فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۹۴۵۶۶۴

صندوق بین المللی پول بررسی کرد؛

نرخ تورم پایان امسال و سال آینده چقدر است؟

نرخ تورم پایان امسال و سال آینده چقدر است؟

صندوق بین المللی پول (IMF) در جدیدترین گزارش خود، میزان تورم پایان امسال و سال آینده را بر اساس چشم انداز اقتصادی ایران بررسی و اعلام کرد.

به گزارش تجارت نیوز،

صندوق بین‌المللی پول (IMF) در جدیدترین گزارش خود، چشم‌انداز اقتصادی ایران را بررسی کرده و پیش‌بینی‌های خود در مورد تورم و نرخ رشد اقتصادی را نسبت به گزارش قبلی بهبود داد. بر اساس این اطلاعیه، رشد اقتصادی ایران در سال جاری به ۳.۷ درصد خواهد رسید. همچنین پیش‌بینی شده است که نرخ تورم ایران در سال ۱۴۰۳ به رقم ۳۱.۷ درصد کاهش یابد که ۵.۸ واحد درصد پایین‌تر از برآورد ماه آوریل است.

بر اساس این گزارش، صندوق بین‌المللی پول در گزارش اخیر خود اعلام کرده است که رشد تولید ناخالص داخلی ایران در سال جاری ۳.۷ درصد برآورد می‌شود که نسبت به رشد ۵ درصدی در سال گذشته، کاهش یافته است. 

این در حالی است که این نهاد بین‌المللی در گزارش ماه آوریل خود، رشد تولید ناخالص داخلی ایران را در سال جاری ۳.۳ درصد برآورد کرده بود. به رغم نوسانات تولید نفت، صندوق بین‌المللی پول انتظار دارد رشد اقتصادی از طریق توسعه بخش‌های خدمات و صنعت ادامه یابد.

طبق پیش‌بینی‌ها، افزایش سطح عمومی قیمت‌ها در سال ۱۴۰۳ حدود ۳۱.۷ درصد خواهد بود که نسبت به تورم ۴۰ درصدی سال گذشته کاهش قابل‌توجهی محسوب می‌شود. 

صندوق بین‌المللی پول همچنین پیش‌بینی کرده است که تورم در ایران در سال ۱۴۰۴ به ۲۹.۵ درصد برسد. با توجه به این پیش‌بینی، هدف فعلی دولت برای کاهش تورم به زیر ۳۰ درصد در دسترس به نظر می‌رسد.

علاوه بر این، نرخ بیکاری با کاهش یک‌دهم درصدی نسبت به سال گذشته، به ۸ درصد خواهد رسید. 

همچنین پیش‌بینی می‌شود نرخ بیکاری در سال ۱۴۰۴ با ۰.۴ واحد درصد افزایش به ۸.۴ درصد برسد. در عین حال، گزارش IMF نشان می‌دهد موجودی حساب جاری ایران در سال جاری به ۲.۹ درصد GDP خواهد رسید که نسبت به سال گذشته یک‌دهم واحد درصد افزایش را نشان می‌دهد. 

همچنین برآورد می‌شود موجودی حساب جاری ایران در سال ۱۴۰۴ به چیزی در حدود ۳ درصد GDP برسد.

منبع : باشگاه خبرنگاران جوان

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

تیترِ یک

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار