نوبخت:
بودجه سالهای ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ بدون نفت / دو میلیون فرصت شغلی تا سال ۱۴۰۰ ایجاد میشود
رئیس سازمان برنامه بودجه کشور با بیان اینکه در مجموع دو میلیون فرصت شغلی تا سال ۱۴۰۰ ایجاد میشود، گفت: پانزدهم آذر هم لایحه بودجه سالهای ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ كه منابع فروش نفت در بخش جاری آن دیده نشده است.
به گزارش تجارتنیوز به نقل از مركز اطلاعرسانی، روابطعمومی و امور بینالملل سازمان برنامه و بودجه كشور، چهاردهمین جلسه ستاد تهیه و تدوین لایحه بودجه سال ۱۳۹۹ كل كشور، به ریاست محمدباقر نوبخت معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه كشور و با حضور معاونان و مدیران و نیز روسای برخی از سازمانهای مدیریت و برنامهریزی استانها در محل سازمان مذكور برگزار شد.
محمدباقر نوبخت معاون رئیسجمهور و رئیس این سازمان در جلسه مذكور اظهارکرد: در برنامه اصلاح ساختار بودجه، از دیدگاههای مجامع دانشگاهی و مجموعه علمی كشور استفاده كردیم تا آنچه به تأیید میرسد و نهایی میشود، برگرفته از دیدگاههای كارشناسی و متقن باشد.
وی افزود: در نهایت، این دیدگاهها و جمعبندیهای انجام شده در شورای عالی هماهنگی اقتصادی كشور به تأیید خواهد رسید و ما بر همان اساس، اصلاح ساختار بودجه را به پیش خواهیم برد.
نوبخت تصریح كرد: در بودجه سال ۱۳۹۹ كل كشور در كنار استفاده از ظرفیت مالیاتی كشور، باید در اندیشه خلق منابع جدید مالیاتی نیز باشیم تا هم در بخش درآمدهای پایدار منابع جدید را تعریف كنیم و هم از ظرفیت یارانههای پنهان استفاده بهینه داشته باشیم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه كشور در ادامه سخنان خود اظهار کرد: مهمترین بخش اصلاح ساختار بودجه، بخش اصلاح هزینهها و انجام هزینهكرد كارآ است كه شامل اصلاح خود بودجه هم خواهد بود.
وی از احساس مسئولیت همكاران مجموعه سازمان برنامه و بودجه كشور، سازمانهای وابسته و نیز سازمانهای مدیریت و برنامهریزی استانها هم قدردانی كرد.
برپایه این گزارش، در این جلسه حمید پوراصغری معاون امور علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه كشور گزارشی در مورد فعالیتهای كمیته بازبینی هزینهها ارایه كرد و گفت: در این كمیته بر اصلاح ساختار اداری كشور، بر فراگیری فنآوری اطلاعات و ساماندهی سامانههای خدمترسانی به مردم و اربابرجوع در دستگاههای اجرایی كشور در روند انجام امور تصریح شده است.
در این جلسه مژگان خانلو رئیس امور پایش تعهدات دولت و تجهیز منابع سازمان برنامه و بودجه كشور هم گزارش كاملی از روند تدوین عملكرد شركتهای دولتی و بودجه آنها ارایه كرد و اعلام نمود كه سازمان مذكور در موعد مقرر قانونی، گزارش عملكرد و بودجه شركتها را تقدیم خواهد كرد.
گزارش مذكور حاكی است كه در این جلسه، تعدادی از معاونان و مدیران سازمان، دیدگاههای كارشناسی خود را ارایه كردند.
لایحه دوسالانه بودجه ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ پانزدهم آذرماه، به مجلس ارسال میشود
در سازمان برنامه و بودجه كمیتههایی تشكیل شد و دفاتر این سازمان در دستگاهها مامور شدند تا خدماتی را كه از سوی دولت به جامعه ارائه میشود، بازبینی كنند كه آیا میشود خدماتی كه ارائه میشود از سوی دولت پرداخت نشود و یا اینكه خدماتی را كه دولت پرداخت نمیكند، دولت پرداخت كند، موارد این چنینی بررسی شد و كمیتهها گزارشی تهیه كردند و پیشنهادهایی دادند كه میشود در دستگاههای موجود و نظامهای اداری اصلاحاتی ایجاد كرد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه كشور در چهاردهمین جلسه ستاد تهیه و تدوین لایحه بودجه سال ۱۳۹۹ كل كشورگفت: آنچه كه كمیتهها ارائه كردند صرفا كار كارشناسی و پیشنهاد تخصصی است و گزارشهای تهیه شده نهایی نیست و پیشنهاد میشود بر روی این گزارش ها مقدماتی و غیر قابل استناد قید شود.
وی افزود: با دستگاهها رایزنی میكنیم زیرا باید نظر كارشناسی دستگاههای ذیربطی را كه قرار است اصلاحاتی صورت گیرد، مد نظر قرار دهیم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه كشور گقت: پانزدهم آذر، لایحه دوسالانه بودجه مربوط به سالهای ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ به مجلس ارسال میشود كه در این لایحه، ریالی از منابع فروش نفت برای امور جاری، صرف نخواهد شد.
نوبخت در حاشیه چهاردهمین جلسه ستاد بودجه افزود: دو دستور كار در جلسه ستاد بودجه وجود داشت؛ ابتدا بودجه شركتها كه تا پانزدهم آبان باید گزارش آن به مجلس ارسال شود در چهار محور، ارزیابی عملكرد گذشته شركت ها، وضعیت جاری، پیشنهادی برای بودجه آینده و ارزیابی آثار بودجه در شاخصهای كلان مورد بررسی قرار گرفت و ایرادات بودجه ۳۸۳ شركت با رسیدگی دقیق برطرف و گزارش مربوطه آماده ارسال به مجلس شد.
وی افزود : دستور كار دیگر این ستاد، بررسی گزارش كمیته بازبینی هزینهها بود چرا كه برای اصلاح ساختار بودجه، باید در هزینهها اصلاحات انجام شود و همچنین، چون منابع نفتی از بودجه جاری جدا میشود باید منابع جدیدی جایگزین مشخص شود.
نوبخت تاكید كرد: برای اصلاح هزینههای دستگاهها، باید وضع موجود دستگاههای اجرائی از نظر ردیف ها، برنامهها و تعدد سازمانها مورد بازبینی قرار گیرد و البته نظرات كارشناسی كه در این خصوص مطرح شده است تا كنون نهایی نشده است و باید پس از طی مراحل دقیق كارشناسی و ستادی، به دولت و سپس به مجلس برای نهایی شدن ارسال و تبدیل به قانون شود.
رئیس سازمان برنامه و بودجه كشور با اشاره به برخی نگرانیهایی كه اصلاح هزینهها در دستگاهها ایجاد كرده است ،گفت: با خبر شدیم برخی دستگاهها تلقی كرده اند كه پیشنهادات قطعی شده است و نگرانیهایی دارند، اما هنوز در این خصوص هیچ چیز قطعی نشده است.
وی افزود: به همه مسئولان دستگاههای اجرائی، مخصوصا سرای قوای مقننه و قضاییه اظهار میدارم كه اینها پیشنهادات اولیه است و این پیشنهادات در جلساتی، تلفیق خواهد شد و از پیشنهادات دستگاهها برای تعیین شكل نهایی اصلاح دستگاهها و قوا، استفاده میشود و بدون توافق قانونی، قابلیت اجرا ندارد.
نوبخت گفت : پانزدهم آذر هم لایحه بودجه سالهای ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ كه منابع فروش نفت در بخش جاری آن دیده نشده، به همراه یك سند اجرائی كه بودجه همه دستگاهها در آن دیده شده است و همچنین یك برنامه كلی عملیاتی دوساله، به مجلس ارسال میشود.
وی تاكید كرد: در كنار این ها، سه برنامه دوساله نیز به مجلس میرود، ابتدا برنامه عمرانی به دلیل اینكه نوعی تملك داراییهای سرمایهای است اجازه داریم منابع حاصل از فروش نفت را در آن ببینیم، برنامه دیگر، اشتغال دوساله است كه در آن سالانه یك میلیون فرصت شغلی و در مجموع دو میلیون فرصت شغلی تا سال ۱۴۰۰ دیده شده است.
نوبخت ادامه داد: برنامه دیگر هم موضوع رفاهی و یارانه هاست كه همه یارانههای بودجهای و غیر بودجهای چه آشكار و پنهان، در این برنامه در نظر گرفته شده است.
وی تصریح كرد: چون در بودجه جاری، منابع حاصل از فروش نفت وجود ندارد، نگاه جامعه جهانی به ایران بدین گونه است كه اقتصاد ایران غیر نفتی است و بدون نفت اداره میشود و این از بركات تحریمهای ظالمانهای است كه علیه ملت ایران توسط بدخواهان اعمال شده است.
نظرات