افطار روزه داران مشهدی با طعم گرانی
سال ۱۴۰۲ با همه فراز و نشیب های اقتصادی اش رو به پایان است. مشهدی ها در این سال جهش قیمت مرغ از ۷۳ به ۸۵ هزار تومان و افزایش ۲۰۰ هزار تومانی قیمت گوشت قرمز را تجربه کردند.
به گزارش تجارتنیوز، بعضی سفره هایشان را کوچکتر کردند و بعضی این کالاها را در جدول اولویت خریدها به پایین سوق دادند. روزنامه خراسان با گزارش های میدانی و پیگیری از مسئولان تلاش کرد در جهت روشنگری برای افکار عمومی و مطالبه مردم رسالت خود را انجام دهد. مسئولان مربوط با بیان دلایل مختلف تأکید داشتند هیچ کمبودی در تولید وجود ندارد. اکنون که سال ۱۴۰۲ گام هایش را برای رفتن سرعت بخشیده است و به روزهای پایانی سال نزدیک میشویم به تناسب هر سال در این روزها گزاره تنظیم بازار را زیاد می شنویم در واقع تنظیم بازار ارائه کالاهای اساسی با قیمت کمتر از قیمت بازار است تا اقشار مختلف مردم بتواند سفره هایی خوشرنگ در آغاز سال جدید داشته باشند. امسال به دلیل تقارن ماه مبارک رمضان و عید نوروز این اهمیت دوچندان است. از همین رو، شاهد هستیم که در روزهای اخیر قیمت های کالاهای مختلف اعلام می شود و طرحهایی به منظور ارتقای سطح خرید مردم رونمایی می شود. مانند طرح دیدار، اعمال تخفیف ۸ تا ۳۰ درصد در بعضی فروشگاه ها، اعلام قیمت برای کالاهایی مانند برنج و شکر که از جمله عمده مصرف مردم در این روزها هستند. همچنین اقلامی مانند خرما، زولبیا که جزء جدایی ناپذیر سفرههای افطار است. به همین منظور با حضور در بازار قیمت های اقلام مختلفی را از نظر گذراندم.
توزیع ۱۱۴۰ تن گوشت تنظیم بازار از ابتدای سال تا کنون
در بازار این روزهای مشهد گوشت قرمز گرم بین ۵۰۰ تا بیش از ۶۰۰ هزار تومان به تناسب نوع قطعه بندی قیمتهای متفاوتی دارد. مرغ نیز در نقاط مختلف شهر به تناسب برخورداری و میزان خرید مردم قیمت بین هر کیلو ۷۵ تا ۸۱ هزار تومان است که در واقع زیر قیمت مصوب به فروش می رسد. به گفته پشتیبانی امور دام، در حال حاضر، قیمت پنج تکه گوشت به صورت مخلوط راست و گردن و قلوه گاه و … کیلویی ۲۷۵ هزار تومان است و این قیمت ها توسط بازرگانی وزارتخانه تعیین شده است. علاوه بر آن از ابتدای سال تا کنون، ۸۷۴ تن گوشت گوساله منجمد، ۱۲ تن گوشت گوسفندی منجمد، توزیع مرغ منجمد ۵۴۴۳ تن، توزیع لاشه گرم گوساله ۱۱۱ تن بوده است که جمع کل آن ۱۴۴۰ تن می شود.
تفاوت قیمت تنظیم بازار کالاها با قیمت موجود
دو روز قبل از شروع ماه مبارک رمضان انواع خرما در بازار مشهد از کیلویی ۵۵ هزار تومان تا ۱۹۰ هزار تومان قیمت هایی متغیر داشت که اگر رطب مضافتی را به عنوان معیار در نظر بگیریم، قیمتی بین ۸۰ تا ۱۵۰ هزار تومان را به خود اختصاص داده بود. زولبیا و بامیه نیز کیلویی ۱۷۵ هزار تومان فروخته می شد. برای هر کدام از این اقلام قیمت مشخصی اعلام شده است و به گفته مدیر بازرسی و نظارت اصناف استان نظارت ها بسیار بیشتر از قبل خواهد بود و واحدهای فروش باید قیمت های اعلام شده را رعایت کنند. بر مبنای همین قیمت خرما تنظیم بازاری بین ۸۵ تا ۹۵ هزار تومان است. قیمت مصوب زولبیا و بامیه به صورت یکسان برای هر کیلوگرم زولبیا و بامیه در واحدهای ممتاز ۱۶۰ هزار تومان برای واحدهای درجه یک ۱۲۰ هزار تومان و برای واحدهای درجه دو ۹۰ هزار تومان تعیین شده است.
شکر در بازار قیمتی بین ۳۳ تا ۳۷ هزار تومان دارد و قیمت تنظیم بازار آن ۲۸ هزار تومان است. همچنین برنج هندی و پاکستانی که در بازار با توجه به کیفیت قیمتهای متفاوتی برای هر کیلو بین ۴۵ تا ۶۰ هزار تومان بود در مصوب تنظیم بازار به ترتیب کیلویی ۳۵ و ۳۸ هزار تومان خواهد بود و شهروندان میتوانند هر کیسه ۱۰ کیلویی برنج هندی را با ۳۵۰ هزار تومان و کیسه ۱۰ کیلویی پاکستانی را با ۳۸۰ هزار تومان خریداری کنند. البته بررسی ما نشان داده است این برنج و شکر با این قیمت ها هنوز به بازار نرسیده است و احتمالا در روزهای آغازین هفته آتی وارد بازار خواهد شد.
نظرات