تجارتنیوز گزارش میدهد:
پرداخت خسارت سیل مانسون چگونه خواهد بود؟
بارش باران منسون اهالی شانزده استان کشور را سیلزده کرد، ارزش خسارتهای مالی این سیل تابستانی هنوز معلوم نیست اما تماشای تصاویر مربوط به این سیلاب از سنگین بودن میزان خسارت وارده حکایت دارد.
به گزارش تجارتنیوز ، بارش باران منسون اهالی شانزده استان کشور را سیلزده کرد، ارزش خسارتهای مالی این سیل تابستانی هنوز معلوم نیست اما تماشای تصاویر مربوط به این سیلاب از سنگین بودن میزان خسارت وارده حکایت دارد.
تا به اینجا مشخص است که باران منسون عامل خرابی تعداد زیادی خانه و مستغلات و خودرو محسوب میشود و این یعنی با توجه به وضعیت کنونی قیمتها در بازار املاک و خودرو ارزش ریالی این خسارت به مراتب سنگینتر از چیزی است که میتوان آن را تصور کرد.
تصور اینکه باراصلی پرداخت این خسارت را شرکتهای بیمه برعهده بگیرند زیاد از حد آرمانی است، نگاهی به بیلان بیمهنامه های صادره نشان میدهد که بیمهنامه های حوادث طبیعی سهم کمی از بازار صنعت بیمه دارند.
در گزارشی که بیمه مرکزی از عملکرد ۱۲ ماهه سال ۱۴۰۰ منتشر کرده است، بیمهنامههای حوادث سهمی ۰٫۶۶ درصدی از کل حق بیمه تولیدی دارند.
صندوق بیمه همگانی حوادث طبیعی کشور چیست؟
در مقابل اما نزدیک دو سال از تاسیس صندوق بیمه همگانی حوادث طبیعی کشور میگذرد، که وظیفه راهبردیاش در ماده اول قانون تشکیل آن اینطور تشریح شده است:
به منظور جبران بخشی از خسارتهای مالی ناشی از حوادث طبیعی از جمله زلزله، سیل ، طوفان، صاعقه، سنگینی برف، رانش زمین، ریزش کوه و دریالرزه (سونامی)،کلیه ساختمانهای مسکونی دارای انشعاب قانونی برق در مناطقی که احتمال وقوع هر یک از خطرات مذکور در آنها وجود داشته باشد ظرف مدت یک سال پس از تصویب این قانون،بر اساس ضوابط مقرر در ماده (۲) این قانون تحت پوشش «بیمه پایه حوادث طبیعی ساختمان» نزد صندوق بیمه حوادث طبیعی ساختمان که در این قانون «صندوق» نامیده میشود،قرار میگیرند.
تمرکز این صندوق بر پوشش و جبران خسارتهایی است که از محل بلایای طبیعی به املاک و مستغلات و به ویژه خانههای مسکونی وارد آمده است.به روایت ریسکنیوز ، در قانون بودجه سال ۱۴۰۰ حق بیمه این صندوق مبلغ ۱۰ هزار تومان بوده است که در پنج قسط از طریق وزارت نیرو از شهروندان مشمول جمع آوری شده است.
به روایت ریسکنیوز این صندوق در پایان سال گذشته از همین محل بالغ بر ۱۸۴ هزار میلیارد تومان کسب درآمد داشته است. برای سال ۱۴۰۱ نیز حق بیمه این صندوق به ۲۴ هزار تومان رسیده است که پیش بینی میشود در پایان سال از محل وصول آن منابع صندوق به بیش از ۶۲۷ میلیارد تومان برسد.
هرچند در جریان حوادث طبیعی اخیر مثل زلزله بندرعباس بخشی از منابع این صندوق صرف جبران خسارت شد اما به تازگی وزیر اقتصاد و امور دارایی در خصوص پرداخت خسارت زیان دیدگان را صادر کرد. هرچند در اقتصاد تورم زده ایران موجودی کنونی صندوق بیمه همگانی حوادث طبیعی از کشور عدد چشمگیری نیست اما به نظر میرسد این صندوق یکی از بازیگران جبران خسارت سیل اخیر باشد.
نظرات