خبر فوری:

فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۴۵۴۵۷۰

روحانی:

بسته‌های حمایتی تا پایان سال ادامه دارد / دوره اپیدمی کرونا طولانی خواهد بود

بسته‌های حمایتی تا پایان سال ادامه دارد / دوره اپیدمی کرونا طولانی خواهد بود

رئیس جمهور با بیان دوره اپیدمی کرونا طولانی خواهد بود و نمی دانیم پایان آن چه تاریخی است، از تداوم ارائه بسته‌های حمایتی به اقشار نیازمند تا پایان سال خبر داد.

به گزارش تجارت‌نیوز به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حسن روحانی امروز شنبه در جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا، با بیان اینکه فعالیت بخش بهداشت و درمان در مبارزه با کرونا، بر گروه‌های آسیب پذیر متمرکز شده است، تاکید کرد: دوره اپیدمی کرونا طولانی خواهد بود و نمی‌دانیم پایان آن چه تاریخی است و در چنین فضایی باید دستورالعمل‌های بهداشتی با دقت مراعات شوند.

متن سخنان روحانی به این شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

امروز در جلسه هم مباحث موردی مطرح و تصمیم‌گیری شد که در پایان موارد را عرض می‌کنم و هم نسبت به کلیت مسأله بحث‌های خوبی مطرح شد.

اولاً در زمینه آمادگی وزارت بهداشت و درمان گزارشی داده شد که ۱۲۰۰ مرکز در سراسر کشور آماده هستند برای همه افرادی که مایلند یا لازم است نمونه‌گیری انجام شود. این ۱۲۰۰ مرکز نمونه‌گیری‌ها را انجام می‌دهند و در آزمایشگاه‌ها آزمایش و نتیجه ابلاغ می‌شود که این یک شرایط و وسیله خوبی در کشور ما است و همچنین ۱۷ هزار و ۵۰۰ خانه بهداشت در سراسر کشور آماده ارائه خدمات بهداشتی هستند که این هم یک افتخار بزرگی برای کشور ما است.

از لحاظ علمی و تحقیقی آمار و ارقام بسیار خوبی را امروز در این جلسه شاهد بودیم. هم مقالات علمی که در این زمینه نوشته می‌شود و همچنین تلاش‌های کارآزمایی‌های بالینی که در کشور ما صورت می‌گیرد و ۱۰۹۹ بیمار در این زمینه مورد تحقیق و بررسی قرار گرفته اند و گزارش های شان آماده شده است.

خوشبختانه مردم ما باید شاهد باشند که کادر درمانی ما نه تنها در مقام عمل تلاش بسیار خوبی انجام داده هم در زمینه علمی و تحقیقی، امروز در سطح دنیا در رتبه علمی در رتبه پانزدهم هستیم و در منطقه و جهان اسلام رتبه اول را دارا هستیم که این یکی از افتخارات ما است و باز در جلسه گفته شد با بررسی‌هایی که تاکنون انجام شده دو دارویی که در این بیماری تا حدی مؤثر است به دست آمده و استفاده می‌شود.

اما نکته مهم‌تری در این جلسه در رابطه با کووید ۱۹ مورد بحث قرار گرفت که مردم حتماً باید مطلع باشند و آن اینکه مردم به این نکته توجه کنند که این اپیدمی طولانی خواهد بود و یک پایان مشخص و روشنی امروز برای پایان این اپیدمی در اختیار نداریم.

تا زمانی که بتوانیم به یک واکسن مورد تأیید برسیم و همچنین این واکسن در دسترس ما قرار بگیرد، ممکن است مدتی طولانی پیش رو داشته باشیم و بنابر این در ذهن مردم این نباشد که امروز احتیاط می‌کنیم و ماسک می‌زنیم و دست‌هایمان را می‌شوییم و فاصله اجتماعی را رعایت می کنیم. ولی در ۱۵ روز دیگر، یک ماه دیگر تمام می‌شود. این تصور در کشور ما باید در شرایط فعلی حذف شود. ما به طور دقیق نمی دانیم که پایان بیماری، کی و چه زمانی است. بنابراین این دستورالعمل‌ها برای مدت طولانی باید مورد مراعات ما باشد.

یعنی شستن دست به عنوان دستور العمل، که گرچه مفید و یک کار بهداشتی و منطبق با توصیه‌های اسلام است. همچنین استفاده از ماسک در جایی که اجتماعات، جمعیت و اتوبوس است. همیشه باید مد نظر باشد و اجتماعاتی که مردم در کنار هم قرار می‌گیرند، مجالس عروسی، عزا، اجتماع بزرگ طایفه ای و دید و بازدیدها را باید برای مدتی کنار بگذاریم .

تا زمانی که بهداشت و درمان ما اعلام کند و بگوید دیگر این احتیاط‌ها نیاز نیست، بنابراین این موضوع بسیار مهم است و در همین جلسه وزیر بهداشت گزارش دادند در یک جا شاهد پیک این اپیدمی هستیم و منشأ‌ آن یک عروسی بود. یعنی جامعه، جامعه بی‌مشکلی بوده و یک عروسی واقع شده و مشکل درست کرده است.

این مشکل هم برای مردم و هم برای کادر درمانی درست می‌شود. هم خسارت برای اقتصاد و فرهنگ کشور است، آن کسی که مریض می‌شود یک کاری او به دوش دارد و یک اقدامی باید انجام دهد این یک نکته مهم، خواهش می‌کنم مردم عزیز ما به این نکته توجه کنند، آنچه مد نظر قرار می‌دهند برای آینده، هفته نباشد، آینده یک ماه هم نباشد، حداقل آینده برای چند ماه باشد.

آقای دکتر ملک‌زاده در اینجا آینده را سال مطرح کردند، ولی تخفیف‌اش می‌دهیم و این را برای آینده چند ماه ، لااقل تا پایان سال باید مراقبت کنیم تا ببینیم چه می‌شود واقعاً این ویروس هرچه جلو می‌رویم ابعادش برای ما روشن‌تر می‌شود.

روزهای اولیه یک امید کاذبی در جامعه ایجاد شده بود. در اسفند ماه بودیم و هنوز کمی هوا سرد بود امید کاذبی درست شد که عید می‌شود بعد از عید هوا گرم می‌شود وقتی هوا گرم شد از ویروس خبری نیست. دیدیم این امید، امید درستی نبود و هوا هم گرم شد و گرمای هوا هم تأثیری روی این ویروس نداشت.

مثلاً مدتی شایع شد که این ویروس به تدریج خودش ضعیف می‌شود، یعنی ماه اول، ماه دوم نیست، ماه دوم ماه سوم نیست و به تدریج این ویروس مرتب ضعیف می‌شود. در حالی که دیدیم اینچنین نیست. از لحاظ علمی هیچ‌کس به ما نمی‌گوید که این ویروس ضعیف شده است.

پس این امید کاذب است ما بر مبنای امید کاذبی که مبنای علمی ندارد و محققین و متخصصین ما آن را تأیید نمی‌کنند نمی‌توانیم به آن تکیه کنیم این مسأله یک مبنای مهمی برای ما است و این بشود مبنای فعالیت‌ها و مبنای دولت و جامعه ما باید باشد.

ما در این شرایط چاره‌ای نداریم، یعنی هیچ راه دومی در کشور نداریم. باید کار کنیم باید کارخانه‌های ما فعال باشد. باید مغازه‌های ما باز باشد. رفت و آمد در جامعه در حدی که مورد نیاز و ضرورت جامعه است باید ادامه پیدا کند و در عین حال مقابله با این ویروس هم ادامه پیدا کند، این ۲ باید با هم باشد.

نمی‌توانیم کار را تعطیل کنیم. اینکه ضدانقلاب در رسانه‌های بیگانه و در فضای مجازی مداوم تبلیغ می‌کند که باید همه کارها تعطیل شود و متأسفانه گاهی وقت‌ها بعضی از رسانه‌های داخلی ما هم وقتی مطلب ندارند حرف‌های شب قبل این رسانه‌های معاند را شب بعد تکرار می‌کنند، یک همچون شرایطی نیست.

همه باید کار و فعالیت کنیم و همه باید مراقبت کنیم. همه باید چارچوب و دستورالعمل را مورد مراعات قرار دهیم اینکه می‌بینیم مساجد باز شده و مردم هم به عبادت و دعا می‌روند و به خلوص‌شان، فاصله را هم رعایت می‌کنند. چه اشکالی دارد کار فرهنگی و عبادی‌مان را انجام دهیم اما آن فاصله‌گذاری‌ها و آن دستورالعمل‌ها را هم مورد مراعات قرار دهیم.

به نظر من دو، سه اصل است که همه باید توجه کنند یکی نظافت شخصی است، یعنی شستن دست‌ها در صدر این بهداشت فردی و نظافت شخصی است. دوم فاصله‌گذاری اجتماعی یا فیزیکی است. اگر با هم کار داریم با یک فاصله‌ای که به ما گفتند آن فاصله را باید مراعات کنیم و دیگر مثل سابق نیست که ۴ خانواده همدیگر را ببینند همه بروند کنار و بغل دست هم و چسبیده بهم، باید این فاصله را مراعات کنند. در جایی وقتی چند نفر جمع می‌شویم، ماسک را باید به عنوان دستورالعمل قرار دهیم.

تجمع را فعلا کنار بگذاریم. تجمع مثل اجتماعاتی که برای عروسی و عزاداری داشتیم. تجمعاتی که فامیلی، قبیلگی مرسوم است اینها را برای مدتی کنار بگذاریم اگر این اصول را مراعات کنیم، کسب و کار و فعالیت را هم می‌توانیم انجام و ادامه دهیم و این ضرورت برای ماست. این نکته دوم.

نکته سوم اینکه ما در فعالیت اجتماعی حتی‌الامکان باید از فضای مجازی استفاده کنیم. فضای حقیقی باید اولویت دوم بشود و اولویت اول ما باید فضای مجازی باشد، فضای مجازی برای انجام کار اداری است و باید در اختیار مردم قرار دهیم که مراجعه نکنند و بتوانند از خانه خودشان خدمت را دریافت کنند، اگر خرید و فروش است و اگر اقدامات مهم‌تر اقتصادی است. حتی‌الامکان اینها را ببریم در فضای مجازی این کار را بکنیم.

خود بخش سلامت ما هم امروز بیشترین فعالیت‌اش را در فضای مجازی انجام می‌دهد و این فضای مجازی به بخش سلامت ما به خوبی کمک کند. با این فضای مجازی می‌توانید با متخصص و پزشک ما تماس بگیرید و می‌توانید نسخه بگیرید و می‌توانیم از داروخانه دارو را دریافت کنیم.

حتی‌الامکان باید در فضای مجازی برویم. حتی در آموزش، آموزش دبستان، دبیرستان و دانشگاه است. امسال کم کم به آخر سال می‌رسیم و امتحانات است. چند ماه بعد به آغاز سال می رسیم. بخشی از آموزش‌ها باید در فضای مجازی برود و بخشی‌ هم که ضروری است با مراعات پروتکل‌ها باید برود در فضای حقیقی انجام بگیرد.

نکته دیگری که بسیار مهم است اینکه باید با اضطراب مبارزه کنیم. شایعه درست نکنیم. بی‌خودی یک چیزی را بزرگ نکنیم. بله ممکن است در یک شهری، ۲۰، ۳۰ نفر دچار مشکل شوند و به بیمارستان بروند و بیایند، مردم عزیز، ما یک سقف داریم که آن سقف باید همیشه به عنوان خطر قرمز ما باشد.

آن سقف توان کشور برای امور درمانی است، تخت ما، آی‌سی‌یو، سی‌تی‌اسکن، آزمایشگاه ما و بالاتر پزشک و پرستار ما اینها همه مجموعه. این توان را شما در نظر بگیرید به عنوان توان سلامت در جامعه باید اپیدمی همیشه زیر این توان باشد. این توان باید ۱۰۰ باشد اپیدمی باید ۵۰ الی ۸۰ باشد. نباید به ۹۰ الی ۹۵ و سر مرز برسد و نگرانی درست کند.

اینجا آن جای مهم است، اگر خدای ناکرده در کشور ما یک روزی در یک شهری، توان سلامت ما ۱۰۰ بود و اپیدمی ما شد ۹۵ ، آنجا جایی است که باید نگران شویم و بیاییم بگوییم که باید کار فوری انجام دهیم ولی اگر توان ما ۱۰۰ است و بیمار ما ۵۰ است اینجا نگرانی ندارد، کارمان را باید انجام دهیم تعداد بیمار ۵۰ است و اینجا بیمارستانی داریم که ۱۰۰ تختخواب دارد، ۵۰ نفر بیمار داریم، ۴۰ تا آی‌سی‌یو داریم ۱۰ آی‌سی‌یو اشغال است نگرانی ندارد، طبق روال پیش می‌رویم.

بنابراین بهم ریختن جامعه، پیک دوم و سوم درست شد. کجا اشتباه کردیم کجا سرعت عمل ما زیاد بوده. البته هر قدمی برمی‌داریم باید احتیاط و محاسبه کنیم این حرف درست است اما نباید مردم را مضطرب و نگران کنیم.

مردم همیشه باید احتیاط بکنند اما مردم را وادار به وسواس نکنیم. یک عده از مردم ما دچار یک مشکل دیگر شدند. از صبح که پا می‌شود دچار وسواس است مداوم دستش را می‌شوید، مداوم این را ضد عفونی می‌کند. یک چارچوبی دارد. اگر در وسواس افتادیم آن هم باز یک مشکل دیگری است. یک حد معقول صحیح باید همیشه مد نظر ما باشد.

دولت وظایفی که در این شرایط حساس دارد به خوبی آن را دنبال خواهد کرد. خدمت مردم بزرگوار و عزیز کشورمان عرض می‌کنم. البته وظایف دولت را نمی‌شود شمرد خیلی زیاد است.اگر وظایف مهم دولت را ۴ چیز در این شرایط بدانیم، یکی تأمین آنچه برای بهداشت و درمان جامعه مورد نیاز است، هر چه در این زمینه جزو وظایف دولت است باید تلاش کند.

خوشبختانه در این جلسه اعلام شد که همه نیازمندی‌هایمان در بحث ویروس کرونا در داخل تولید می‌شود هر چه نیاز داریم از جمله ونتیلاتور، تخت مجهز، سی‌تی‌اسکن، دارو، ماسک و هر چه نیاز داریم، خوشبختانه در داخل انجام می‌گیرد و تولید می‌شود و کار تحقیقاتی هم به خوبی دنبال می‌شود و انجام می‌شود.

یکی از وظایف دولت این است بخش بهداشت و درمان در این شرایط اولین وظیفه دولت است، دولت کوتاهی نکرده، دولت انبارها و ذخایر را به اندازه کافی نگه داشته ذخایر ما از وسایل مورد نیاز پر است.

دولت همه تلاش لازم را در این زمینه برای اینکه پروتکل‌ها را مراعات کند، در مرزها، با خارج، با کشورهای دیگر با داخل همه را و هر چه لازم بوده نسبت به خودش مد نظر قرار داده است.

اگر به ما گفتند که ساعات اداری باید کم شود،‌ اگر به ما گفتند صرف ناهار در ادارات فعلاً باید متوقف شود ما عمل کردیم. ساعت اداری را ۷٫۳۰ تا۱۴٫۳۰ گذاشتیم و ناهار را حذف کردیم به همین دلیلی که به ما گفته شده هم خودمان مراعات کردیم و هم امکانات را آماده کردیم این وظیفه اول و مهم دولت.

الحمدالله یک روز قطعی برق و آب و گاز نداشتیم. خدمات ضروری به طور منظم و بدون وقفه که جزو وظایف ضروری است یک روز تعطیل نشده است. اینکه شما بگویید همه سربازان و نیروهای مسلح گفتند که کووید ۱۹ است و ما رفتیم مرخصی در قرنطینه ان‌شاء الله دو ماه دیگر خدمت می‌رسیم، نه. همه سر کار بودند، تمام ساعات دستورالعمل‌ها را مراعات کردند. دوم خدمات ضروری است که الحمدالله انجام می‌دهیم.

شرایط ما هم شرایط خوبی است. یعنی هر روز یک سدی افتتاح می‌شود، یک نیروگاه برقی افتتاح می‌شود. پنج‌شنبه خدمت مردم گفتم امسال یعنی در سال ۹۹ ما ۹ سد بزرگ ملی افتتاح خواهیم کرد. ۳ تا افتتاح کردیم ۶ تا آخر سال و ۱۸ نیروگاه برق امسال افتتاح خواهیم کرد. پس شرایط ما، شرایط خوبی است طبق روال و بهتر از روال سال‌های گذشته داریم پیش می‌رویم.

سوم کالاهای ضروری است. ما کالاهای ضروری را تأمین کردیم و تا آخر سال تأمین می‌کنیم. شاید ده‌ها جلسه گذاشتیم. در اینجا تشکر می‌کنم از بانک مرکزی، وزارت صمت، وزارت خارجه، همه تلاش کردند. امروز شرایط خوبی داریم. حتماً شرایط امروز ما در کالاهای اساسی از اردیبهشت بهتر است. اردیبهشت از فروردین بهتر بود. به طور مرتب،‌شرایط ما، شرایط بهتری می‌شود.

مردم هیچ نگرانی برای کالاهای اساسی کشور نداشته باشند. همه آنچه را لازم بوده تأمین کردیم و الحمدالله در هفته‌های اخیر هم قدم‌های بسیار بهتر و خوبی برداشته شده که شرایط ما شرایط مطمئن‌تر شده است. چهارمین وظیفه دولت، بسته‌های حمایتی است یک عده مردم هستند گرفتارند در شرایط بسیار سخت هستند، بسته‌های حمایتی و کمک را چه تسهیلات بانکی بوده، چه صندوق بیکاری، چه بسته‌های معیشتی بوده که ماهانه می‌بایست پرداخت می‌کردیم هر کاری لازم بوده حمایت‌مان را انجام دادیم.

خدمت مردم عزیز عرض می‌کنم این فعالیت حمایتی ما ادامه خواهد یافت، تا پایان سال و تا هر وقتی که کووید ۱۹ روبروی ما است ما هم رویرویش ایستاده ایم و این حمایت‌ها را ان‌شاء الله انجام می‌دهیم به حول و قوه الهی.

امروز در جلسه ما یک نکته‌ای وزارت بهداشت و درمان اعلام کرد که به نظرم مهم بود و آن این بود که فعالیت بهداشت و درمان از این هفته در فاز سوم رفته و خودش را متمرکز کرده نسبت به گروه‌های آسیب‌پذیر در جامعه ما.

در جامعه ما در برابر کووید ۱۹ همه تقریبا یکسان نیستند. یکی ممکن است جوان است و بیماری زمینه‌ای ندارد بدن سالمی دارد به قول آقای ملک‌زاده چاق هم نیست به قول ایشان می‌گفت چاقی جزو مواردی است که این بیماری را مستعد و خطرناک می‌کند و وقتی اینها نیست، الحمدالله راحت‌تر می‌تواند مقابله کند، لااقل این دو گروه، دو گروهی هستند که باید بیشتر مراقب باشیم اگر می‌گوییم این فرد بیماری را منتقل نکند، عمدتاً حواس ما به این گروه هدف است می‌خواهیم این بیماری به آن فرد مسن و به آن کسی که بیماری زمینه ای دارد، نرسد. چون آنجا خطرناک می‌رسد.

ولی اگر به آنجا نرسید یک جوری می‌شود سرپایی و بستری درمان کرد و برای ما خطرناک نیست. پس چون این دو گروه برای ما بسیار اهمیت دارند، بهداشت و درمان در این فاز سوم خودش را در این گروه سوم متمرکز می کند.

یعنی این دسته‌ای که یا مسن هستند یا بیماری زمینه‌ای دارند را مورد بررسی و تست قرار می‌دهد، مراقبت می‌کند و این به نظر من کار بسیار مهم و اصلی است که در هر مرحله‌ای وزارت بهداشت و درمان قدم‌های خوبی برداشته غربالگری اول انجام داده و غربالگری دوم را شروع کرده و این هم در واقع غربالگری سوم و فاز سوم است که انجام می‌دهد که متشکریم، این کار بسیار ارزشمندی است که ان‌شاء الله انجام می‌گیرد.

امروز در جلسه‌مان چند تصمیم گرفتیم و چند تصمیم هم ماند برای هفته آینده به تصمیم نرسیدیم. آنچه که به تصمیم رسیدیم که ان‌شاء الله دوستان عزیز ما در وزارت بهداشت و درمان و وزارت کشور دنبال خواهند کرد اینکه ما اول تیرماه بتوانیم در تمام مناطق زرد، حالا مناطق سفید که نمازجمعه برپا بود و در همه مناطق مناطق زرد هم نماز جمعه ان‌شاء الله برپا و تشکیل شود که برای مردم ما مهم است.

از نظر ما مصوب است که از اول تیرماه در مناطق زرد هم بتوانند نماز جمعه را اقامه کنند.

بحث مهد کودک بود که اینجا تصویب شد با مقرراتی که هست ان‌شاء الله از هفته آینده یعنی از ۲۴ خرداد بتواند فعالیت خودش را شروع کند.

کلاس‌های قرآن بود که آن هم از ۲۴ خرداد بتوانند فعالیت خودشان را آغاز کنند. البته به همه اینها پروتکل‌های لازم ابلاغ می‌شود و باید مراعات کنند.

آموزشگاه‌هایی است. آموزشگاه زبان و بقیه آموزشگاه‌ها آنها هم از ۲۴ خرداد می‌توانند فعالیت خودشان را آزاد کنند.

تورهای مسافرتی هم از ۲۴ خرداد می‌توانند فعالیت‌های خودشان را آغاز کنند اما نسبت به تورهای خارجی بنا شد که در جلسه بحث شود، با حضور وزارت بهداشت، گردشگری، وزارت خارجه، دوستان تلاش کنند یک چارچوبی مصوب شود، تاریخش را هم آن زمان تعیین می‌کنیم . بنابراین این باقی ماند برای آینده.

سینماها و کنسرت‌ها به دو شرط، به شرط اینکه ظرفیت را ۵۰ درصد در نظر بگیرند و ۵۰ درصد ظرفیت سالن‌هایشان خالی باشد و همچنین پروتکل‌ها را به طور کامل مراعات کنند از اول تیرماه شروع شود.

در آرامستان‌ها یکسری مراسم‌هایی دارند، آن هم باید بحث و بررسی شود چارچوب‌ها را مد نظر قرار دهند. آنها هم اگر درمورد چارچوب‌ها به توافق رسیدند از اول تیرماه آنها هم می‌توانند فعالیت خودشان را آغاز کنند، برخی از موارد هم بود که در جلسه بحث شد بنا شد بررسی بیشتر شود.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.