عرضه خرما در بورس کالا به سود کشاورزان
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس معتقد است که با عرضه خرما در بورس کالا، دست دلالان کوتاه و وضعیت کشاورزان بهتر میشود زیرا قیمت این محصول واقعی شده و تمامی کشورهای دنیا امکان خرید خرمای ایرانی را پیدا میکنند.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس معتقد است که با عرضه خرما در بورس کالا، دست دلالان کوتاه و وضعیت کشاورزان بهتر میشود زیرا قیمت این محصول واقعی شده و تمامی کشورهای دنیا امکان خرید خرمای ایرانی را پیدا میکنند.
به گزارش تجارتنیوز، حبیبالله نیکزادی پناه در خصوص وضعیت برداشت خرما و صادرات این محصول، اظهار داشت: برداشت خرما در اواخر شهریورماه به پایان میرسد، وضعیت برداشت خرما بهتر از سالهای گذشته بوده اما با چشمانداز قیمت خرما فاصله داریم و برای رسیدن به آن نیازمند تلاش بیشتر هستیم.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در حال تلاش هستیم تا وضعیت بستهبندی و درجه بندی بهتر از گذشته شود، گفت: باغداران و تجار در حال ارتقاء وضعیت بسته بندی محصول خرما هستند، باید سردخانههای غیر استاندارد را استانداردسازی کنیم.
نماینده مردم بم، ریگان، فهرج و نرماشیر در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه باید به سمت و سوی عرضه خرما در بورس کالای محصولات کشاورزی حرکت کنیم، ادامه داد: با عرضه خرما در بورس کالا دست دلالان کوتاه و وضعیت کشاورزان بهتر میشود زیرا به قیمت واقعی خرما دست مییابیم و تمامی کشورهای دنیا امکان خرید خرمای ایرانی را پیدا میکنند.
وی با تاکید بر اینکه عرضه خرما در بورس کالای کشاورزی به نفع مصرفکنندگان و تولیدکنندگان است و از سوی دیگر تجار داخلی میتوانند کالای خریداری شده خود را در بورس عرضه کنند، عنوان کرد: خرما بعد از ۲۰ سال در این فصل در حال خرید و فروش است، در حالی که در گذشته کشاورزان به دنبال این بودند تا دلالان محصول آنها را خریداری کند اما در حال حاضر خریداران واسطه پیدا میکنند تا خرما را از باغداران خریداری کند که این موضوع چشمانداز خوبی را پیش روی تولیدکنندگان خرما قرار میدهد.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه خرمای درجه دو ایرانی در حال صادر شدن به کشورهای مانند افغانستان و هند است، تصریح کرد: وضعیت صادرات خرمای کشور روند صعودی را طی میکند، سال گذشته حدود ۴۰ هزار تن خرما صادر شد پیش بینی میکنیم که میزان صادرات در سال جاری افزایش پیدا کند.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه خرمای درجه یک ایرانی کم نظیر است و صادرات آن منفعتی ندارد، ادامه داد: فرهنگ استفاده از خرما با وجود اینکه غذای کاملی محسوب میشود در جامعه ایرانی به خوبی شکل نگرفته است، باید این محصول ارزشمند و کم نظیر را در سبد غذایی مردم قرار دهیم.
نیکزادی پناه در خصوص اینکه افزایش نرخ ارز بر روی قیمت خرما اثرگذار است یا خیر، اظهار داشت: افزایش نرخ ارز در قیمت خرما بیتاثیر نبود زیرا صادرات برای صادرکنندگان صرفه اقتصادی فراوانی دارد، صادرکنندگان با افزایش حجم صادرات خرما ارز بیشتری را وارد کشور میکنند. نماینده بم، ریگان، فهرج و نرماشیر در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: مردم و دولت باید در بخش تولید و صادرات خرما سرمایهگذاری بیشتری داشته و حساسیت بیشتری در زمینه بستهبندی این محصول به خرج دهند.
منبع: روزنامه تعادل
نظرات