تا نیمه شب به طور مداوم با استانداران تماس گرفته و صحبت میکردم.
*معنای نخست تحریمها این بود که کشورهای قلدر جهان اینگونه در اذهان جامعه بشری تبلیغ کردند که ایران کشوری خطرناک و دنبال ساخت بمب اتمی است و پس از دستیابی به این بمب برخی کشورها را با خاک یکسان خواهد کرد و باید مراقب ایران باشیم.
*این موضوع از ایرانهراسی و انقلابهراسی نشأت میگرفت که ایران مجموعهای خطرناک برای جامعه جهانی است، ادامه داد: سپس پرونده هستهای ایران به شورای امنیت رفت و بدترین قطعنامه این شورا علیه ایران تصویب شد و تا مرز جنگ پیش رفتیم.
*از ابتدای دولت یازدهم سخن ما با مردم این بود که امکان دارد هم فناوری اتمی داشته باشیم و هم دنیا به ما اعتماد کند که برای آنها خطر نیستیم، ما با این شعار که سانتریفیوژ باید بچرخد و اقتصاد نیز بچرخد پا به عرصه انتخابات گذاشتیم و یکی از دلایل رأی مردم این بود که ان شاء الله این دولت میتواند با زبان دیپلماتیک، منطق و استدلال دنیا را از این تصمیم غلط بازگرداند و شرایط را عادی نماید.
*در صد روز ابتدایی دولت یازدهم توانستیم توافق موقت معروف به ژنو را امضاء نماییم و بخشی از پولهای بلوکه شده آزاد شد، ماهی 700 میلیون دلار آزاد میشد و بانک مرکزی به دنبال آن بود که قیمت ارز بالا رود، اما جامعه نرخ ارز را پایین میآورد و رئیس بانک مرکزی ناتوان از این مهم بود و در آن دوران امید و دلار وارد کشور میشد و همه منابع آزاد میگشت.
*امضاء توافق دائم با 6 قدرت جهانی در سال 93 انجام شد و رژیم صهیونیستی و عربستان در آن سال تلاش میکردند تا توافق دائم را به عقب بیندازند و تقریباً تا 7 ماه رسیدن به این توافق عقب افتاد و وارد مرحله و بحثهای پیچیدهای تا زمان رسیدن به توافق هستهای در رمضان سال 94 شدیم.
*مخالفین و تندروهای آمریکایی و همچنین رژیم صهیونیستی و عربستان اجازه نمیدادند این توافق اجرایی شود، اما با وجود مشکلات فراوان در 26 دیماه 94 توافق هستهای با 6 کشور دنیا اجرایی شد، بسیاری میگفتند که این توافق تضمینی ندارد و ما اعلام کردیم با بردن این توافق هستهای به شورای امنیت سازمان ملل، آن را به صورت یک قطعنامه الزامی میکنیم تا جایی که برخی در داخل به ما میگفتند شما نسبت به کشورهای غربی ساده عمل میکنید.
*اما 5 روز بعد در شورای امنیت سازمان ملل با یک قطعنامه توافق هستهای را الزامی کردیم و این بدان معنا بود که همه دنیا امضاء کردهاند و وقتی برخی افراد غیردقیق اینگونه میگفتند که دولت تضمینهای لازم را نگرفته است، ما بزرگترین تضمینها را گرفتیم و جامعه جهانی تأیید کرد.
*بعد از عملیاتی شدن توافق هستهای، تحولاتی در کشور ایجاد شد و فروش نفت یک میلیون بشکه در روز اضافه شد و توانستیم بازار نفت را تسخیر کنیم، شرکتهای خارجی برای حضور در ایران به کشور هجوم میآوردند تا جایی که در هتلها جا برای اقامت آنها نبود و همه صف بسته بودند و در حدود 100 میلیارد دلار اعتبار را بانکها و شرکتهای بزرگ جهان نسبت به ایران تعهد کردند که این مقدار میتوانست تولید و توسعه کشور را متحول نماید.
*پس از این امر تندروهای آمریکایی، عربستان و رژیم صهیونیستی با عصبانیت شروع به اقداماتی علیه توافق هستهای کردند و به آمریکا اینگونه میگفتند که چه بلایی بر سر شما آمده است، آنها اینگونه القاء میکردند که برنامه هستهای در نطنز و فردو و همچنین کار سانتریفیوژها و تحقیق و توسعه هستهای ادامه دارد و میگفتند آمریکا بدترین توافق هستهای را با جمهوری اسلامی ایران امضاء کرده است.
*این جماعتی که الان در آمریکا بر سر کار هستند با پول تبلیغات و انتخاباتی تندروهای نژادپرستها، صهیونیستها و عربستان اقدامات خود را انجام میدهند، پس از پیروزی در انتخابات اعلام کردند که از این توافق خارج میشوند چرا که دارای 3 نقص است، اولاً برنامه موشکی ایران آزاد شده است، ثانیا طی چند سال فعالیت هستهای ایران به طور کامل آزاد میشود و در نهایت اینکه فعالیتهای منطقهای ایران در این توافق هستهای بحث نشده است!
*آمریکاییها برای خروج اروپا و چین و روسیه تا 6 ماه مشغول فعالیت و رایزنی بودند، اما در نهایت به تنهایی از برجام خارج شدند، آنها مجبور شدند تحریمهای یکجانبه علیه جمهوری اسلامی ایران وضع کنند اما دولتهای جهان با آمریکا همراهی نکردند ولی متأسفانه شرکتهای خارجی در برابر آمریکا به دلیل منافع و شراکت با این کشور تسلیم شدند و این شرایط در کشور تحمیل شد.
*ما امروز با دولتی در آمریکا روبرو هستیم که عهد خود را زیر پا میگذارد و برخلاف همه مقررات بینالمللی به شرکتها و بانکهای جهان فشار میآورد که نفت را نخرند و خریداران نفت را تهدید میکند، هدف نهایی آمریکا این است که جمهوری اسلامی ایران با عظمت، مستقل و تأثیرگذار در منطقه و جهان نباشد و چنین ایرانی برای آمریکا غیرقابل تحمل است و آنها به دنبال ایرانی شبیه 40 سال قبل هستند و حاضر به کمک به ایران به شرط تسلیم کشورمان هستند.
*اساس انقلاب اسلامی، استقلال بود و کشور نه با فشار خارجی بلکه با رأی مردم و انتخابات اداره می شود، آمریکا برای رسیدن به اهداف نامشروع خود میخواهد از میزان ارز ما بکاهد و برای رسیدن به این مهم باید نیاز به ارز کاهش یابد و در غیراین صورت بر نرخ آن افزوده خواهد شد. همچنین آمریکاییها به دنبال این هستند که تعاملات ارزی ما را دچار مشکل کنند که این نرخ ارز در سایر اقلام نیز تأثیرگذار است و ما باید درآمد ارزی خود را اضافه کنیم و در عین حال مخارج ارزی را کاهش دهیم.
*عدم واردات گندم به معنای کاهش هزینههای ارزی است، در حال حاضر برای 4 سال است که در گندم خودکفا شدهایم، این در حالی است که پیشتر در مقطعی 6 میلیون تن گندم وارد میکردیم.
*واردات 12 میلیون لیتر گازوئیل و 6 میلیون لیتر بنزین در مقطعی در کشور انجام گرفت و امروز در گازوئیل به جمع صادرکنندگان پیوسته ایم و در تولید بنزین به خودکفایی رسیدهایم و با صرفهجویی مردم تبدیل به صادرکننده این محصول نیز خواهیم شد و این به معنای صرفهجویی در ارز است.
*از سوی دیگر باید درآمد ارزی افزایش یابد و در سال گذشته نزدیک به 43 میلیون دلار درآمد ارزی غیرنفتی و تقریباً شبیه به همین مقدار درآمد ارزی نفتی داشتیم، آنها به دنبال پایین آمدن این دو نرخ هستند و باید با فروش نفت و افزایش تولیدات و صادرات در برابر توطئههای آمریکا برای جلوگیری از فروش نفت بایستیم.
*آمریکا برای زمین زدن جمهوری اسلامی ایران به دنبال اختلافافکنی و چنددستگی در کشور است تا با هم بجنگیم و علیه هم پروندهسازی نماییم، الان مقداری وضع در این حوزه در کشور بهتر شده اما تا نقطه مطلوب فاصله داریم و متأسفانه برخی باور ندارند که ما در جنگ سیاسی، اقتصادی و روانی با آمریکا هستیم و همه باید به این باور برسیم.
*شما معلمان و استادان وظیفه بزرگی در این موضوع بر دوش دارید و البته شما نیز بر سر ما منت دارید و فحاشیهای داخلی نباید خریدار داشته باشد و آمریکاییها باید بدانند که از این طریق نمیتوانند به ما آسیبی برسانند.
*راهی جز امید به آینده و اتحاد نداریم، جنگ امروز با آمریکا جنگ در امید است که میخواهند امید ما را بشکنند و ما باید امید آنها را بشکنیم. آنها میخواهند امید را از ما بگیرند و ما باید با این حربه آمریکاییها مقابله کنیم و من از آینده نظام، کشور و جوانان کاملاً مطمئن هستم.
*اگر آموزش و پرورش، تولید، مهارت، وحدت و امید را در جامعه بالا ببرد، قطعاً پیروز هستیم و البته در هر جنگی زحمت، زخمی و شهید وجود دارد؛ ما آغازگر جنگ نبودیم، اما ایستادگی میکنیم و مطمئن هستیم در جنگ امید، پیروز میدان هستیم.
در این مراسم با حضور رئیس جمهور از 6 عنوان کتاب با موضوع «تاریخچه ایجاد مراکز تربیت معلم به روایت اسناد و مدارک» رونمایی شد.
نظرات