معاملات گواهی سپرده کالایی، کشف روزانه قیمتها را بههمراه دارد
مدیرعامل بورس کالای ایران گفت: در ابزار مالی گواهی سپرده کالایی در صنعت پتروشیمی به جای دادوستد فیزیکی، گواهی سپرده محصول مورد معامله قرار میگیرد.
بهتازگی شاهد اجرایی شدن یک ابزار مالی با عنوان گواهی سپرده کالایی در صنعت پتروشیمی بودیم به طوری که به جای دادوستد فیزیکی محصول، گواهی سپرده محصول مورد معامله قرار میگیرد که این امر مزایای زیادی دارد.
به گزارش تجارتنیوز ، بر اساس این گزارش، نخستین گواهی سپرده کالایی پتروشیمی درراستای ارائه خدمات جدید بورس کالا به صنعت پتروشیمی هفته گذشته با معرفی و پذیرش انبار شرکت بازرگانی پتروشیمی به ظرفیت ۲۰۰ هزار کیلوگرم، روی محصول پلیاتیلن سنگین بادی تولیدی پتروشیمی جم با حجم 44 تن انجام شد.
در همین زمینه حامد سلطانینژاد، مدیرعامل بورس کالای ایران با بیان اینکه هدف اصلی راهاندازی معاملات گواهی سپرده کالایی ایجاد بازار مستمر و کشف روزانه قیمت کالاها است، اظهار کرد: در حال حاضر درعرضههای فیزیکی محصولات امکان کشف روزانه قیمتها و استمرار معاملات کمتر وجود دارد؛ زیرا در بازار فیزیکی معاملات به صورت هفتگی انجام میشود.
به گفته سلطانینژاد، در معاملات گواهی سپرده کالایی، به جای آنکه یک محصول دست به دست بچرخد، این سند آن کالا یا همان قبض انبار است که دست به دست می شود و خود کالا در انبار استاندارد قرار میگیرد.
مدیرعامل بورس کالای ایران با بیان اینکه ابزار گواهی سپرده کالایی برای محصولات بادوام مناسب است، افزود: یکی دیگر از مزایای گواهی سپرده کالایی این است که مصرف کنندگان خردی که به انبارهای تولیدکننده دسترسی ندارند میتوانند با خرید گواهی سپرده کالایی از بورس، به انبارهایی که نزدیک بازار مصرف آنها است، جهت تحویل کالای موردنیاز خود مراجعه کنند.
گفتنی است؛ شورای عالی بورس و اوراق بهادار در تاریخ ۱۳۹۳.۰۳.۱۲ گواهی سپرده کالایی را به عنوان ابزار مالی قانون بازار اوراق بهادار، شناسایی و تصویب کرد.
بر اساس این مصوبه «گواهی سپرده کالایی اوراق بهاداری است که موید مالکیت دارنده آن بر مقدار معینی کالا است و پشتوانه قبض انبار استانداردی است که توسط انبارهای مورد تایید بورس صادر میشود.»
منبع: نیپنا
نظرات