صعود سهام با سیگنال پالایشی
بورس اوراق بهادار تهران روز گذشته تحت تاثیر نامه مجدد وزارت نفت مبنی بر حذف دامنه رقابت قیمتی با رشد شاخص کل مواجه شد.
بورس اوراق بهادار تهران روز گذشته تحت تاثیر نامه مجدد وزارت نفت مبنی بر حذف دامنه رقابت قیمتی با رشد شاخص کل مواجه شد.
به گزارش تجارتنیوز، در بازار دیروز معاملهگران در حالی فعالیت خود را شروع کردند که شامگاه روز یکشنبه وزارت نفت با صدور نامهای جدید به گمانههای مربوط به قیمت فروش فرآوردههای نفتی خاتمه داد و با حفظ قیمت پایه بر اساس ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی اجازه رقابت بر سر خرید محصولات را داد که این امر به جهش بیش از صد درصدی قیمت فرآوردههای نفتی منجر شد.
به دنبال اتفاق دیروز سهام پالایشگاهها با رشد خود شاخص کل بورس را بالا بردند. در همین حال دیروز بازار اطمینان نسبی یافت که این شرایط یعنی حذف دامنه رقابتی که برای فلز مس نیز تقریبا اعمال شده است، در مورد محصولات پتروشیمی و فولادی نیز اعلام خواهد شد. با این تحولات در بازار دیروز شاخص کل در نهایت با افزایش ۱۵۸۲ واحد به رقم ۱۳۵ هزار و ۲۵۶ واحد رسید.
همچنین دیروز شاخص کل هموزن با ۹۶ واحد افزایش به رقم ۲۱ هزار و ۷۲۵ واحد رسید. دیروز شرکتهای پالایشگاههای بندرعباس، تهران و اصفهان به همراه سرمایهگذاری غدیر و پتروشیمی پارس بیشترین سهم را در رشد شاخص کل داشتند.
در بازار دیروز در گروه پتروشیمی اعلام شد که قرار است در سفر رئیسجمهوری به عسلویه سه طرح جدید پتروشیمی شامل فاز سوم توسعه پتروشیمی پردیس، متانول مرجان و فاز یک توسعه پتروشیمی دماوند بهطور رسمی راهاندازی شود.
با بهرهبرداری رسمی از فاز سوم پتروشیمی پردیس، این مجتمع به بزرگترین تولیدکننده اوره و آمونیاک منطقه خاورمیانه و جهان با ظرفیت تولید سالانه ۵ میلیون و ۲۶۵ هزار تن اوره و آمونیاک تبدیل میشود.
در گروه فلزات اساسی شرکت آهن و فولاد ارفع تصمیم دارد تا سرمایه خود را از مبلغ ۴هزار میلیارد ریال به مبلغ ۶هزار میلیارد ریال افزایش دهد. بر اساس این اطلاعیه افزایش سرمایه مزبور از محل مطالبات حال شده سهامداران و آورده نقدی سهامداران است و به منظور بازپرداخت تسهیلات ارزی و اصلاح ساختار مالی انجام میگیرد.
نماد «ارفع» همچنین اعلام کرده است، انجام برنامه افزایش سرمایه منوط به موافقت سازمان بورس و اوراق بهادار و تصویب مجمع عمومی فوق العاده است. لازم به ذکر است آهن و فولاد ارفع در دوره یک ماهه منتهی به پایان مردادماه، از محل فروش محصولات خود مبلغ ۲هزار میلیارد ریال درآمد داشته است.
این شرکت براساس عملکرد ۵ ماهه مبلغ ۹هزار و ۳۵ میلیارد ریال درآمد داشته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۹۰ درصد رشد داشته است. در گروه خودرویی رضا شیوا، رئیس شورای رقابت در رسانه ملی درباره قیمتگذاری خودرو اظهار کرد: در جلسه شورای رقابت قیمت خودرو بازنگری خواهد شد.
وی افزود: دستورالعمل بازار و قیمت خودرو هرسال در خرداد انجام میشود، اما با توجه به اتفاقات چند هفته گذشته قیمت مواد اولیه بالا رفته و نرخ ارز نیز تغییر داشته است که خودروسازان درخواست بازنگری در قیمت خودرو را دارند که در شورای رقابت قیمت خودرو بازنگری خواهد شد. وی درباره حاشیه خودرو تصریح کرد: دو خودروساز براساس دستورالعمل قیمتگذاریها را انجام میدهند و گرانفروشی و احتکار بحث دیگری است که باید نظارت شود.
رئیس شورای رقابت با اشاره به جلسه اخیر کمیسیون اصل ۹۰ و حضور دو خودروساز در این کمیسیون بیان کرد: مشکل اصلی نیاز به قطعه است که خودروسازان در انتظار قطعه هستند تا خودروهای دپو شده در پارکینگها در بازار عرضه شود. تولید ماه گذشته خودروسازان نیز در ماه گذشته نسبت به سال قبل کاهش نداشته بلکه افزایش و تقاضا نیز افزایش داشته است.
احمد نعمتبخش، دبیر انجمن خودروسازان درباره قیمت خودرو نیز با بیان اینکه روش شورای رقابت برای فروش خودرو نتیجه نمیدهد، اظهار کرد: راهی که شورای رقابت در سالهای گذشته انتخاب کرده کارساز نبوده و حاشیههای بازار خودرو را افزایش داده است. راه درست این است خودرو در حاشیه بازار فروخته شود، بنابراین اگر تجربه دهه هفتاد که فروش خودرو در حاشیه بازار بود، انجام شود قیمتها کاهش خواهد یافت و مردم بهصورت عادی میتوانند ثبت نام کنند.
دیروز همچنین روابط عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت افزایش قیمت خودرو از سوی شرکتهای خودروساز را تکذیب کرد. روابط عمومی وزارت صمت در واکنش به خبر کذب افزایش قیمت خودرو از سوی خودروسازها اعلام کرد: بنابر گزارشهای رسیده از شرکتهای عمده خودروساز کشور، محصولات ایرانخودرو و سایپا علاوه بر آنکه هیچ افزایش قیمتی نداشته است بلکه تلاش آنها برای تاثیرگذاری بر قیمت سوداگرانه خودرو هر روز بیشتر خواهد شد.
در گروه روانکاران رئیس اتحادیه تعمیرکاران تهران با اشاره به اینکه روغن موتور بیش از ۴۰درصد گران شده است، گفت: با افزایش قیمت روغن موتور بازار فروش روغنهای تقلبی در سطح بازار رونق گرفته است.
علیرضا نیکآئین با اشاره به اینکه نوسانات نرخ دلار و افزایش قیمت مواد اولیه در پالایشگاهها باعث شده تا قیمت پایه بسیاری از روغن موتورهای خودرو با افزایش روبهرو شود، اظهار کرد: علاوه بر این هزینههای حملونقل نیز افزایش پیدا کرده و در مجموع در حال حاضر قیمت روغن موتور خودرو بیش از ۴۰ درصد گران شده است.
وی افزود: گرانی روغن باعث شده تا برخی فروشندگان برای سودجویی بیشتر عرضه را کاهش داده و همین امر عاملی است تا روغن در بازار بهوفور پیدا نشود. رئیس اتحادیه تعمیرکاران خودرو با اعلام اینکه با افزایش قیمت روغن موتور بازار فروش روغنهای تقلبی نیز در سطح بازار رونق پیدا کرده است، افزود: روغنهای تقلبی خودرو را به هیچعنوان نمیتوان از روغنهای اصل تشخیص داد.
این موضوع ضربه بزرگی را به تعمیر خودرو خواهد زد، بهنحوی که تعمیرکار گیربکس و موتور خودرو را تعمیر کرده، اما وقتی روغن تقلبی استفاده میشود خودرو بعد از طی چند کیلومتر باز خراب شده و باید راهی تعمیرگاه شود.
در گروه غذایی وزارت صنعت از ممنوعیت صادرات شکر و ابلاغ به گمرکات اجرایی خبر داد. وزارت صنعت در اطلاعیهای به مدیر کل دفتر صادرات گمرک اعلام کرد: به پیوست بند ۳ دستور دوم تصمیمات کارگروه تنظیم بازار، موضوع نامه مورخ ۳ شهریور مقام عالی وزارت متبوع و رئیس کارگروه تنظیم بازار درخصوص ممنوعیت صادرات شکر جهت اطلاع و ابلاغ به گمرکات اجرایی ارسال میشود.
در گروه سیمانی شرکت سیمان ایلام درحالی برنامه افزایش سرمایه ۱۸۰ درصدی از محل مازاد تجدید ارزیابی داراییها را اعلام کرد که با قیمت ۲۰۴۸ ریالی هر سهم با صف خرید روبهرو شد.
به این ترتیب، «سیلام» ۲۵/ ۴۱ میلیارد تومانی درنظر دارد در صورت موافقت سازمان بورس، ۲۵/ ۷۴ میلیارد تومان به سرمایه فعلی بیفزاید. تامین مالی این شرکت سیمانی با هدف خروج از ماده ۱۴۱ قانون تجارت صورت میپذیرد.در مجموع بازار دیروز بازاری مثبت بود که در آن ارزش معاملات (با احتساب معاملات بلوکی و اوراق مشارکت)در بورس به ۴۷۶میلیارد تومان و در فرابورس به ۶۵۸میلیارد تومان بالغ شد.
منبع: دنیای اقتصاد
نظرات