اتصال شبکه مالی ایران به نظام بینالمللی کلید توسعه بازارهای مالی
یک کارشناس سرمایهگذاری با اشاره به حجم کوچک بازار سرمایه گفت: اتصال شبکه مالی ایران به شبکه مالی بینالمللی کلید توسعه بازارهای مالی است.
پیمان مولوی با اشاره به اینکه ایالت متحده امریکا و بازار سرمایه آن که بزرگترین بازار سرمایه است، گفت: اندازه کل بازار سرمایه این کشور ۱۷ تریلیون دلار است که در کل از جمع اندازه بازارهای شانگهای، هنگکنگ، توکیو و… بزرگتر است.
به گزارش تجارتنیوز ، وی افزود: با توجه به حجم بزرگ این بازار باید پرسید آنها چگونه توانسته اند بازار سرمایه خود را تا این حد توسعه دهند و در پاسخ باید گفت آنها از تمام روشها و ظرفیتها استفاده کردهاند و قطعا یکی از ابزارهای توسعه بازارهای سرمایه، برگزاری نمایشگاههای تخصصی است.
این کارشناس سرمایهگذاری بینالمللی با اشاره به برگزاری نمایشگاهها و همایشهای تخصصی حوزه مالی و سرمایهگذاری در کشورهایی که جهش اقتصادی داشتهاند، ادامه داد: در اقتصادهای رو به رشد و کشورهایی که جهش اقتصادی را تجربه کردهاند هر سال چندین رویداد نمایشگاهی و همایش حوزه مالی برگزار میشود.
وی افزود: ما برای بررسی تاثیر برگزاری نمایشگاهها بر رشد بازارهای مالی باید از خود سوال کنیم چه الزامی وجود دارد در ایالات متحده، اروپای غربی، هنگکنگ، چین، کره جنوبی، هند و بسیاری از کشورها شاهد برگزاری همایشها، کنفرانسها و نشستهای تخصصی حوزه مالی در بالاترین سطح خود باشیم و لزوما چرا دستاندرکاران این بازارها سعی در برپایی این نمایگشاهها دارند.
مولوی در ادامه با بیان اینکه بلوغ دانش سرمایهگذاری بین مخاطبان و ذینفعان و فعالان بازارهای مالی نیازمند برگزاری نشستها و نمایشگاههای تخصصی است، گفت: با این اوصاف و با توجه به تعداد کم نمایشگاههایی که سالیانه در کشور ما برگزار می شود چه انتظاری به بلوغ بازارهای مالی است و اصولا در این راستا ما چه اقدامی کردهایم تا با رشد بازارهای مالی مواجه شویم.
وی با بیان اینکه آنچه بیش از همه بین ما و این کشورها تفاوت ایجاد میکند نحوه برگزاری این نوع نمایشگاه است، گفت: نقطه ضعف نمایشگاههای ما این است که حضور شرکتهای بینالمللی و گروههای خارجی در آن پررنگ نیست، ضمن این که روش برگزاری نمایشگاه، در کنار تعداد نمایشگاهها و زمان آن نیز در اثربخشی آنها تاثیرگذار است.
وی افزود: حضور کمرنگ شرکتهای بیمهای و بورسی خارجی در نمایشگاههای داخلی باعث شده که ما در وصل شدن به بازارهای مالی دنیا عقب بیفتیم و کیفیت این نمایشگاه ها نیز نسبت به نمایشگاههایی که در کشورهای توسعه یافته برگزار میشود، پایین باشد.
مولوی در پایان با بیان این که تبعیت از الگوهای موفق بازار مالی در دنیا و به خصوص پیاده کردن استانداردهای بینالمللی بازارهای مالی در گرو اتصال به شبکه بینالمللی است، خاطرنشان کرد: اتصال شبکه مالی ایران به شبکه مالی بینالمللی، کلید توسعه بازارهای مالی ما است و این اتصال باید از نمایشگاه هایی مثل فاینکس ۲۰۱۸ شروع شود.
وی افزود: نمونه این امر ورود صندوقهای سرمایهگذاری بین المللی، کارگزاریهای بینالمللی، شرکتهای بورسی و فعالان بانکی در همایشها، نمایشگاهها و نشستهای تخصصی است و در صورتی که مسئولان برگزار کننده نسبت به این مسئله بیتوجه باشند نمیتواند به بزرگ شدن بازار سرمایه کشور، امیدوار بود.
منبع: سازمان بورس و اوراق بهادار
نظرات