فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۸۳۸۷۰۷

تجارت‌نیوز گزارش می‌دهد:

سرمایه‌گذاری خارجی از ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۲ چه روندی را طی کرد؟/ مقایسه ایران با ترکیه، عربستان و امارات

سرمایه‌گذاری خارجی از 2017 تا 2022 چه روندی را طی کرد؟/ مقایسه ایران با ترکیه، عربستان و امارات

از سال 2017 تا 2022، روند جریان ورودی سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی ایران نزولی و با شیبی ملایم بوده است. همین روند در نهایت موجب شده تا رقم سرمایه‌گذاری در سال 2022 به 1.5 میلیارد دلار برسد.

به گزارش تجارت‌نیوز ، این روزها در هر محفلی سخن از جذب سرمایه‌گذاری خارجی است اما دلایلی که اقتصاد ایران را در تنگنا محصور کرده‌اند، مجالی برای تحقق این امر نمی‌دهند.

حالا در مطلبی که اخیرا معاونت بررسی‌های اقتصادی اتاق تهران با این عنوان «سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی» با استناد به تازه‌ترین گزارش آنکتاد به نگارش درآورده، به بررسی روند سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی در ایران طی پنج سال منتهی به 2022 و دلایل ناکام بودن در این بخش و همچنین مقایسه با کشورهایی از جمله ترکیه، عربستان و امارات متحده عربی پرداخته است.

آنگونه که گزارش اخیر آنکتاد نشان می‌دهد طی پنج سال منتهی به سال 2022، از میان کشورهای ایران، عربستان، امارات و ترکیه، این کشور امارات بود که توانست روند صعودی جذب سرمایه‌گذاری خارجی خود را که از سال 2019 آغاز شده بود، تا سال 2022 ادامه دهد. در این بین امارات موفق به جذب حدود 23 میلیارد دلار سرمایه شد.

اما روند جذب سرمایه‌‌گذاری در کشور عربستان در سال‌های 2021 تا 2022 متفاوت است. جریانات ورود سرمایه مستقیم خارجی عربستان از حدود 19 میلیارد دلار در سال 2021 با کاهش 59 درصدی به حدود هشت میلیارد دلار در سال 2022 رسیده است.

سرمایه گذاری

روند سرمایه‌گذاری خارجی در ایران

نمونه ایران هم نشان می‌دهد که روند جریان ورودی سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی نزولی و با شیبی ملایم بوده است. همین روند در نهایت موجب شده تا رقم سرمایه‌گذاری در سال 2022 به 1.5 میلیارد دلار برسد.

دلایل کاهش سرمایه‌گذاری چیست؟

دلیل این امر چیست؟ تشدید تحریم‌های بین‌المللی و خروج شرکت‌های خارجی از ایران. این گزارش همچنین نشان می‌دهد که عمده سرمایه‌گذاری در سال‌های اخیر در بخش نفت و گاز بوده است.

کسری سرمایه‌گذاری جهانی از 2015 تا 2022

گزارشی که آنکتاد از سرمایه‌گذاری جهانی در سال 2023 منتشر شده، نشان می‌دهد که کشورهای در حال توسعه در تلاش برای دستیابی به اهداف توسعه پایدار تا سال 2030 با کسری سرمایه‌گذاری سالانه رو به رشدی روبه‌رو هستند. این کسری از 2.5 هزار میلیارد دلار در سال 2015 آغاز شده و به چهار هزار میلیارد دلار در سال 2022 رسیده است.

توصیه آنکتاد چیست؟

از آنجایی که روند سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی در سال 2022 کاهشی بوده است، گزارش فوق تاکید می‌کند که کشورهای در حال توسعه سالانه به 1.7 تریلیون دلار سرمایه‌گذار ی در انرژی‌های تجدیدپذیر نیاز دارند اما تنها 544 میلیارد دلار در سال 2022 دریافت کردند. در همین ارتباط، آنکتاد خواستار حمایت فوری برای توانمندسازی کشورهای در حال توسعه برا ی جذب سرمایه‌گذاری بیشتر برای گذار به انرژی پاک است.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.