خبر فوری:

فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۲۱۳۶۳۲

شرکت‌های خارجی مجاز به فروش سهام راه ابریشم چین شدند

شرکت‌های خارجی مجاز به فروش سهام راه ابریشم چین شدند

چین برای نخستین بار اعلام کرد در راستای پیشبرد برنامه راه ابریشم نوین، شرکت‌های خارجی مجاز به فروش سهام مربوط به این طرح هستند.

کمیسیون مقررات سهام و بازار اوراق بهادار چین در بخش‌نامه‌ای آورده است شرکت‌های داخلی و خارجی می‌توانند در این برنامه فروش مشارکت داشته باشند.

به گزارش تجارت‌نیوز ، این بخشنامه خاطر نشان می‌کند برای تامین مالی راه ابریشم و اجرای طرح‌های مرتبط با آن، این سهام ارائه می‌شود و شرکت‌های خارجی هم می‌توانند فروشنده آن باشند.

بنا به این گزارش شرکت‌های چینی و خارجی می‌توانند کار فروش سهام را بورس‌های 'شانگهای' و 'شن ژن'، انجام دهند.

این کمیسیون تاکید کرده است بتدریج به شرکت‌ها اجازه داده خواهد شد تا در خصوص خرید و فروش این سهام آزادی تجارت گسترده‌تری داشته باشند.

گزارش حکایت از آن دارد که دستکم هفت شرکت داخلی و خارجی توانسته‌اند مجوز فروش سهام به ارزش هفت میلیارد و 900 میلیون دلار را از این کمیسیون دریافت کنند.

از زمانی که طرح جاده ابریشم نوین از سوی رئیس‌جمهوری خلق چین در سال 2013 میلادی مطرح شد، تحولات اقتصادی فراوانی در منطقه رخ داده است که از لحاظ آماری هم می‌توان آن را مورد توجه قرار داد.

در ابتدای امر چین اعلام کرد برای پیشبرد این برنامه صندوقی به ارزش 40 میلیارد دلار اختصاص داده است از آن زمان به این طرف ارزش تبادلات تجاری چین با کشورهای حوزه راه ابریشم به بالغ بر سه هزار میلیارد دلار رسیده است.

گزارش‌های آماری رسمی نشان می‌دهد قرار است طرح‌های اقتصادی تازه‌ای نیز در این ارتباط برای سرمایه‌گذاری به ارزش 305 میلیارد دلار اعلام شود.

چین برای این منظور از سال 2013 میلادی تاکنون با 50 کشور حوزه راه ابریشم قراردادهای اقتصادی امضا کرده و نزدیک به 56 منطقه اقتصادی و تجاری ایجاد شده است.

آکادمی علوم اجتماعی چین در تازه‌ترین گزارش خود آورده است میزان سرمایه‌گذاری کشورهای مرتبط با این راه بتدریج در حال افزایش است.

این در شرایطی است که چین و پاکستان هم موافقت کرده‌اند یک کریدور اقتصادی راه اندازی کنند که ارزش آن 46 میلیارد دلار است.

از سال 2015 میلادی به این طرف بیشترین طرح‌هایی که سرمایه‌گذاران چینی بخصوص به آن علاقه نشان داده‌اند سه قلمرو انرژی، طرح‌های زیربنایی حمل و نقل و همچنین فناوری اطلاع‌رسانی و مخابراتی است.

همچنین بررسی‌های علمی نشان می‌دهد بیشترین سرمایه‌گذاری‌های جذب شده مربوط به کشورهای خاورمیانه، آسیای جنوبی و همچنین کشورهای آسیای جنوب شرقی است.

اگرچه چین صندوق بزرگی را برای توسعه این راه اختصاص داده اما خود از سال 2013 میلادی تاکنون بیش از 50 میلیارد دلار در راه ابریشم جدید سرمایه‌گذاری کرده است.

البته این رقم بجز سرمایه گذاری 115 میلیارد دلاری است که بسیاری از شرکت‌های چینی به طور مستقیم در کشورهای حوزه این راه کرده‌اند و 70 درصد از سرمایه‌گذاری‌ها مربوط به سه قلمرو یاد شده است و صدها شرکت برتر دنیا و چین هم در این برنامه مشارکت دارند.

منبع: ایرنا

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.