معاون بورس خبر داد:
شفافیت،شرط اصلی پذیرش شرکتها در بورس
معاون بورس تهران شفافیت را پیش شرط اصلی پذیرش شرکتها در بورس تهران دانست و خاطرنشان کرد: تمام مدارک لازم را از شرکت ها مطالبه و وضعیت آنها را به صورت شفاف به اطلاع سهامداران میرسانیم.
روحالله حسینی مقدم در حاشیه مراسم عرضه اولیه اولین شرکت دارنده مجوز خدمات پرداخت الکترونیک در بانک مرکزی گفت: رویکرد بورس برای حفاظت از شرکتها شفافیت کامل است که بر این اساس وظیفه بورس تهران و سازمان بورس به عنوان مقام ناظر این است که تمامی مواردی را که منتهی به شفافیت میشود را از شرکتها مطالبه کرده و به صورت شفاف به اطلاع سهامداران برساند.
به گزارش تجارتنیوز ، معاون امور ناشران بورس تهران افزود: بر این اساس وظیفه ما این است که در مورد ابهامات به وجود آمده در شرکتها مطالعاتی را صورت داده و اطلاعرسانی لازم را به سهامداران انجام دهیم. حتی برای آنهایی که در فرایند پذیرش در بورس هستند نیز از واحد حقوقی بورس تمامی مباحث و جنبههای اخبار را دریافت کرده و اطلاعرسانیهای لازم را انجام میدهیم.
وی خاطرنشان کرد: تضامین لازم از تمامی شرکتها جلب می شود تا ضرری متوجه سهامداران نشود. این در شرایطی است که ارزش بورس تهران بعد از عرضه ۱۰ درصدی سپ امروز ۱۷۰ میلیارد تومان افزایش خواهد یافت و البته بورس تهران از عرضه شرکتهای جدید هم استقبال میکند.
وی افزود: با عرضه این سهام علاوه بر اینکه ارزش بورس ارتقاء مییابد تنوع شرکتها در بازار سهام نیز بیشتر خواهد شد. اما همه شرکتها در بورس باید شفاف بوده و شفافیت را سرلوحه کار خود قرار دهند. به همین دلیل بورس تهران و سهامداران انتظار دارند که شرکتها با حداکثر شفافیت در عملکرد مالی به فعالیت بپردازند.
همچنین ابراهیم حسینینژاد مدیر عامل اولین شرکت دارنده مجوز خدمات پرداخت الکترونیک در بانک مرکزی نیز گفت: اولین بار خدمات اینترنتی برای خریدها در سال ۸۳ با همکاری شرکت رجا برای ارائه بلیت از طریق اینترنت شروع شد و پس از آن پرداخت قبض و سایر خدمات اینترنتی در دستور کار قرار گرفت.
وی افزود: پرداخت از طریق USSD در سال ۸۸ برای اولین بار از سوی ما انجام شد و ارکان زیادی از اپراتورها تا قانونگذار باید گرد هم جمع میشدند تا این خدمات قابلیت ارائه داشته باشند اما امروز بسیاری از خدمات اولیه در حوزه پرداخت موبایل و درگاههای موبایلی به راحتی ارائه میگردد.
وی با اشاره به شکل گیری شاپرک به عنوان یکی از بخشهای مهم بانک مرکزی خاطرنشان کرد: از سال ۹۱ که شاپرک شکل گرفت در حوزه پرداخت آنلاین پیشرفتهای خوبی حاصل شده است و اکنون ۸۰۰ هزار دستگاه کارتخوان با طرف قراردادی ۱۲ بانک نصب و مدیریت شده است که تا پایان سال این رقم به ۸۵۰ هزار دستگاه خواهد رسید.
حسینی نژاد از تراکنش ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیونی سال قبل در کشور خبر داد و گفت: امسال ۳ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تراکنش بانکی داشتیم و البته دنبال ارائه ارزشهای جدید به بازار پرداخت هستیم و شرکای گستردهای را در این رابطه انتخاب کردهایم.
وی معتقد است هیچ کسبوکاری در ایران وجود ندارد که رقابتیتر و شفافتر از پرداخت باشد چرا که در کمتر از یک ماه اطلاعات بازار از سوی شاپرک گزارش میشود.
وی در ادامه درخصوص تحریمها در حوزه بانک و تاثیر آن بر شبکه پرداخت گفت: الگویی که کارتها در ایران پذیرش میشود کاملا داخلی است و تعداد تراکنشهایی که در ایران رخ میدهد نسبت به کشورهای منطقه بسیار بالا است. ضمن اینکه صنعت پرداخت نیز پیشرفتهای خوبی داشته و بانک مرکزی نیز اقدامات شایستهای را ظرف ۱۰ سال گذشته در این رابطه انجام داده است پس به لحاظ تحریم صنعت پرداخت ایمن است ولی انتظار داریم از فرصتهای منطقه نیز بتوانیم استفاده کنیم.
منبع: مهر
نظرات